" />
Příslušenství upadá - kde se stala chyba? | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Středa, 27. leden 2010
Je tomu více než rok, co jsem psal zamyšlení o nelichotivé situaci Sony Ericssonu v oblasti mobilních telefonů a naopak jej chválil za velmi širokou nabídku příslušenství ke svým telefonům. S nabídkou telefonů se nyní konečně začíná něco dít a vypadá to tak, že už bude jen lépe - zákazníci si budou moci vybrat z mnoha operačních systémů a do budoucna i více různých telefonů u každého z nich. Naopak příslušenství ale jakoby došel dech nebo to vidíte jinak?
159.JPG 68~11.JPG 42~23.JPG 135.JPG 8~64.JPG


Zatímco na konci roku 2008 jsem výrobce chválil za to, že představuje zajímavé příslušenství a snaží se alespoň v tomto segmentu zaujmout své zákazníky, od té doby jsme se již moc zajímavých kousků nedočkali. Nová bezdrátová stereo sluchátka jsou příliš zaměřená na styl a méně již na užitek, nová verze stativu se pak s tou původní vůbec nemůže srovnávat. Jediným místem, kde výrobce popojel kupředu, je tak oblast přídavných reproduktorů, kde v roce 2009 uvedl na trh skutečně skvělé a povedené kousky (bohužel za nemálo peněz). Ale co dál? Novější verze bezdrátových hodinek je v tuto chvíli utopií, klasická bezdrátová sluchátka již nějakou dobu přešlapují na místě. Bluetooth GPS jsme se stejně jako před rokem nedočkali, pro telefony se standardními konektory (které se přeci jen v portfoliu objevují nyní o něco častěji) si pro jistotu nepořídíme prakticky nic. Nic moc nového se neudálo ani v oblasti baterií, potěšilo ale uvedení přídavné baterie, která se mi velmi líbí a do přírody je skvělým doplňkem.

9~53.JPG 9~51.JPG 6~21.JPG 19~14.JPG 22~10.JPG

Samozřejmě jsem si vědom toho, že příslušenství k mobilním telefonům je pro výrobce pouze jakýmsi doplňkem portfolia. Pokud ale uvážíme fakt, že pomalu začíná mizet Fast-port (konečně), většina současného příslušenství se postupně stane naprosto nekompatibilní. Výrobce by se na to měl připravit a pomalu začít uvádět doplňky pro telefony využívající standardní konektory, neboť právě standardní konektory mají budoucnost. Pokud bude toto příslušenství dostatečně kvalitní, můžeme se navíc dočkat situace, kdy si jej budou pořizovat také majitelé mobilních telefonů jiných značek. Pevně tedy věřím, že příští měsíc se v Barceloně nejen definitivně zvrátí situace v oblasti mobilních telefonů, ale že se dočkáme i nějakých nových zajímavých doplňků. Hlavní očekávání ale samozřejmě i tak vzbuzují telefony, pevně doufám, že se dočkáme většího množství představených přístrojů, řekněme že pětice nových telefonů (z toho alespoň tři smartphony) by Sony Ericssonu určitě neuškodily.



Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: HUdasp Datum: 2010-01-28 09:12:06
Mno já nevim, ale co furt chcete, aby SE vymejšlelo?:) Mezi sluchátkama má nejširší a nejkvalitnější nabídku na trhu, u ostatních značek sou vůbec ráid, že tam nějakej hrající reprák maj v nabídce (u SE si můžete vybírat), BT A2DP sluchátka a mono headset je to samý. Takže všechny důležité přísluško tu máte ve spoustě formách a můžete si vybírat.. co by za to Nokiáci dali ;)
Autor: obluda zelená Datum: 2010-01-27 08:00:34
Ano, taky jsem si poslední dobou všiml, že příslušenství není tolik a už to není co bývalo :cry .

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >