" />
Dlouhodobé zkušenosti s MMV-200: multimediální obsah nadosah | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Chroust   
Úterý, 22. srpen 2006
Uplynulo 8 měsíců od naší recenze multimediálního centra MMV-200. Jaké jsou naše zkušenosti s jeho používáním? Vyplatí se koupě tohoto příslušenství a kolik nyní stojí?

 

Tip: O tomto příslušenství jsme vám již přinesli recenzi a praktické zkušenosti

       

Sony Ericsson MMV-200 je černo-stříbrná krabička o váze 299 gramů a rozměrech 140x90x33 mm. Krabička je olemována černým lesklým páskem, do kterého jsou zasazeny hlavní ovládací prvky. Stisk kláves je znatelný, avšak na černém proužku zůstávají otisky prstů. N předním dílu nalezneme záslepku pro sloty paměťových karet (podporovány jsou formáty MS/MS DUO Pro, SD/MMC, Compact Flash a Secure Media. Máte-li novější telefon s podporou paměťových karet Memory Stick Micro, u nově zakoupených karet dostanete navíc i adaptér na plnou verzi Memory Stick - tím pádem lze MMV-200 využít snad se všemi telefony značky Sony Ericsson s podporou Bluetooth. Ze začátku jsem se obával ztracení gumové záslepky, avšak nikdy se mi to naštěstí nepovedlo. Krytka také chrání sloty paměťových karet proti zanesení všudypřítomným prachem.

  

Na svrchní straně nalezneme logo výrobce, na té spodní sériové číslo a dvě gumové pásky, na kterých příslušenství stojí. Díky tomu má krabička nebývalou stabilitu a je možné ji klidně položit na stůl - ani náhodným šťouchnutím se nic nestane. Nejzajímavější stranou je však ta zadní. Najdeme zde přepínač videosignálu PAL/NTSC/SECAM (u nás používáme PAL), přepínač mezi VGA/video vstupem, samotný konektor VGA, či tři zdířky pro kabel cinch. Úplně vpravo se nachází konektor pro nabíječku - příslušenství je možno používat jen při nabíjení. Lze říci, že se jedná o velkou nevýhodu, ale přehráváte-li hudbu či slideshow na televizi, v dosahu logicky musí být zásuvka. Nemá-li vaše televize zdířky pro cinch kabel, bude stačit jen konektor scart, v balení se totiž nachází redukce mezi konektorem scart a cinch.

Jak se to všechno zapíná? 

  

K připojení centra k televizi je nutné zapnout jej do nabíječky, propojit kabely s televizí a následně na několik sekund podržet klávesu s šipkou. Zapnutí přístroje bude signalizováno modrou diodou. Připojení bude také indikovat i televize, která se ozve cinknutím, na obrazovce se objeví logo Sony Ericsson. Jen pro úplnost dodám, že MMV-200 je k dispozici na kanálu AV, stejně jako video či DVD přehrávač.

 
MMV-200 při připojení na televizi a počítačovém monitoru, vzhled hlavního menu 

A jaké jsou naše zkušenosti? 

 

Na příslušenství mě velmi potěšila jeho rychlost a využitelnost. Na dovolené jsem svým fotoaparátem nafotil přes tisíc fotografií a měl je uložené na paměťové kartě. Když dorazila návštěva, stačilo z fotoaparátu vyndat paměťovou kartu a vložit do MMV-200. Vaše fotografie máte uložené na paměťové kartě a dle potřeby je můžete ukázat ostatním. Sony Ericsson pravděpodobně počítal s tím, že autor fotografií bude mít ke každé z nich svůj komentář, avšak líbila by se mi na pozadí hrající hudba - ta by slideshow dodala tu pravou atmosféru.  Hudbu lze na MMV-200 samozřejmě také přehrát. Může být uložena buď na paměťové kartě nebo poslána z telefonu přes Bluetooth. Jakmile je soubor načten (to trvá asi 5 vteřin), je ihned započato jeho přehrávání. Soubor je stahován a zároveň přehráván, což zrychlí celou manipulaci z hudebními soubory. Při přehrávání hudby je na obrazovce zobrazen jakýsi "spořič" s uvedeným jménem interpreta a názvu skladby. Příslušenství nerozezná všechny existující formáty multimedií, poradí si s obrázky (JPG, BMP, neanimovaný GIF), hudbou (AMR, MP3, WAV, SBC, MP4, AAC a M4A) a s videem (MP4, 3GP, MPEG1). Nepozná-li příslušenství formát souboru, zobrazí hlášku FILE NOT SUPPORTED. Zajímavý je také tzv. Party Mode, kdy je zařízení MMV-200 otevřeno pro jakýkoliv soubor poslaný přes Bluetooth z jakéhokoliv telefonu. Při zobrazení dvoumegapixelové fotografie na obrazovce televize není fotka přes celý displej, i když fyzicky několikrát převyšuje rozlišení televize. Mohlo to být lépe vyřešeno. Mezi jednotlivými obrázky ve slideshow lze nastavit dobu jejich pokračování či styl přechodu. Díky konektoru VGA na zadní straně přístroje se nemusíte fixovat na televizi, pro slideshow můžete použít i monitoru počítače - na něm jsou obrázky jemnější a barvy reálnější.

 

A cena? 

Sony Ericsson MMV-200 je zajímavým příslušenstvím od Sony Ericssonu. Nejedná se ale o novinku - jeho recenzi jsme přinesli již v prosinci minulého roku, ale stále se jedná o velmi zajímavý přístroj, který nemá konkurenci. Oproti prosinci padla jeho cena o 700 korun na hranici 2500,- Kč.

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >