" />
Sony Ericsson M600i: první z nové řady (recenze) | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Oldrich Mládek, Martin Chroust   
Čtvrtek, 20. červenec 2006
Sony Ericsson M600i je prvním telefonem s operačním systémem Symbian 9.1 a grafickou nádstavbou UIQ 3.0, který výrobce připravil pro letošní rok. Telefon je úplně jiný, než na co jsme byli doposud zvyklí na komunikátorech řady P. Je dost dobře možné, že si telefon zamilujete, ale také to může skončit přesně opačně. Tak tedy jak?

 
 
 Nejdůležitější vlastnosti telefonu:
 
- operační systém Symbian 9.1 s grafickou nádstavbou UIQ 3.0
- QWERTY klávesnice
- tloušťka 15 mm a váha 112 gramů
- Memory Stick Micro(M2)
- dotykový displej s rozlišením 240 x 320 bodů
- podpora UMTS sítí
 
Podrobnou specifikaci novinky naleznete v našem katalogu na této stránce
Kompletní fotogalerii M600i pro změnu zde
 
 
takto vypadá balení a obsah
Vzhled 
 
Při prvním pohledu vás jistě zaujme jeho velikost. Na komunikátor je opravdu malý. Rozměry 107 x 57 x 15 mm jsou příjemné, především však tloušťka zaslouží obdiv. Telefon dobře padne do ruky i do kapsy. Téměř ho ani neucítíte, což je dobře.
 
 
 
Tvarově však Sony Ericsson neexperimentoval. Jak se říká, v jednoduchosti je síla. Ano, tvarově jde o kvádřík zaoblený na všech čtyřech hranách. Vše jednoduché, účelné. U tohoto přístroje, se zaměřením na podnikovou sféru, to je více než vhodné. Telefon se prodává ve dvou barevných provedeních, černé a bílé. Zpočátku však bílá verze bude méně dostupná. Jediným drobným zpestřením jsou modré doplňky v podobě mřížky reproduktorů a oba konce stylusu (tužka pro ovládání na dotykovém displeji).
 
 
 
 Dominantou přístoje je dotykový displej s rozměry 40 x 52 mm. Pod ním se tísní další zajímavost: miniaturní QWERTY klávesnice, kdy každé tlačítko je zdvojeno do tvaru kolébky. Díky tomu levá část klávesy funguje například pro písmeno Q a pravá pak pro W. Mezi klávesnicí a displejem naleznete ještě malý obdélník s označením telefonu. Určitě tohoto místa však využijí operátoři pro své customizační popisky.
 
 
 
Na levém boku objevíme hlavní ovládací prvek pro ovládání jednou rukou Jog Dial (ovládací kolečko). Tomu chybí dva známé směry, a to k sobě a od sebe. Všem, co jsou zvyklí na původní modely řady P (P990i má stejný Jog Dial jako M600i), to bude jistě z počátku asi trošku vadit. Já však neměl problémy. Pod ním nalezneme tlačítko zpět (dříve pohyb Jog Dialu od sebe). Stylus sem byl přidán též, opět změna oproti minulým modelům (ty měly stylus vždy na pravém boku). Ovládací tyčinka drží opravdu pevně, nemám strach že by se mohla samovolně uvolnit. Uvidíme po delším používání. Sony Ericsson však u tohoto modelu vcelku nepochopitelně nepřidal do balení další náhradní dotykové pero, což se mi příliš nelíbí. To, že stylus ztratíte, se prostě může stát.
Na boku pravém se nachází malá krytka slotu pro karty Memory Stick Micro (zatím až do 1 GB). Přístup ke kartě je však velice zapuštěný. Bez pomoci stylusu ji jen těžko dostanete ven. Navíc práci stěžuje stále se vracející krytka. Nad ní se nachází tlačítko se znakem @, které funguje pro spuštění internetového prohlížeče. Pokud vám to nevyhovuje, lze jednoduše přemapovat na jinou funkci (omezený výběr, nelze přiřadit cokoliv, to jistě vyřeší nějaká externí aplikace později).
 
 
 
Ve spodní části objevíme standardně  Fast Port pro nabíjení / připojení příslušenství / propojení s PC pomocí USB kabelu (ten je součástí balení), mikrofon a dva otvory pro poutko (není součástí balení).
Na vršku přístroje je k vidění pouze sklíčko infraportu (vedle něj červená indikační dioda signalizující pouze vybití baterie) a velice titěrné tlačítko Power. To mohlo být opravdu o něco větší.
A záda eMka ozdobil pouze hlasitý reproduktor, konektor pro externí anténu (zaklopený krytkou) a logo Sony Ericssonu.
 
 
 
Prostředí UIQ 3.0 (software)
 
Telefon je osedlán novou verzí operačního systému Symbian 9.1 s grafickou nadstavbou UIQ 3.0. Co to značí pro uživatele? Tak zajisté nějaké to plus, avšak i mínusy se najdou.
Začnu tedy nejprve zápory: na nové verzi operačního systému nefungují žádné aplikace vytvořené pro starší generaci Symbianu. Toto je v současné chvíli asi jediné, za to však dost zásadní mínus. Postupem času však bude tato nevýhoda mizet. Již nyní jsou totiž některé aplikace předělané na nové modely. Například jde o Advanced Call Manager, AudiblePlayer (přehrávač streamované hudby), Chess (šachy), HandyDay, HandySafe (trezor), HandyExpense , IMPlus (ICQ), IntelliGolf (Java), Moipocket Reader (čtečka e-knih), QuadraPop, SlovoED (slovník), Vijay3D (výborný golf), Speereho Voice Translator nebo třeba Wayfinder (navigace). Navíc tyto aplikace a hry najdete na přibalené paměťové kartě v podobě demoverzí.
 
Plusy: podpora různých rozlišení displeje (prozatím 240 x 320 bodů)
         možnosti grafického ztvárnění celého systému
         ovládání jednou rukou na vyšší úrovni, než tomu bylo dříve
         jednoduchost celého systému, pochopí snad úplně každý (vyzkoušeno na několika jedincích, kteří se nikdy nesetkali s operačním systémem v telefonu)
 
 
 
Při zapnutí telefonu je potřeba nějakou dobu vydržet pro naběhnutí systému. Zde změnu nehledejte. Pouze úvodní animace se přehraje konečně naprosto plynule. Po odkliknutí pár uvodních nastavení se objeví kýžená obrazovka.
 
 
 
 Výchozí zobrazení displeje je velmi přehledné. Šipka vlevo otevře rychlé volby pro nastavení telefonu či aktivaci přenosových služeb (IrDA, Bluetooth). V pravém horním rohu nalezneme ikonu Správce úkolů, zde jsou zobrazeny poslední nebo právě běžící aplikace, mezi nimiž je možno přepínat nebo je ukončovat - jedná se o pravý multitasking, který se ve smartphonech od Sony Ericssonu v tomto provedení objevil poprvé. Pod názvem operátora nalezneme položku Dnes, která indikuje úkoly, upomínky kalendáře, zmeškaná volání, nepřečtené doručené zprávy a po nabídnutém nastavení e-mailové schránky také doručené e-maily.
Ve spod nalezneme pět velkých ikon rychlých voleb. Standardně je nastaven adresář, kalendář, hovory (zmeškané, přijaté, volané), zprávy (SMS, MMS, e-maily, Push e-maily, synchronizované složky a menu). Pokud vám rozvržení nevyhovuje, vše stačí zaměnit dle vašeho přání nebo dle toho co používáte nejčastěji. 
 
 
 
Hlavní menu je maticové, standardně s devíti ikonami. Avšak je možné přidávat další složky a ikony stejně jako u Series60 od Nokie. Menu lze pro přehlednost zobrazit jako seznam. Ikony jsou graficky povedené, neanimované. Označená ikona je vždy znatelně větší než ty okolní. 
 
 
 
Správce úkolů je nyní součástí operačního systému. Zobrazí všechny spuštěné či naposledy použité aplikace, mezi kterými je možno přepínat a nebo je uzavírat. Z tohoto zobrazení je také možno vstoupit do hlavního menu nebo do základního zobrazení (Nabídka Aktivita). U spuštěných aplikací navíc vidíte, jakou část paměti telefonu právě zabírají. Správci souborů jsem přiřadil tlačítko se znakem @, kdy jsem docílil ještě pohodlnějšího ovládání jednou rukou.
 
 
 
Adresář využívá vnitřní paměť telefonu, nemusíte se tedy obávat že by se nějaký kontakt "nevlezl" do seznamu. Kontakty jsou vícepoložkové, uložíte opravdu vše potřebné. (adresy, e-maily, www stránky, tel. čísla, poznámku, fotografii, melodii, hlasové vytáčení, narozeniny, výročí, atd). Přenesení mezi W810i a M600i proběhlo bez problémů. Vaše fotografie kontaktů se neobjeví v žádném adresáři telefonu, jsou přímo součástí jednotlivých kontaktů. Lze zobrazit také náhled kontaktu, ve kterém vidíte přehledně veškeré uložené informace o dané osobě(podobně jak to již má i nově model K800i).
 
 
 
Zprávy se na telefonu mohou psát třemi způsoby. Jedním z nich je psaní na QWERTY klávesnici. Zpočátku to je jistě nezvyk, ale každým dnem je psaní rychlejší. Například s překlepy je to otevřené, já s tímto neduhem neměl problém, kolegové v redakci již s miniaturních tlačítek tak odvázani nebyli. Například na P990i se mi tak pohodlně nepíše, ale myslím, že vše je jen otázkou zvyku. Stisk kláves je bez odporu, jistý, pracuji zatím bez větších problémů. Nyní ale zmiňme softwarové psaní. Dalším ze způsobů je totiž psaní pomocí virtuální klávesnice - chcete-li psát na telefonu i ze začátku rychle, pak piště jenom dotyky perem na displej. Chcete-li si vyzkoušet něco nového, je zde pro vás připraveno rozpoznávání znaků pro psaní perem na dotykovém displeji (majitelé řady P dobře znají). Způsob psaní je známý, malá písmena píšete do spodní části displeje, pod středový trojúhelníček, chcete-li psát velká, musíte nejvyšší čáru písmena protáhnout až na černý geometrický útvar. Pro psaní čísel postačí úzký pruh nad touto černou šipkou. Rozpoznávání znaků je na dobré úrovni, nejistý pocit mám jen z psaní písmene "i", jeho napsaní se mi zatím nepovedlo, i když jsem psaní znaků nastudoval v manuálu. Zatím se však s tímto druhem psaní seznamuji. Bohužel takto nelze psát písmena s háčky krom písmene "š".
 
 
 
 
 
Organizační funkce se až na výjimky ukrývají v sekci nástroje. Kalkulačka využívá celý displej, ale nepodporuje priority - nevadí, může být nahrazena doinstalovanou vědeckou kalkulačkou. Stopky jsou ve stejném formátu, jak je známe z ostatních "nesymbianových" telefonů Sony Ericsson - nabídnou až devět mezičasů. Mimo časovače zde dále nejdeme konvertor(vyzná se v hodnotách vzdálenosti, objemu, hmotnosti, teploty, rychlosti, plochy a měny) nebo nastavení o čase (telefon vám bude hlídat čas ve dvou nezávislých městech a automaticky nabídne buzení 3x denně pro vstávání, čas oběda a čas spánku - samozřejmě, že tyto budíky lze editovat či povolovat). Budík nedokáže plnit svou funkci ve vypnutém stavu.
Pro další část organizačních funkcí musíme zavítat do sekce Kancelář v Menu telefonu. Zde najdeme balík aplikací Quickoffice, který dokáže otevírat, editovat a vytvářet soubory *.doc (Quickword) nebo *.xls (Quicksheet). V textovém procesoru lze využít mnoha formátování textu, v tabulkovém procesoru lze využít komfortu funkcí, které známe z Excelu (Suma, Funkce, atd.). Tuto dvojici ještě doplňuje prohlížeč dokumentů ve formátu *.pdf. Nesmíme zapomenout ani na kalendář, jemuž je v Menu telefonu vyhrazena jedna celá položka. Nechybí mi tu naprosto nic, vše je přehledné, nastavit lze upozornění, opakování, místo, poznámku. Synchronizace proběhla taktéž bez problémů.
 
 
 
 
 
  
Správce souborů najdeme v sekci Nástroje. Na displej se vejde v jednu chvíli až osm složek. Při detailnějším zobrazení ve složkách lze vidět maximálně čtyři soubory (v závislosti na typu souboru). Samozřejmosti je vytváření nových složek, jejich editace, přesouvání souborů nebo zobrazení volného místa, jak v paměti telefonu, tak i na kartě M2. Na paměťové kartě jsem nalezl složku fotoaparát, do které se však žádné snímky z fotoaparátu ukládat nemohou - M600i jej nemá, a proto mi zařazení této složky na paměťovou kartu připadá víceméně podivné.
 
 
 
 
Schémata jsou obsažena snad ve všech telefonech Sony Ericsson, tak ani u modelu M600i nemohou chybět. V telefonu jsou přednastaveny čtyři základní: Default, Ambient, Tranquil, Vibrant. Pokud vás omrzí, je možno do telefonu stáhnout další prostřednictvím kabelu, Bluetooth nebo infraportu. Bohužel ty základní mi nepřijdou příliš povedená, těším se na výtvory zkušených tvůrců.
 
 
 
 
 
Přehrávač médií má v menu také samostatnou sekci. Je rozdělen na položky Video a Hudba. Video lze přehrávat ve formátech 3GP a MP4. Telefon neměl problém s přehráním videa překonvertovaného pro Sony Playstation Portable o celkovém datovém toku cca 860 kbps při třiceti snímcích za vteřinu. Naprosto plynulé, bez náznaku zpomalení. Samozřejmostí je přehrávání ve fullscreen módu (klávesnice je vpravo - raději bych však upřednostnil opačnou polohu, jelikož M600i při položení na tuto stranku nestojí a to díky vyčnívajícímu kolečku Jog Dial). Hudební přehrávač je velmi propracovaný. Vesměs jde o přehrávač známý z Walkman telefonů přizpůsobený pro dotykový displej s pozměněnou grafikou a bez typické oranžové barvy. Lze zobrazit i booklet daného alba. Ke zlepšení hudby nabízí telefon až jedenáct možností nastavení ekvalizéru, včetně funkce MegaBass. Při přehrávání se na úvodní obrazovce telefonu v rámečku střídá název skladby s poměrem odehraného a zbývajícího času skladby.
 
 
 
Na čem to vše běží (hardware)
 
V této kapitole bych se rád věnoval hardwarové stránce telefonu. Telefon vám bude fungovat ve třech GSM pásmech (900/1800/1900 MHz) a UMTS  na frekvenci 2100 MHz. 3G síť se chlubí možností videotelefonování, avšak v tomto modelu není obsažena. Telefon totiž nedisponuje žádnou kamerkou (z důvodu možnosti používat přístroj v podnikové sféře, kde telefony s fotoaparátem jsou zakázány). Dle prezentace Sony Ericssonu by videohovory měly fungovat alespoň jednostranně, tedy kdy vidíte volaného, ale obráceně nikoliv. Bohužel toto se nám potvrdit nepodařilo.
 
 
 
S použitými frekvencemi souvisí i datová komunikace. Se světem se lze propojit pomocí GPRS (4+2 timesloty) nebo přes UMTS (max. 386 kbps). EDGE ani HSDPA není bohužel podporováno. Mnohé zamrzí především prvně jmenovaná technologie. Pro využítí eMka na maximum však doporučuji UMTS sítě, bohužel ty zatím nejsou u nás příliš rozšířeny (pouze O2). Datová komunikace je u tohoto modelu důležitá, pokud stahujete rozměrnější přílohy e-mailu, chcete sledovat streamované video, surfovat po internetu zjistíte, že GPRS není tou ideální pohotovou technologií.
 Pro lokální spojení například s PC poslouží Bluetooth ve verzi 2.0 (včetně podpory AD2D profilu - Bluetooth stereo handsfree), klasický infraport nebo USB kabel s podporou USB Mass Storage. WiFi připojení bohužel nečekejte. Byla by to příliš silná konkurence pro model P990i (mimo WiFi také obsahuje 2 MPx fotoaparát).
 
 
 
Spojení přes Bluetooth s PC i jinými telefony je naprosto bezproblémové, stejné platí i pro IrDa a USB.
Úložný prostor je rozdělen na 80 MB (po prvním spuštění 62 MB volných) vnitřní paměti a až 1 GB vnější v podobě paměťové karty Memory Stick Micro (M2). V balení dostanete pouze 64 MB kartu. Používáte-li telefon i jako MP3 přehrávač, doporučuji koupit rovnou 1 GB verzi. Karty lze již dnes sehnat v cenové relaci 1 200,- Kč nebo jen o málo výše. Paměť RAM (pro běh aplikací) má velikost 14,6 MB (volná po zapnutí). Možná si řeknete že to je na dnešní dobu málo (některé komunikátory mají i 128 MB), opak je však pravdou. Spuštěné aplikace zabírají často desítky až stovky Kb. Některé vyjímky i 1,6 MB, ale těch je velmi málo. Zatím jsem objevil pouze jednu vestavěnou hru (vyníkající golf) s 1,3 MB a nebo spuštěnou JAVA aplikaci. Například JIMM (pro komunikaci přes ICQ) zabírá 1,6 MB. To je však zapříčiněno spuštěním části systému která je běžně vypnuta a umožňuje spouštění JAVY.
 Kdekdo by si pomyslil: A co spotřeba energie? Mohu vás ujistit, že výdrž je více než dobrá. Není problém být na příjmu i čtyři dny s možností stažení několikrát za den poštu, krátkého posurfování po internetu včetně několika hodin na ICQ. To vše v GSM síti. U UMTS tomu může být jinak, bohužel nemám vyzkoušeno.
 
 
 
Další postřehy aneb co jsem nezařadil jinam
 
M600i slouží stále i pro telefonování. Žádné novinky se zřejmě již konat nemohou, proto není co dodat. Zvuk je čistý, bez jakýchkoliv ruchů, hlasitost dostatečná. Hlasitý reproduktor na zadní straně dokáže velice dobře prozvučit místnost, nestalo se mi že bych neslyšel příchozí hovor nebo SMS/e-mail. 
 M600i rozhodně není vhodná pro časté střídání karet SIM. Vložení do šachty pod baterií je bezproblémové, avšak vyjmutí vyžaduje cvik. Nejprve povysunete směrem k sobě kovový šuplíček, ten následně opět zavřete, ale karty SIM se nedotýkejte. Následuje někdy i dlouhá "operace" a často se podaří ji zasunout zpět do telefonu. 
Ovládání jednou rukou je použitelné, některé operace však bez kliknutí na displej stále neprovedete. Naštěstí není potřeba vytahovat stylus, stačí ,,ťapnout'' prstem. Potřebné ikony jsou úmyslně větší. Neměl jsem tedy žádný problém například v přeplněném autobuse.
 Pokud si nejste jisti nebo nevíte, zda eMko má rádio, mohu potvrdit že nikoliv. To je dopřáno pouze vyšším modelům, P990i a W950i. 
 
 
 
Závěr
 
Sony Ericsson M600i mne velice zaujal jak po stránce designové, tak i funkční. Fotoaparát v mobilu téměř nepoužívám, raději uvítám QWERTY klávesnici. Tato je na první pohled zvláštní, ale po týdenním používání musím konstatovat: Pro mě bezproblémové psaní. Vyťukávat/psát znaky stylusem není mojí doménou. Displej se mi také zamlouvá, je dostatečně velký, ale zároveň ještě jemný. Jen čitelnost na slunci by mohla být lepší. Všude jinde stačí bohatě podsvícení na 50%.
Telefon nosím vždy po kapsách a proto mě oslovila velice příjemě velikost a hmotnost. Takto si představuji ideální komunikátor. Maličko mě mrzí absence WiFi konektivity (WiFi acess point mám doma), avšak jde to zvládnout i bez ní.
Myslím že eMko opravdu dostojí svému zaměření na zprávy. Opravdu používání e-mailů pro mne nebylo nikdy jednodušší a příjemější. V podnikové sféře vykoná velký kus práce a usnadní mnoha lidem komunikaci, především tam kde nechtějí nebo nesmí používat fotomobily. Již nyní se těším s čím mě Sony Ericsson překvapí v této nové modelové řadě, která je pro práci stvořena.
 
 
 
Obsah balení: Krom samotného telefonu najdete v balení USB kabel (DCU-60), nabíječku (CST-60, v novějších baleních bude CST-61), stereo sluchátka (HPB-60), CD se softwarem, kartu M2 64MB (od Sony), stylus (pouze jeden!) a baterii BST-33 (900mAh).
 
Další pohled:
Martin Chroust: galerie M600i v bílé barvě zde.
 
Sony Ericsson M600i mě zaujal hlavně svým vzhledem, který je mezi smartphony bezkonkurenční. Při jeho koupi jsem se rozhodoval mezi jeho dvěma barevnými variantami. Zvolil jsem bílou variantu; bílá barva totiž dle mého názoru umocňuje designové pojetí přístroje. Na M600i jsem přecházel z Walkmanu W800i a musím připustit že se mi na Symbian přecházelo velmi dobře (doposud jsem s operačním systémem neměl žádné zkušenosti). Sony Ericsson M600i nabízí opravdu vše, co by přilákalo „nováčka“ mezi symbianové telefony,  smartphone jsem plně ovládal již po deseti minutách, přiložený manuál jsem ani neotevřel. QWERTY klávesnice mě na první pohled chytla, tlačítka jsou přesná a s pevným stiskem, na tuto netradiční klávesnici si však lze zvyknout – stačí jen chvilka trpělivosti. Zatímco zkouším psát na kolébkové klávesnici, nejvíc mi k ruce přirostlo dotykové pero a virtuální klávesnice, zvláště při psaní textových zpráv. Co se týče ostatních funkcí, tak mám výhrady jen k občasným chybám telefonu a v některých případech ještě ne úplně doladěného firmwaru. Co mi naopak hodně vadí, je, že na displeji nevidíte jako spořič hodiny. Při zamknuté klávesnici nevidíte ani zmeškané události, ty se objeví až po odemčení klávesnice (vše lze ale provádět tlačítkem pro návrat na boku telefonu). Celkově mě Sony Ericsson M600i velmi zaujal, lze u něj vždy najít něco nového a bude-li něco uživateli chybět, má možnost si danou věc doinstalovat. Aplikací zatím není mnoho, ale je jisté, že s přibývajícím časem se budou objevovat jak houby po dešti.
 
 

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: JulioMartinez Datum: 2007-08-22 13:29:03
ahoj v teto recenzi jsem se docetl ze SE m600i ma PROZATIM rozliseni displeje 240x320 znamena to ze se rozliseni da zvisit a potom jeste ze se da to rozliseni menit rozumel jsem tomu spravne
. Autor: Troublemaker Datum: 2007-05-15 09:22:58
Zdravím, chci se zeptat na prý "problematickou" hlasitost a kvalitu zadního reproduktoru a také na špatnou čitelnost displeje na slunci? Jsou to podle mě, 2 dost důležité věci a jelikož přemýšlím o koupi tohoto modelu, tak je pro mě odpověď dost zásadní. Díky moc za odpověď.... :)
. Autor: kristian162 Datum: 2007-05-02 10:47:56
ja si ho tiez chcem kupit....precital som toho az az..a z kopec mobilov o sonyericssonov som sa rozhodol prava pre tento...nakolko uz vlastnim sony-cko....su to tie naj telefony...LUBIM VAAAS :grin
. Autor: toolak Datum: 2007-03-02 21:04:19
Čágo všichni 
chci si koupit m600, už jsem přečetl dost různých recenzí takže jakž takž přehled mám. Jak o plusech tak i minusech. Beru je...ale co mne zaujalo: poměrně dost často se objevuje kritika na nepříliš velikou hlasitost reproduktorku která je prý "znatelná" třebas v MHD.  
Jaké máte zkušenosti? Je to fakt tak mizerný? 
A ještě jedna věc: tady v tý recenzi padla zmínka o tom že při vyplé klávesnici se neukazují události. Prosím o upřesnění. Jak je to třeba s anoncí došlých sms či propáslých hovorů? 
Dík ;)
. Autor: Rector Datum: 2007-01-16 18:09:24
Můžete prosím potvrdit či vyvrátit nečitelnost displeje? Je to opravdu tak zlé? díky
. Autor: SEPozitiv Datum: 2006-10-14 12:02:38
Zdravim, v M600i a P990i mi chyba Full textove vyhladavanie v kontaktoch. V P900, 910 velmi vyborna vlastnost.  
 
Keby sa to dalo nejako nahlasit do SE.  
:(
. Autor: MartinVagner Datum: 2006-10-09 07:22:32
Oficiální seznam není možné sehnat, můžeme jen sami vysledovat novinky, které se snažíme posbírat...
. Autor: SEPozitiv Datum: 2006-10-08 10:08:21
Zdravim, je niekde zoznam a popis zmien u novych FirmWare pre SE? 
Dakujem
. Autor: Anonym Datum: 2006-09-09 19:03:13
nevíte někdo zda se dá do něho nahrat navigace tom tom? díky
. Autor: feroj Datum: 2006-09-08 11:33:31
SE ma strasne predrazene vsetk co ponuka k telefonom dodatocne... :(
. Autor: fsvi Datum: 2006-07-20 22:11:31
Psaní "i" je velice jednoduchá vec jako na PDA doporucil bych proto nejprve napsat svislou cárku a nad ní udelat tecku. Mám tento postup vyzkousený i na M600i a funguje. Psaní na display je velmi podarené a oproti PDA jsem zaznamenal naprosté minimum preklepu, kdo je tatko naucen psát myslím, ze na M600i bude asi nejrychlejsí v psaní s bezne velkými (muzskými) prsty je psaní na qverty utrpení.
Autor: shark Datum: 2006-07-20 16:28:16
ten pridavnej fotak je zajimavej napad...ale popravde, radsi bych uvital nejakej novej model ( treba m650 s integrovanym fotakem) 
pridavnej je preci jenom starost navic. vzit si ho dneska ho sebou nebo ne...? 
ale aspon neco by bylo...
. Autor: Woodstock Datum: 2006-07-20 09:48:19
Hmm.. co synchronizace? Jaký protokoly podporuje? SyncML poprípade nejaký dalsí? (ActiveSync). Co vse lze synchronizovat?
. Autor: jarda Datum: 2006-07-20 07:13:47
Jinak ten displej na slunícku je fakt tragédie, díky tomu tohle zarízení jsem mel jen jeden den. Doufám, ze na tom nebude P990 stejne... :sigh :sigh
. Autor: Kaizr Datum: 2006-07-20 04:09:10
Konecne recenze! 
Jelikoz ma slozku fotoaparat,tak by me zajimalo jestli Sony E nahodou nepride s pridavnym fotakem - treba 3mega :grin  
Urcite by to bylo zajimavy

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >