" />
Sony Ericsson MBR-100: bezdrátová hudba v Hi-Fi (recenze) | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
OldřichMládek   
Středa, 23. květen 2007

 

Sony Ericsson pokračuje ve své tradici uvádění zajímavého příslušenství ke svým telefonům. Jedním takovým je i hudební Bluetooth přijímač MBR-100, který si představíme v této recenzi.


Účel tohoto zařízení je zcela jednoduchý, dostat hudbu z vašeho mobilu do reproduktorů domácího kina a dalších hudebních zařízení. Tímto ale veškeré možnosti nekončí. Díky použitému konektoru 3,5 mm jacku lze připojit jakákoliv sluchátka.

 

Tvarem MBR-100 připomíná některé MP3 přehrávače s tím rozdílem, že na něm nenalezneme žádný displej ani USB konektor. Horní strana přístroje je vyvedena v černém lesklém provedení, spodní v černé matné barvě. Zespodu nalezneme jediné tlačítko, pomocí kterého přijímač zapneme, popřípadě dlouhým (cca 8 vteřin) stiskem uvedeme do párovacího módu. Vedle se nachází informační dioda, která signalizuje zapnutí přístroje zeleným světlem, popřípadě přenos hudby. Červená dioda problikává pouze v párovacím režimu nebo při nízkém stavu nabití akumulátoru.

 

Připojení k Hi-Fi

Propojení s vaším audio systémem je možné dvěma způsoby. V balení dostanete dva kabely: z jacku 3,5 mm na dva cinche (stereo) a jack-jack. Možnosti připojení jsou tedy široké. 

 

Po spárování telefonu s MBR-100 a připojení k reproduktorům je možné ihned přehrávat hudbu. Kvalita zvuku je výborná, nezaznamenal jsem žádný pokles kvality reprodukované hudby. Dosah od telefonu atakuje desetimetrovou vzdálenost, avšak již dochází k občasnému vypadávání hudby, pokud si stoupnete mezi telefon a přijímač bude tato vzdálenost o něco menší, stále však v mezích.

 

Připojení sluchátek

V případě, že chcete ušetřit a již máte doma nějaká kabelová kvalitní sluchátka, můžete využít tohoto modulu k propojení s telefonem právě přes Bluetooth a profil A2DP. Stačí zapojit přes 3,5 mm jack a můžete poslouchat. Já jsem vyzkoušel propojení se sluchátky Koss Porta Pro a byl jsem velice mile překvapen. Maličko mi vadil delší kablík od sluchátek, jelikož primárně používám s telefonem stereo Bluetooth sluchátka HBH DS-970, ale zvyknul jsem si. Telefon můžete využívat nadále volně, aniž by překážel jakýkoliv kablík. Co se kvality zvuku týče, nezaznamenal jsem žádné rozdíly mezi kabelovým připojením k telefonu pomocí redukce nebo připojením právě přes MBR-100. 

 

Ovládání hudebního přehrávače probíhá pouze na mobilním telefonu, žádné ovládací prvky MBR-100 nemá.  V případě připojení k Hi-Fi to není problémem, při použití sluchátek vás to občas zamrzí, pokud však nosíte telefon na popruhu na krku, nebude to nedostatek až tak velký. Prvotní účel tohoto zařízení je právě k připojení s reprosoustavou ve vašem bytě.

Nabíjení vestavěného Li-Ion akumulátoru probíhá pomocí dodávané nabíječky s polovičním konektorem Fast Portu (jako u všech Bluetooth Handsfree). Plné dobití trvá přibližně dvě hodiny. Poté přístroj vydrží přehrávat kolem 10 hodin, což si myslím, že je údaj více než slušný. Podobný údaj platí i při přehrávání do sluchátek. V tomto případě zamrzí absence indikace úrovně nabití. Stačilo by nějaké upozornění na displeji telefonu.

 

Závěr 

 MBR-100 je zajímavý doplněk k vašemu telefonu, výhodou je možnost použití jakéhokoliv telefonu s podporou Bluetooth profilu A2DP. Nemusí to být tedy nutně Sony Ericsson jako v případě kabelového spojení. Potěší možnost připojení jakýchkoliv sluchátek, v tomto případě však musíte oželet jakékoliv ovládací prvky. Také se musíte spokojit s indikací vybité baterie pomocí diody. Naopak potěší dlouhá výdrž na jedno nabití, která se pohybuje přes 10 hodin. S cenou do 1500 Kč (pokud nepočítám sluchátka, která většinou každý vlastní) získáte velmi levná bezdrátová sluchátka s dlouhou výdrží na jedno nabití.

 

Výhody MBR-100 oproti HBH DS-970

- dlouhá výdrž na jedno nabití (10 hodin oproti 4 hodinám)

- možnost připojení kvalitních sluchátek s 3,5 mm jackem

- přibližně o 1000 Kč nižší cena

 

Nevýhody MBR-100 oproti HBH DS-970

- nemožnost ovládat dálkově MP3 přehrávač v telefonu

- žádné informace o přehrávané skladbě

- vybitou baterii signalizuje pouze červená dioda na vnitřní straně přístroje 

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >