" />
Aplikace a hry pro UIQ 3.0: Cást první | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Chroust   
Středa, 19. červenec 2006
V nasem seriálu si postupne povíme o zajímavých aplikacích pro Sony Ericssony M600i, W950i a P990i. Zacínáme prvním dílem.
 

V této dobe se zatím nejaktuálnejsím modelem tohoto seriálu stává Sony Ericsson M600i. Zanedlouho se teste na jeho recenzi, avsak, pokud jiz M600i náhodou máte, nezapomente sledovat kde se co deje. Narazíte-li na nejakou, dosud neobjevenou, aplikaci (freeware, shareware - ne warez), napiste mi prosím e-mail nebo soukromou zprávu.
 
CaptureScreen
 
První aplikace, kterou si dnes predstavíme, nese název CaptureScreen. Není uvedena jako první jen náhodou, jedná se totiz o dulezitou aplikaci pro redaktory. CS uverejnil na svých stránkách Sony Ericsspn s tím, ze se jedná o testovou aplikaci a tudíz je freeware. Aplikace má za cíl vytvorit screenshot displeje telefonu po ukoncení odpocítávání (30 sekund). Screeny jsou v rozlisení 240x320 pixelu, jsou ukládány ve formátu BMP a lze je nalézt bu? v telefonní pameti v sekci Obrázek (pri nastavení umístení Cap C) nebo na pametové karte Memory Stick Micro (Cap D). Aplikace jiz nenabízí zádné dalsí moznosti personalizace.
 
        
 
Typ aplikace: Freeware (Sony Ericsson)
 
Advanced Call Manager
 
Dalsí aplikací je software, který hlídá a organizuje vase hovory a zprávy. Mezi jeho funkce patrí napríklad prijímání a odmítnutí jakýchkoli druhu hovoru (napr. prijmutí osob jen z telefonního seznamu). Císla muzete pridávat také do tzv. "Blacklistu" - lidé uvedeni v tomto seznamu se vám nedovolají. Pri príchozím vyzvánení dokáze v nevhodných chvílích odpove?et SMS zprávou, ztlumit vyzvánení nebo presmerovat hovory. Plusem aplikace je její plná podpora ceského jazyka. Advanced Call Manager je vsak ve zkusební verzi a ta je omezena na 30 príchozích hovoru, pro dalsí pouzívání Call Manageru je nutné koupit plnou verzi v cene 19,99 USD.
 
    
 
Typ aplikace: Shareware (WebGate Joint Stock Company)
 
Meteor 
 
Abychom dostáli nadpisu clánku, máme zde také hru pro UIQ 3.0 - nese název Meteor. Jedná se o klasický arkanoid modifikovaný pro rozhraní UIQ 3.0. Najdeme zde dva druhy ovládání, bu? JogDialem s vypoustením kulicky stisknutím JogDialu (nepraktické) nebo pomocí dotykového pera. Nevýhodou aplikace muze být její velikost po instalaci (pres 1,6 MB) nebo to, ze se jedná pouze o Demoverzi. Grafické zpracování vidím v rámci mozností a typu hry na výbornou.
 
   
 
Typ Aplikace: DEMO (Vendor-EN) 
 
A to je pro dnesek vse. Jedná se o pilotní díl seriálu a tak se chceme zeptat na vase názory. Chcete videt více aplikací v clánku jednou za mesíc nebo stávající pocet aplikací casteji a s dukladnejsím popisem? Podelte se o vás názor v diskuzi. Dekujeme. 
 

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
. Autor: Zelda8 Datum: 2006-08-10 16:19:58
když vezmu že se ohledně těchto telefonů tolik namluví, ale jak má pak někdo konkrétnější požadavky, tak většina pak mlčí co a jak, kde a za kolik... 
bral bych podobné ztvárnění jako pro mobily typu Wolkmen "www.walkmanphones.cz"
. Autor: Max_fv Datum: 2006-07-19 22:36:12
Myslim si, ze by bylo zajimave mit specialni stranky ohledne smartu. Zkuste anketu kdo by mnel zajem.
. Autor: MartinVagner Datum: 2006-07-19 16:38:38
No a vidis ze jsme o tom hodne silne premysleli 8)  
Jenze bychom uz snad neodlezli od pocitace, proste je toho strasne moc, ale brouka v hlave mame porad ;)
. Autor: zbynek.skopan Datum: 2006-07-19 12:38:29
Jako Walkman Phones a K.800 pocítáte s výstavbou speciálních stránek pro UIG3 phouny.
Autor: shark Datum: 2006-07-19 10:45:03
vice aplikaci casteji a s popisem...;-)
. Autor: Hzik Datum: 2006-07-19 02:17:34
vyborne. takovy serial by se hodil. radej castej po par aplikacich.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >