" />
Nová Xperia Pureness se objeví v listopadu | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Chroust   
Pondělí, 7. září 2009

Spolu s představením XPERIE X2 se objevila tisková zpráva představující XPERIi Pureness. Kam zmizelo číselné označení?

 


XperiaTM_Pureness_Front_40Angle_BLACK_lit.jpg XperiaTM_Pureness_140K9231_RGB.jpg XperiaTM_Pureness_140K9233_RGB.jpg   XperiaTM_Pureness_140K9326_RGB.jpg
 
Sony Ericsson XPERIA Pureness (dřívější kódové označení Kiki) je jednoduchý designový přístroj postavený na platformě A200, který by měl zaujmout především prvotřídním dílenským zpracováním a konceptem, označovaným jako "hlas, text, čas - volno od technologií". Telefon bude naplňovat novou vizi Sony Ericsson, který se víc bude sdružovat s produkty a politikou Sony. Jeho slogan make.belive bude u Sony Ericssonu sloužit nejen k přebarvování loga, o čemž jsme vás na SEManii již informovali. V tiskové zprávě se píše, že je XPERIA Pureness spíše uměleckým dílem, než technologicky vyspělým telefonem.

10~23.jpg 2~45.jpg 4~39.jpg 9~29.jpg 3~43.jpg          
1~47.jpg 8~31.jpg 7~32.jpg 5~39.jpg 6~36.jpg            
 
Podrobné specifikace přístroje se dozvíme až v listopadu, kdy by měl být telefon dostupný v klíčových světových metropolích. Největší inovací je zde monochromatický průhledný displej s 3D zobrazováním, který zatím nebyl nikdy mezi mobilními zařízeními použit (maximálně jsme jej mohli spatřit u domácích teploměrů, hodin nebo radiobudíků), uživatelské rozhraní lze vidět na přiložených videích. Zajímá mě však, jak půjde vidět informace na displeji při pobytu na sluníčku. Klávesnice údajně nabídne čistě dotykové klávesy, které jsou podsvětleny jen když jsou potřeba. Fotoaparát na zadní straně bude chybět, údajně by měl být přítomen v podobě připojitelného modulu, který bude představen spolu s uvedením telefonu na trh. Ve výbavě můžeme čekat hudební přehrávč nebo FM rádio, zajímavostí je, že lze SIM kartu vytáhnout za chodu přístroje (tj. není umístěna pod baterií). Pokud bychom si měli dát více věcí do souvislosti, vidím zde spojitost s profily modelů X3 a X5 na webu UAprof, o kterých jsme vás již informovali. V bleskovce jsem uvedl, že monochromatický QVGA displej je pravděpodobně tisková chyba - a nakonec není. Z další nabídky funkcí tedy můžeme očekavát EDGE, UMTS, podporu Javy, bluetooth 2.0 nebo vestavěný prohlížeč NetFront 3.5. Vše jsou alezatím ale pouze spekulace, na oficiální představení telefonu veřejnosti a odhalení všech funkčních parametrů si musíme ještě tři měsíce počkat. Hovoří se o možné ceně 699 EUR, což je v přepočtu 17 800,- Kč. Doufám však, že tomu tak nebude, protože tak vysoká cena prodejním úspěchům rozhodně nepřidá. Ovšem za exkluzivitu se platit musí, uvidíme, jaký bude o XPERII Pureness nakonec zájem. Výrobce ji asi postaví proti luxusním telefonům Vertu, ty svoji exkluzivitu dávají najevo použitými luxusními materiály, Pureness zase technologickou novinkou. Možná si ještě kladete otázku, proč je toto zařízení zařazeno do produktové řady XPERIA - mám pro vás odpověď. Označení XPERIA vzniklo ze slova experience (zkušenost), novinka tentokrát neklade důraz na umění funkcí ale na umění designu. Synonymum XPERIA = smartphone tak již za pár měsíců přestane platit. Nadobro.

 






Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
. Autor: MartinChroust Datum: 2009-09-08 13:44:31
Neberu to z pohledu jak si to Sony Ericsson představoval nebo ne, uživatelům je jasné, že když jsou již dva modely XPERIA telefony s Windows Mobile 6.1, našlapané funkcemi, tak budou v řadě logicky očekávat další podobně vybavené přístroje. Nyní tomu tak není, proto píšu, že XPERIA = smartphone již brzo přestane platit.
Autor: H E M i Datum: 2009-09-07 13:29:19
Vedel som to ze niekedy vymyslia mobil s priehladnym displayom... teraz uz len cakat kedy bude taka vec vlastne cely telefon.. nic len display :grin
Autor: jacktalking Datum: 2009-09-07 06:49:05
Synonymum XPERIA = smartphone neplatilo nikdy, už od začátku kdy si SE dal Xperia jako ochrannou známku to bylo známo. Hovoří o tom dokonce wikipedia z doby těsně před uvedením X1 ;)

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >