" />
Vylepšujeme vybavení redakce, dočkáte se většího počtu videorecenzí | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Sobota, 20. únor 2010
Ačkoliv jsem na SEManii již mnoho let, k fotografování jsem dosud používal svůj fotoaparát Kodak. Na něm se až moc projevil fakt, že v době jeho nákupu jsem o fotoaparátech nevěděl zhola nic a vybíral jsem naslepo. V poslední době tak kvalita fotografií na SEManii stagnovala a já jsem se rozhodl investovat do novějšího vybavení. Počínaje dnešním dnem budu telefony fotit novým fotoaparátem, kterým se stal Nikon D5000. A aby nebyla řeč jen o fotoaparátu, rozhodl jsem se natočit videopohled na prototyp Sony Eriicsson Vivaz.


Zatím se s fotoaparátem teprve seznamuji, už nyní jsem ale přesvědčený o tom, že kvalita fotografií na SEManii se výrazně zvýší. Nikon D5000 mimoto umí nahrávat dostatečně kvalitní video, ve větší míře se tak pokusím toho využívat a umisťovat více nahrávek na videoserver YouTube. Tam jsem dosud ukládal videa spíše nahodile, jen pokud mě nějaký telefon skutečně zaujal. Nyní se budu snažit udělat videopohled skutečně na každý model, který se nám v redakci objeví a pokud možno zkusím zapracovat jak na kvalitě samotného videa, tak i na nějakém mluveném komentáři. Uvidíme, jaké ohlasy pak videopohledy budou mít. Z videí, které jsem dosud na YouTube nahrál, je zatím nejúspěšnější pohled na prototyp Sony Ericssonu W705, který má v této době více než 111 tisíc shlédnutí (a to mám pocit, že patří k těm nejméně kvalitním). Naopak jiná videa, se kterými jsem si dal více práce, jsou prohlížená mnohem méně. Zpět ale k novému fotoaparátu, který vám bude od nynějška zprostředkovávat (doufám) lepší obrazové zážitky, přeci jen fotografií i do budoucna naleznete na SEManii mnohem více, než videonahrávek.



Co se nemění je fakt, že nejčastěji budu telefony fotit na dřevěné podlaze, pokud to ale počasí dovolí, pravděpodobně je častěji budu brát také ven do trávy. Nemám moc rád jednolité pozadí u fotografií (nic proti kolegům z Mobilmanie, kteří takto fotí v ateliéru), ale sám preferuji trochu živé prostředí. Na ukázku přikládám také videopohled na prototyp Sony Ericssonu Vivaz, který jsem měl možnos po nějakou dobu vyzkoušet a který na mě rozhodně působí velmi sympaticky, minimálně na něm neulpívají otisky prstů tolik, jako na modelu Satio. Tímto směrem bych vás také chtěl poprosit o vyjádření se k tomu, v jakých podmínkách byste třeba občas chtěli mít telefony nafocené případně jaká videa vás lákají. Také nás zajímá, zda byste někdy chtěli na SEManii třeba přímo komentované videorecenze (ale s ohledem na to, že nemám (alespoň já) trénovaný hlas, takže to jistě nebude vždy perfektní a bez chyb, nebo zdali vám stačí video bez dalšího komentáře.




Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: chemer Datum: 2010-02-22 13:49:05
Myslím že ateliérové bílé pozadí vypadá opoznání profesionálněji než hnědá podlaha kdesi v pokojíčku. Proto osobně uvítám každou změnu. I v podání nového fotoaparátu, i když nástroj není vše.
Autor: obluda zelená Datum: 2010-02-21 16:22:20
A pokud by to video nebylo komentované, což by mi ani nevadilo, tak by se k tomu hodila nějaká hudba, aby tam nebylo jen ticho a šustení. ;)
Autor: _m_v Datum: 2010-02-21 11:37:22
Já se přimlouvám za lepší zaostřování fotek i videa, ostrá podlaha je sice krásná, ale......
Autor: Aliceinchains Datum: 2010-02-20 12:51:46
ja se primlouvam tez. k videorecenzi patri i komentar :)
Autor: Joza Datum: 2010-02-20 11:11:34
Se stativem počítám, právě nějaký vhodný vybírám :) Snad tedy s videorecenzemi budete spokojeni. V nejbližší době něco zkusím a uvidíme, jaký ohlas to bude mít
Autor: tomec83 Datum: 2010-02-20 09:47:09
No konecne uvidime nejake poriadne videorecenzie a nebudem sa muset chodit pozerat do preddajni,kde su neochotni predajci predviest telefoon :grin  
PS: Nebolo by odveci pouzit stativ
. Autor: sego Datum: 2010-02-20 02:45:21
myslim ze vide by mely byt jednoznacne s komentarem!!! 

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >