" />
Sony Ericsson HBH DS-980 - když se skloubí funkce i vzhled (recenze) | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Neděle, 16. listopad 2008
Po dlouhé době vám přinášíme recenzi těchto výborných bezdrátových stereo sluchátek. V redakci se nám sešly hned dva kusy současně, takže jsme si poslech hudby náležitě užili. DS-980 rozhodně mají co nabídnout a není toho zrovna málo.



Na úvod si neodpustím krátké vysvětlení, proč se recenze HBH DS-980 objevuje až nyní. Ve fóru jsem totiž recenzi oznamoval již velmi dávno a tenkrát k vydání moc nechybělo. Bohužel mi ale odešel pevný disk v Pc a s ním i všechny materiály k recenzi. Po novém zprovoznění Pc jsem již měl myšlenky někde jinde, než u recenze, a na DS-980 jsem naprosto zapoměl. Před časem jsem si ale sluchátek náhodou všimnul a zakoupil si je. Nyní si tedy konečně můžete přečíst recenzi tohoto hudebního skvostu.



Začal bych u vzhledu, který je jednou ze silných stránek přístroje. Samotný ovladač sluchátek se vůbec netváří, jako pouhé dálkové ovládání, spoustě lidí z mého okolí evokuje přímo MP3 přehrávač. Na horní straně se nachází zapínací a vypínací tlačítko, kterým sluchátka také dostanete do párovacího režimu. Přední straně dominuje (alespoň v okamžicích činnosti) dostatečně velký a hlavně skvěle čitelný displej, který vás informuje o spoustě údajů a velmi se podílí na pohodlném ovládání. Při nečinnosti o něm vůbec nevíte, podobně jako například u vnějšího displeje u Z610i. Vedle něj se nachází tlačítko, kterým můžete spustit případně pozastavit přehrávání hudby.



Na jedné hraně se nachází nápis Bluetooth a tlačítka sloužící k přetáčení skladeb, případně také k posouvání mezi jednotlivými skladbami. Na druhé straně se nachází ovládání hlasitosti a tlačítko, sloužící k přístupu k dalším funkcím sluchátek a zobrazení jejich aktuálního stavu. Na zadní straně nechybí konektor pro nabíjení. Provedení samotných špuntů je podobné jako u Walkman sluchátek HPM-70. zasouvají se hluboko do uší a výborně tak tlumí okolní zvuky. Líbí se mi možnost pověsit sluchátka na krk, tak jednoduché a geniální řešení jsem snad ještě neviděl, škoda že není u všech sluchátek od Sony Ericssonu.



Kromě samotného přehrávání hudby, o jehož kvalitě ještě bude řeč, zvládá telefon spoustu dalších funkcí. Samozřejmě fuguje jako handsfree, takže s ním můžete pohodlně vyřizovat příchozí hovory, to ale není vše. Pomocí funkčního tlačítka totiž můžete přímo na DS-980 listovat ve svém telefonním seznamu a následně rovnou sestavit hovor. Také se snadno dostanete k výpisu volání ve vašem telefonu. Nechybí ani možnost přepínat mezi více spárovanými telefony. Především práce s telefonním seznamem je velmi příjemná, sluchátka nemusíte sundat z uší, abyste vyřídili důležitý hovor a už vůbec nemusíte hledat samotný telefon. velmi pohodlné.



Tím hlavním důvodem, proč DS-980 koupit, je ale samozřejmě poslech hudby. Nebudu dlouho napínat, kvalita přehrávání je výborná. Sice nedosahuje na kvalitu Koss Porta Pro, to je ale vzhledem ke konstrukci sluchátek celkem logické a těžko někdy nějaké špunty budou hrát lépe. Zvuk je čistý, jasný, nechybí mu výšky ani basy. Spojení přes Bluetooth je naprosto stabilní, nestalo se mi, že by spojení vypadlo.



Hlavní výhody:
Kvalitní poslech hudby
Luxusní provedení
Spousta funkcí
pohodlné ovládání

Hlavní nedostatky:
Vysoká cena



Sluchátka DS-980 si mě jednoznačně získala. Pokud bych měl vypíchnout jedinou vlasnost, která v mém případě o jejich pořízení rozhodla, nevěděl bych, kterou vybrat. Sluchátka jsou výborně udělaná, skvěle vypadají a je radost je používat. Navíc (a to především) si s nimi můžete dopřát kvalitní poslech hudby, kromě kterého nabízí také mnoho dalších funkcí. Ačkoliv vlastním také sluchátka Koss Porta Pro, které přeci jen hrají ještě lépe, často a rád používám DS-980, protože je ani nemusím sundat z uší abych vyřídil telefonní hovor, případně prozvonil některého ze známých. Také o příchozím hovoru vím hned, navíc díky nízké hmotnosti, která prakticky celá spočívá na vašem krku, o sluchátkách prakticky ani nevíte. Jedinou překážkou tak zůstává cena sluchátek, která se pohybuje nad hrancí dvou tisíc korun, což není málo.

Sony Ericsson HBH-DS980 lze zakoupit na X-Store.CZ

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
. Autor: Mestre Datum: 2010-08-20 10:22:57
Dobry den, 
Koupil sem si tyto sluchátka k telefonu se c702i kde sluchatka fungovala bez problemu. Jenze sem ho utopil a on prestal fungovat. Kdyz sem si koupil novy telefon se J10i Elm zkusil sem tluchatka pripojit. Telefon nenasel sluchatka ani sluchatka nenasla telefon pri viditelnem stavu BT. Kdyz se mo skusil u mamcina telefonu C903i tak taky nefungovaly. Poradite jak sluchatka dostat do stavu aby se mohla sparovat s jinym telefonem?  
Diky za odpoved
Autor: ital.2 Datum: 2008-11-17 11:59:55
tak to je asi někde chyba.asi pojedu navštívit SE Store v Paladiu.
Autor: Joza Datum: 2008-11-17 09:28:28
6 hodin mi nedělá problém a někdy i víc
. Autor: ital.2 Datum: 2008-11-17 03:46:05
prosím vás, jak je to s baterií. sluchátka mám 3 měsíce a bez jakékoli komunikace s telefonem mi dokáží hrát necelé 4 hodiny. Píše se, že mají vydržet hrát až 6 hodin, tak nevím, zda jsou v pořádku. Děkuji za odpověď
Autor: Vojtan Datum: 2008-11-17 00:22:58
Mam je uz skoro rok a jsou fakt super...Na normalni hudbu(ne operu:-) ) jsou lux...
. Autor: kopydlno Datum: 2008-11-16 16:52:44
výdrž jen 6 hodin, a to je málo :(
Autor: Joza Datum: 2008-11-16 14:44:47
No zrovna vážnu hdubu neposlouchám a hlavně, kdo chce poslouchat podobný styl hudby a navíc vážně, nekoupí si bezdrátová sluchátka :)
. Autor: MichailusB Datum: 2008-11-16 14:08:45
Díky moc za túto recenziu, v lete som si slúchadlá kupoval, ocakaval som od nich skutocne relativne vysoku kvalitu prehravaneho zvuku (ako autor clanku velmi dobre napisal - na to, ze su to spunty), ale predsalen maju jednu zavaznu chybu, na ktoru treba upozornit - nezvladaju vysky v takej kvalite, v akej zvladaju basy. Sice som asi so svojou pasiou pocuvat opernu hudbu v tychto sluchadlach osamoteny, ale pri prehravani vaznej hudby, ktora je naozaj najnarocnejsia na prehravanie vzhladom na komplexnost rozsahu, sluchadla praskaju ako stary gramofon. Kvoli tomu som ich daval aj do reklamacie, tam mi povedali, ze chyba neexistuje - na predajni som potom vyskusal vsetky dostupne kusy tychto sluchadiel a vsetky do jedneho praskali, pricom kvalita nahravok bola nadmieru vysoka a ich cistota potvrdena dratovymi sluchadlami. Sluchadla su sice pekne a kvalitne hraju basy, ale v pripade operneho spevu trochu praskaju a v pripade solo klavirnych skladieb je praskanie tak intenzivne, ze je hudba nepocuvatelna... takze az taky skvost to za tu cenu nie je. :sigh

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >