" />
Sony Ericsson Creations přináší novou verzi Themes Creatoru | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Chroust   
Čtvrtek, 18. únor 2010
Sony Ericsson nabízí ke stažení novou verzi Themes Creatoru, přibyly online nátroje Creations pro tvorbu schémat a wallpaperů online a mezi podporovanými telefony nechybí Satio ani Vivaz



 

Po představení Satia a jeho uvedení na trh byli jeho uživatelé při tvorbě vlastních schémat, jako jediní v portfoliu Sony Ericssonu, nepřímo odkázáni na program Carbide.ui od Nokie. Pokud jste nějaká takováto schémata stáhli nebo dokonce sami vytvářeli, určitě jste si všimli ikon v hlavním menu, které byly stejné jako u dotykových přístrojů finského výrobce. Všechny ostatní Sony Ericssony byly naproti tomu podporovány a moderátoři diskusních vláken na vývojářském webu Sony Ericssonu reagovali na časté dotazy různými časovými intervaly, které zbývají do nové verze Themes Creatoru. Té jsme se nakonec dočkali až nedávno a můžeme s konečnou platností říci, že je s ní možné vytvářet schémata i pro telefony s operačním systémem S60 (Satio, Vivaz i Vivaz pro). Konečně.

2~62.jpg 1~64.jpg 3~61.jpg

Ještě, než se podíváme na samotný Themes Creator stojí za to zmínit se o nové webové aplikaci, která nese název Sony Ericsson Creations. Ve své betaverzi se v tuto chvíli jedná o jakýsi distribuční komunitní web, kde mohou uživatelé po přihlášení a schválení podmínek uploadovat (tedy dělit se s ostatními) obrázky, zvuky, videa a schémata vlastnoručně vytvořená. Každý uživatel dostane po registraci či po přihlášení 1 gigabajt volného místa (pokud nebude místo stačit, prostor se vám automaticky zvětší) na seberealizaci vlastních nápadů. Když jsem v úterý vytvářel screenshoty pro článek, netušil jsem, že dvě hlavní věci stihnou zmizet z webu ještě před jeho vydáním.

8~41.jpg 10~35.jpg 9~39.jpg

Zaujaly mě totiž hlavně online nástroje Wallpaper a Theme creator. Jak můžete sami vidět na přiložených screenshotech, v prvním zmíněné do aplikace přetáhnete obrázek, který jste předtím uploadovali, následně vidíte výřez displeje (podle zvoleného telefonu) a můžete z obrázku vytvořit pozadí přesně na míru s různými efekty nebo úpravou barev. Na tento nástroj plynule navazuje online Theme Creator, kde ve třech krocích nastavíte vše potřebné pro, tedy pozadí v menu a na ploše nebo barevná schémata, kde si aplikace vybere sama nejpříhodnější barvy z obrázku na pozadí, samozřejmě je můžete upravit podle svého. Nechybí ani styl grafických prvků, může být buď čtvercový nebo, zakulacenými rohy nebo jakýsi vyvýšený. Po tom, co jsem si vytvořil své pozadí nebo schéma, následoval režim publikace, kde jsem pojmenoval můj výtvor, nastavil možné sdílení (soukromé dílo nebo veřejné) a také tagy.

7~45.jpg 6~49.jpg 5~56.jpg

Bohužel, aplikace měla značné zpoždění při ukládání a tak se mi později v mé nabídce schémat objevilo hned 9 stejných. Navíc šla spustit pouze v Internet Exploreru a řekněme to narovinu, že nebyla úplně doladěná (chápu, je to betaverze), tak možná proto byla dočasně odstraněna. Doufám však, že se brzy na webu objeví, jedná se o zajímavý nástroj pro ty, kteří chtějí své schéma rychle a nepotřebují si s ním hrát až do detailů. V součanosti tedy web Creations slouží ke stažení a ukládání souborů hudby, obrázků, videa a schémat a současného sdílení mezi různými přispěvovateli.

11~31.jpg 4~56.jpg 12~32.jpg

Pro tvorbu kvalitních a profesionálních schémat je zde Themes Creator tentokrát ve verzi 5.0.6.4, o němž na webu Sony Ericssonu není ani zmínka, dostanete se k němu opět po registraci na stránkách Creations. Pokud se v Themes Creatoru navíc přihlásíte svým jménem a heslem, dostanete se ke svému účtu, kde můžete mazat nahrané soubory, popřípadě upravovat schémata nebo je publikovat. Komunitní schémata můžete přímo přes Themes Creator stahovat, upravovat a ukládat na web nebo k sobě do počítače. Bohužel jim ale chybí to nejdůležitější a to je informace o modelu, pro které jsou určena, většinou to tedy budete muset tipovat. V nejnovější verzi programu najdeme podporované všechny prodávané přístroje i včetně takových novinek, jakými jsou modely Elm, Hazel, Satio nebo Vivaz - konečně je tedy možné vytvářet schémata i pro telefony S60. Schémata pro telefony se Symbianem S60 mají příponu *.tdf, pro jejich uložení do přístroje je musíte v aplikaci exportovat do instalátoru *.sis. Bohužel, pokud budete chtít toto schéma později upravit, se sis souborem nic neuděláte (ani různými SIS extraktory), takže si pro jistotu ukládejte i soubory *.tdf.


Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >