" />
Symbian na svém vrcholu - recenze Sony Ericssonu Vivaz Pro | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Neděle, 20. červen 2010
Již několik týdnů se na našem trhu prodává nový komunikátor Sony Ericsson s označením Vivaz Pro. Jak již napovídá název, za základ si tento telefon vzal původní model Vivaz, navíc ale přidává několik bonusů v čele s kvalitní hardwarovou QWERTY klávesnicí, která vám velmi zpříjemní zadávání delších textů. To ale není vše, příjemných bonusů si pro nás výrobce nachystal víc a díky tomu posadil model Vivaz Pro mezi nejlepší telefony s operačním systémem Symbian a dotykovým displejem.
35~47.JPG 36~43.JPG 45~31.JPG 37~42.JPG


Komunikátory a chytré telefony představují téměř pro každého výrobce vrchol portfolia, jsou totiž důkazem jeho technické vyspělosti a také známkou kvality. Navíc (a to také není nepodstatné) se právě na těchto telefonech většinou generuje nemalý zisk. Přesto nebyly u Sony Ericssonu chytré telefony dlouhou dobu v popředí zájmu, výrobce se naopak naplno soustředil na hloupé telefony bez otevřeného operačního systému (a s minimem inovací) a jak to s ním dopadlo téměř všichni víme. V posledních měsících jsme ale svědkem toho, že Sony Ericsson nastupuje na novou cestu, kterou lemují krásné a skvěle vybavené komunikátory, které patří k tomu nejlepšímu na trhu. Navíc se Sony Ericsson nezaměřuje na jediný operační systém, naopak své síly celkem rovnoměrně rozdělil hned na trojici operačních systémů. Dnes recenzovaný model Vivaz Pro je zástupcem operačního systému Symbian a jak jsem již zmínil v úvodu, telefon ve většině ohledů vychází z původního Sony Ericssonu Vivaz. Za základ tedy posloužil malý a velmi šikovný telefon, který patří k těm nejlepším na této platformě. Přesto se našlo pár věcí, které se výrobci podařilo dále vylepšit a které posunuly Vivaz Pro ještě o kousek dál. Dnes vám přinášíme recenzi tohoto šikovného komunikátoru s operačním systémem Symbian.

31~53.JPG 32~51.JPG 33~48.JPG 34~41.JPG

Hlavní výhody:
- otevřený operační systém
- malé kompaktní rozměry
- atraktivní vzhled
- vysouvací QWERTY klávesnice
- rychlé reakce, vysoká stabilita
- standardní konektory
- kompletní podpora rychlých dat
- velmi citlivý GPS modul

Hlavní nedostatky:
- operační systém nesedne každému a nepřináší novinky
- fotoaparát fotí neostré snímky (neduh prvního firmwaru)
- cena není zrovna nízká (komunikátory X1 a X2 stojí přibližně stejně)
- problematické sundávání zadního krytu

35~47.JPG 53~24.JPG 55~26.JPG 56~23.JPG
36~43.JPG 37~42.JPG 38~43.JPG 57~23.JPG

Hned prvním pohledem odhalíte, že po stránce vzhledu se novinka skutečně inspirovala u původního Sony Ericssonu Vivaz. Jelikož původní Vivaz vlastním již několik měsíců a nový Vivaz Pro mám v redakci několik týdnů, měl jsem dost času oba telefony podrobně srovnat. Na první pohled je patrné, že Vivaz Pro je o několik málo milimetrů silnější v pase, to je ale daň za kvalitní hardwarovou klávesnici. Vyjádřeno v řeči čísel se rozměry zastavily na hranici 109 x 52 x 17 milimetrů, hmotnost potom mírně stoupla na hodnotu 117 gramů. Pokud uvážím výbavu telefonu a již zmíněnou QWERTY klávesnici, jedná se o velmi příjemné hodnoty, telefon zůstal stále dostatečně malý a krásný, přitom jsou ale jeho rozměry dostatečné na to, aby se dal pohodlně používat. S původním Sony Ericssonem Vivaz měli někteří majitelé potíže právě s rozměry, kde hlavně díky malé tloušťce se telefon ve větší ruce celkem snadno ztratí. Nic takového se vám s novinkou nemůže stát, ta má rozměry na běžné používání skutečně ideální. Přední straně dominuje rozměrný dotykový displej s rozlišením 640 x 360 pixelů, který nabízí až barev při úhlopříčce. Připomíná vám to něco? Ano, máte pravdu, původní Vivaz je vybavený naprosto stejným displejem, osobně ale nevidím důvod měnit něco, co funguje a v praxi se osvědčilo. Moc se nezměnila ani trojice tlačítek pod displejem, která jsou na pohled velmi pěkná, jejich rozměry ale nejsou moc rozumně zvoleny. Abych ale nekřivdil - díky jejich délce se ovládají výborně a malá šířka není ve výsledku vůbec na škodu, navíc to také pěkně vypadá, takže proč ne.

Na levém boku se nachází opět dvojice standardních konektorů, jack pro připojení sluchátek se tentokrát ale přesunul o kus níže, až po microUSB konektor, podle mě z prostého důvodu. Pokud by totiž zůstalo původní umístění sluchátkového konektoru, tento by se na dané místo díky vysouvacímu mechanizmu zkrátka nevešel. Možná měli autoři jiný záměr, toto vysvětlení mi ale přijde logické. Také tentokrát je microUSB konektor chráněný krytkou, tím ale zajímavé prvky na levém boku končí. Mnohem zajímavější je to na straně pravé, minimálně tedy za předpokladu, že nevlastníte původní Vivaz. Pokud jste totiž jeho majiteli, tak moc zajímavého (či spíše nového) zde nenajdete. Nachází se zde dvojice tlačítek pro regulaci hlasitosti, dále také spoušť fotoaparátu (samozřejmě dvoupolohová a velmi pohodlná, s příjemným namáčknutím i domáčknutím). Nechybí ani tlačítko vyhrazené pro nahrávání videa, také tentokrát tedy na těle ani v menu nehledejte žádný přepínač, každý ze způsobů zaznamenávání obrazu má svou vyhrazenou spoušť. Podobné řešení se mi velmi líbí, nemusím nic hledat a podle toho, zda chci fotit nebo nahrávat video pouze stisknu příslušné tlačítko. Na horní hraně se tentokrát nenachází zapínací (respektive zamykací) tlačítko, to se nám totiž přestěhovalo na zadní stranu telefonu kousek nad přisvětlovací diodu. Občas se s tímto někteří uživatelé nemohou smířit, já toto ale beru jako veliké plus a zásadní krok vpřed. Při klasickém držení telefonu jednou rukou (a současném ovládání dotykového displeje rukou druhou), totiž ukazováček prsty ruky, která telefon drží, automaticky spočine na již zmíněném tlačítku. Pro odemknutí nebo zamknutí telefonu tak nemusíte nikam přehmatávat ani sahat, vše je po ruce. Pod tlačítkem se nachází již zmíněná přisvětlovací dioda a také čočka integrovaného fotoaparátu. Pod zadním krytem (který je mimochodem matný, takže na něm nezůstávají vidět otisky prstů, další veliká pochvala) se pak nachází baterie EP-500 s kapacitou 1200 mAh, která při běžném používání vystačí telefonu na necelé tři dny chodu. Pod zadním krytem se nachází také slot na SIM kartu a na první pohled nenápadný slot na paměťové karty microSD.

39~43.JPG 40~44.JPG 41~40.JPG 42~36.JPG
43~32.JPG 44~35.JPG 45~31.JPG 46~31.JPG

Po vysunutí se objeví kvalitní hardwarová QWERTY klávesnice, která je vybavená čtyřmi řadami tlačítek. Všechna tlačítka jsou dostatečně rozměrná, mají jistý stisk a nízký zdvih, navíc jsou mezi nimi mezery, takže se s nimi pracuje velmi pohodlně. Číslice a další speciální symboly můžete spát po rychlém přehození klávesnice pomocí modrého tlačítka vlevo dole. Dost mi vyhovuje, že je toto tlačítko o kus dál, než samotné klávesy s modře podbarvenými číslicemi, díky tomu není ani psaní většího množství těchto speciálních znaků problém. Nechybí ani čtveřice šipek plus dostatečně rozměrný mezerník. Samotná konstrukce klávesnice je velmi pevná, určitě se vám omylem nestane, že byste vysunuli klávesnici. Vysunutí i zasunutí pomáhají docela silné pružiny, takže stačí pohnout s klávesnicí přibližně do poloviny, o zbytek už se postarají právě ony. Oceňuji naprosto precizní vysouvací mechanizmus, takto kvalitní jsem u Sony Ericssonu možná zatím neviděl. Vše velmi přesně sedí, nikde se nic ani trochu nehýbe a to jak v otevřeném, tak v zavřeném stavu. Za sebe tedy dávám velikou pochvalu, spousta zákazníků si na kvalitu konstrukce potrpí a u modelu Vivaz Pro ji skutečně získají. Co se týká zkušeností se samotným používáním klávesnice, neměl jsem s ní během několika týdnů téměř žádný problém, osobně ale stejně více preferuji klávesnice menších rozměrů, jako je například u modelu X10 Mini Pro. Tam jsou tlačítka mnohem více naskládaná u sebe, díky čemuž sice na první pohled není ovládání tak pohodlné, na stranu druhou dosáhnu na každou klávesu o něco rychleji, protože je mezi nimi zkrátka méně místa. Každému ale sedí něco jiného,hardwarová klávesnice je rozhodně krok správným směrem a ocení ji i ti uživatelé, kteří těch textů tolik nepíší. Velikou výhodou totiž je, že ji můžete použít jen tehdy, když sami chcete, nikdo vás k tomu nemůže (ani nebude) nutit. Sony Ericsson Vivaz Pro tak rozhodně nemíří jen na ty uživatele, kteří denně pošlou desítky zpráv případně emailů, právě naopak.

47~28.JPG 48~28.JPG 49~32.JPG 50~30.JPG
51~26.JPG 52~28.JPG 53~24.JPG 54~27.JPG

Po spuštění telefonu vás přivítá operační systém Symbian, hned na úvod si ale dovolím vás odkázat na recenzi původního Sony Ericssonu Vivaz, kterou si můžete přečíst zde. Jelikož je totiž prostředí u modelu Vivaz Pro úplně (a když píšu úplně, myslím tím skutečně kompletně) stejné, jako u modelu Vivaz, najdete v dnešní recenzi o něco méně obrázků a pokusím se zaměřit spíše na své osobní dojmy z používání tohoto telefonu. V poslední době používám hojně také komunikátory s operačním systémem Google Android, takže se občas jistě nevyhnu srovnání, na druhou stranu se budu snažit brát ohled na to, že telefony se Symbianem míří na jinou skupinu zákazníků, než přístroje s Androidem. Pohotovostní displej nabízí hned několik různých podob, žádná z nich ale nevyužívá možnosti rozměrného displeje na maximum, takže je zde šance, že vám žádné zobrazení nebude naplno vyhovovat. Já se budu v recenzi věnovat především tomu rozložení, které je u telefonu nastaveno standardně a které toho nabízí asi nejvíce. Úvodní obrazovka je rozdělena do několika částí. Horní proužek je vyhrazený stavovým informacím, jak je stav baterie, síla signálu nebo aktuálně spuštěné bezdrátové technologie. Pod touto lištou se nachází pětice ikon (respektive záložek), které obsahují odkazy na Vámi zvolené funkce. Pokud nejste spokojeni s tím, jak tyto tlačítka předvolil výrobce, stačí na některém z nich déle podržet prst a můžete mu hned přiřadit jinou funkci. Mezi touto pěticí obrazovek se můžete přepínat buď pomocí samotných tlačítek, nebo tahy prstu po displeji doprava a doleva. Pod touto pěticí tlačítek se nachází na první pohled nevyužité místo, které pro sebe zabírá vámi zvolená tapeta. Ta ale je aktivní, reaguje na polohu telefonu (samozřejmě, pokud je tomu přizpůsobená) a vypadá to hodně pěkně. Občas jsem se přistihl u toho, že s telefonem otáčím jen tak pro radost. Pohyb a reakce tapety jsou velmi plynulé, i když kousek tomu ještě chybí. Ve spodní části obrazovky se pak nachází docela malý černý obdélníček, ve kterém se ale ukrývá docela dost funkcí. Kromě názvu vašeho operátora, aktuálního času a data je zde totiž čtveřice ikon s odkazem na vytáčení hovorů, přístup ke galerii médií, zprávám a také k vyhledávání. Tento obdélník můžete kdykoliv schovat pomocí červeného tlačítka a stejným způsobem jej také můžete nechat znovu zobrazit, záleží samozřejmě na tom, jak často s ním budete pracovat a jak moc jej budete využívat. Trošku zajímavě na mě působí fakt, že ikony a informace ze spodní části displeje zmizí také v případě, kdy klepnete prstem někam do plochy s tapetou (přibližně polovina displeje). Telefon si pomyslí, že krásná pohybující se tapeta je pro vás důležitější a tak ji skryje. Nevím proč, ale přišlo mi to moc pěkné a také trochu vtipné (vím že je to divné, ale můj pohled na to stejně nezměním, líbí se mi to).



Stisknutím prostředního tlačítka se přenesete do menu, která je tvořeno maticí dvanácti ikon, ale může být zobrazeno také formou prostého seznamu (toto zobrazení mi ale nepřijde ani trochu praktické a neumím si představit, že by jej někdo používal z jiných, než ryze designových důvodů (to by si ale zas na podobné věci neměl kupovat chytrý telefon, ale to už trošku odbíhám)). Styl a vzhled dalších podnabídek se liší u každé položky, někde je i podmenu provedené formou matice ikon, jinde najdete prostý seznam, každopádně menu jako takové je dostatečně přehledné a pracuje se s ním rychle. Po překlopení telefonu na šířku dojde během necelé vteřiny také k překlopení a přeskládání nabídky. Podobně jako u jiných telefonů se Symbianem také zde platí, že přímo v místech s ikonkovým menu stačí jediný dotyk pro výběr a otevření požadované funkce, v textových seznamech prvním dotykem položku pouze označíte a teprve po druhém kliknutím dojde k jejímu otevření. Netvrdím, že je to takto vyloženě nelogické, ale šlo to podle mého udělat i pohodlněji. Pokud k tomu přidáme odporový displej, který ne vždy na vše reaguje podobně rychle, jako displej kapacitní (což ale není chyba, je to zkrátka vlastnost), občas si toho klikání docela užijete. Ovládání a práce s menu jako celkem mi přišla dostatečně rychlá a pohodlná, jediném dechem ale dodávám, že třeba na komunikátorech s operačním systémem Google Android mám pocit, že jsem stále výrazně rychlejší.



Komunikátor Sony Ericsson Vivaz Pro umí samozřejmě velmi dobře pracovat, jak se přesvědčíme v následujících odstavcích. Základem telefonních funkcí je propracovaný telefonní seznam, který nabízí téměř neomezenou kapacitu na vaše kontakty, přičemž ke každému z nich můžete uložit veliké množství doplňujících údajů. Nechybí vyzváněcí profily (které jsem si sám přiřadil pod jednu ze čtyř rychlých voleb, standardně se ale jejich výběr zobrazí po stisknutí již jednou zmíněného a velmi malého vypínacího tlačítka), vyhovuje mi jak jejich počet, tak i možnost dalších úprav. Nejčastěji používané kontakty si můžete dát na zvláštní obrazovku a v případě potřeby se k nim dostanete výrazně rychleji, než kdybyste je měli hledat. Prostředí zpráv se nijak neliší od předchozího modelu Vivaz, v nejnovějším firmwaru navíc oba přístroje dostaly možnost zobrazit veškeré zprávy ve formě konverzace (což už známe z telefonů Sony Ericsson bez otevřeného operačního systému), tuto možnost už delší dobu využívám a výrobce za její implementaci chválím, zobrazení zpráv je výrazně přehlednější. Podobně, jako u telefonního seznamu, nejste ani zde prakticky nijak limitováni co do počtu uložených zpráv. Emailový klient je velmi kvalitní, jeho nastavení je jednoduché, poradí si s přílohami a umí sám kontrolovat schránku. Pokud by vám náhodou nevyhovoval, můžete si stáhnout jiný (v současné době ale není výběr zas tak široký a většina lidí si vystačí s tím předinstalovaným). Kromě standardních zpráv a emailu najdete v telefonu také podporu sociálních sítí Facebook a Twitter, aplikace jsou velmi přehledné a rychlé a vzhledem ke stále většímu rozmachu sociálních sítí je jen dobře, že jsou na toto telefony Sony Ericsson dobře připraveny. Při připojení k sociálním sítím oceníte kompletní podporu rychlých dat, v telefonu tak na vás čeká kvarteto GPRS, EDGE, UMTS a HSPA. V některých oblastech můžete použít také Wi-Fi. Rychlá data oceníte také v internetovém prohlížeči, který je velmi kvalitní a prohlížení stránek je na něm skutečně pohodlné. Telefon přímo vybízí k prohlížení webu na šířku, pokud by vám náhodou defaultní prohlížeč nevyhovoval, díky Symbianu je možnost stáhnout několik dalších.



Kvalitní funkce pro práci s posíláním zpráv všeho druhu a internetem samozřejmě doplňují podobně kvalitní funkce organizační. jako první zde máme propracovaný a přehledný kalendář, který nabízí několik možností pohledů a oceňuji na něm možnost rychlého vložení úkolu či události. Je velmi dobře ovladatelný pomocí prstu a stejně jako u telefonního seznamu nejste prakticky nijak limitováni počtem událostí, které do něj můžete uložit. Přehledný je také opakovaný budík, k jehož fungování nemám nejmenší výhradu, po dobu používání Vivazu jsem nezaspal ani jednou. Možná ještě častěji než kalendář používám správce souborů, který je vyvedený v podobném duchu, jako na hloupých telefonech Sony Ericsson (v tomto směru stejně není příliš co vymýšlet a objevovat) a stejně je na tom také nabídka funkcí, které nabízí. Z mého pohledu sice žádné překvapení, na druhou stranu mi v něm ale také nic nechybělo a pracuje se mi s ním pohodlně. Pokud byste se v něm ztráceli, nechybí navíc jednoduchá nápověda. Standardem je hlasový záznamník, kalkulačka, převodník jednotek nebo možnost vytváření poznámek. Naprosto bez problémů funguje synchronizace, v telefonu nechybí ani možnost vyhledávání. Mám trošku pocit, že v tomto směru je recenze možná celkem nepodrobná, ale skutečně prakticky vše funguje téměř přesně tak, jak má, navíc dostatečně rychle a spolehlivě.



Původní Sony Ericsson Vivaz se hodně zaměřoval na zábavu a multimediální funkce, novinka tak v tomto směru samozřejmě nezůstala pozadu. Díky standardnímu hudebnímu konektoru se jako první nabízí přehrávač hudby. Ten je velmi propracovaný a rychle ovladatelný, samozřejmě také může běžet na pozadí. Občas mi nepřišlo úplně šťastné umístění 3,5 mm konektoru jack, na druhou stranu je to pořád o notný kus lepší, než u původního modelu Vivaz. Díky podpoře paměťových karet microSD se vám pak nestane, že byste na své skladby neměli v telefonu dostatek místa. Veliký displej samozřejmě svádí i ke sledování filmů a díky dostatečným rozměrům a vysokému rozlišení je jejich sledování skutečným zážitkem. Tím je také sledování vašich oblíbených nahrávek z videoportálu YouTube, na což dobře využijete již zmíněnou kompletní podporu rychlých dat včetně Wi-Fi. Díky otevřenému operačnímu systému Symbian jsou možnosti telefonu ve směru zábavy takřka neomezené, můžete si do něj nahrávat spousty kvalitních her a díky vysokému výkonu celého telefonu je jejich hraní velmi pohodlné a příjemné. Dlouhou chvíl si můžete zpříjemnit také při hledání skrýší - geocachingu. V telefonu se nachází velmi citlivý GPS modul, který dokáže rychle určit vaši polohu i ve městě nebo v lese. Využít se dá jak při turistice, tak třeba i při automobilové navigaci. Práce s ním je velmi rychlá a pohodlná, líbí se mi přesné a stabilní určení polohy a díky otevřenému operačnímu systému také široké možnosti využití.



Úplně na závěr jsem si jako téměř vždy nechal fotoaparát. Právě ten byl totiž jedním z míst, kde se novinky na první pohled liší od původního Sony Ericssonu Vivaz. Ten se pyšnil fotoaparátem s rozlišením celých 8 megapixelů a také schopností nahrávat video v HD rozlišení. Kvalita videa zůstala u modelu Vivaz Pro na stejné úrovni, kleslo nám ale rozlišení fotoaparátu a to na hodnotu pěti megapixelů. Je to ztráta? Podle mě rozhodně ne, současné čočky v mobilních telefonech jsou tak malé, že pět megapixelů mi přijde použitelným stropem a nižší rozlišení tak modelu Vivaz Pro ani trochu nevyčítám. Co se týká fotoaparátu, předchozí model Vivaz jsme v tomto směru docela kritizovali, s prvními verzemi firmwaru totiž nebyla kvalita fotografií zrovna precizní a v tomto směru je na tom Vivaz Pro bohužel úplně stejně. S fotografiemi jsem totiž spokojený jen napůl - nabízí totiž velmi věrné barvy, které jsou skutečně krásné a v tomto směru patří Vivaz Pro k tomu nejlepšímu, co si v současnosti na našem trhu můžete pořídit. Fotografie ale mají problém s ostrostí, při prohlížení fotografií v plném rozlišení si na první pohled všimnete, že snímky zkrátka zatím ostré nejsou a můžeme jen doufat, že se to také tentokrát podaří s novějšími verzemi firmwaru více odladit. To kvalita nahrávaného videa, to je něco jiného. Vysoké rozlišení je poznat a také Vivaz Pro dokazuje, že si přídomek HD zaslouží skutečně právem. Jelikož jsme se ukázkovým fotografiím více věnovali v samostatném článku zde, uvádím zde v recenzi jen pár fotografií na ukázku. Ve zmíněném článku najdete také ukázku videa, které je schopné Vivaz Pro pořídit. shrnuli jsme si kvalitu snímků, pojďme se ale ještě podívat na možnosti nastavení, ty často dávají do ruky poměrně silný nástroj na úpravu výsledné kvality.

10~112.JPG 12~101.JPG 14~98.JPG 15~98.JPG 17~85.JPG
20~84.JPG 21~79.JPG 23~71.JPG 27~65.JPG 29~52.JPG
2~115.JPG 32~53.JPG 34~42.JPG 37~43.JPG 40~45.JPG
3~118.JPG 44~36.JPG 47~29.JPG 61~19.JPG 5~117.JPG
50~31.JPG 52~29.JPG 57~24.JPG 8~110.JPG 7~111.JPG

Sony Ericsson Vivaz Pro je kvalitní komunikátor, který se výrobci rozhodně povedl. Sony Ericsson se naštěstí neomezil na pouhé přidání klávesnice, ale vylepšil také několik dalších drobností a výsledkem je přístroj, který má minimum chyb. Na stranu druhou si troufám tvrdit, že použitý operační systém dosáhl s modelem Vivaz Pro svého vrcholu a další výraznější krok kupředu může přinést jen nová verze operačního systému. Telefon jako je Vivaz Pro se v principu recenzuje celkem těžko, prakticky vše totiž výborně funguje a co nejde, je většinou chybou (či spíše vlastností) právě použitého operačního systému. Podobně na tom už ale byl i předchozí model Vivaz, také ten v odladěnosti a spolehlivosti dosáhl téměř vrcholu a v tomto směru už se moc není kam dále posunout. Sony Ericsson se s Vivazem Pro jednoznačně snaží zacílit na ty zákazníky, kteří jsou na použitý operační systém zvyklí z telefonů Nokia, tudíž jej velmi dobře znají a prakticky ničím je nepřekvapí. Takovým zákazníkům nebude vadit malé množství inovací ani občas trochu kostrbaté ovládání, které je dáno datem vzniku operačního systému a také tomu, jak probíhal jeho vývoj. Kdo si potrpí na klávesnici, maximální výbavu ale chce si s přístrojem více hrát, nepochybně (jako já) sáhne po modelu XPERIA X10 Mini Pro, který nabízí skvěle odladěný operační systém Android, jehož možnosti jsou přeci jen někde jinde a který i když není odladěný, má velikou budoucnost. Už totiž bude jen a pouze lepší, zatímco v oblasti chytrých telefonů postavených na Symbianu budeme muset počkat na novou generaci telefonů, která bude novým operačním systémem vybavená. Pokud ale posuzuji Sony Ericsson Vivaz Pro z pohledu současného trhu, posadil se téměř na vrchol mezi Symbianovými telefony.

Sony Ericsson Vivaz Pro můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson


Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: cola2600 Datum: 2010-07-18 14:12:18
Jožo asi máš chybu zde :: Přední straně dominuje rozměrný dotykový displej s rozlišením 640 x 360 pixelů, který nabízí až ()barev při úhlopříčce().pokud se nepletu mělo to být tak Přední straně dominuje rozměrný dotykový displej s rozlišením 640 x 360 pixelů, který nabízí až 16 milionů barev při úhlopříčce 3,2 palce. Asi si měl vyplí NUM LOCK. Jedi :-)
. Autor: srobek Datum: 2010-07-14 13:58:31
snad nejsem jediny komu pripada vivaz jako laciny šunt z plastu,vzhled bych vůbec nedával do předností

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >