" />
Root pro Sony Ericsson X10 v novém kabátu - do minuty hotovo | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Pondělí, 9. srpen 2010
Již několik týdnů si majitelé komunikátoru Sony Ericsson XPERIA X10 mohou dopřát široké spektrum úprav pro svůj telefon a to díky tzv. rootu, který vám v operačním systému Android přidá mnohem více práv, takže můžete více přistupovat do systému telefonu, instalovat složitější aplikace nebo naopak mazat ty nepotřebné. Původní návod nebyl ednoduchý, současný ale zvládne každý, kdo umí instalovat aplikace. Název článku nelže, do minuty máte hotovo.
18~81.JPG 12~99.JPG 19~78.JPG 11~104.JPG


Pro srovnání si hned na začátku uveďme, že ačkoliv první styl rootu nebyl úplně složitý, rozhodně také nebyl úplně jednoduchý a ani správná aplikace všech kroků nemusela vždy nutně vést ke správnému výsledku. Soubory nutné k rootu měly pár stovek MB a než root proběhl, pár desítek minut to zabralo. S tím vším je ale nyní konec, root nyní zvládne skutečně každý a výhody s ním spjaté jsou nyní dostupné skutečně pro každého. Pojďme si ukázat, jak na to.

1. stáhněte si následující aplikaci z našeho downloadu:
http://semania.mobilmania.cz/index.php?option=com_remository&Itemid=62&func=fileinfo&id=4127
2. zkopírujte ji na paměťovou kartu a nainstalujte
3. klikněte na root
4. po vyzvání restartujte telefon
5. hotovo

Jak je vidět, jednodušší už to asi být nemůže, root jako takový zabere pár desítek vteřin, výhod které nabízí je ale mnoho. Například můžete smazat aplikace, které nepoužíváte a tím jednak zvýšit rychlost vašeho telefonu, jednak podstatně prodloužit výdrž baterie a buďme upřímní, tyhle věci se zkrátka u komunikátoru hodí. Sám jsem si po delší době našel chvilku na to, abych zkusil ze své X10 odstranit maximum věcí a dotáhnul jí k maximální použitelnosti (samozřejmě vím, že každý z nás má jiné preference a co sedí mě, určitě nebude sedět každému). Jak to dopadlo v menu si můžete prohlédnout na níže uvedeném screenu. Moje X10 je nyní extrémně rychlá a vydrží skutečně velmi dlouho, také ovládání je intuitivní a nikde nic nehledám. V další části úprav bych rád kompletně změnil barvu nabídek na černou, to se mi ale zatím nedaří a ani to nesouvisí s tématem dnešního článku.



Nový způsob rootu je zcela někde jinde, než ten původní a je to jednoznačně dobře. Původně se našlo celkem dost uživatelů, kteří se původního postupu báli a navíc nebylo těžké v něm udělat chybu. Ani při správné aplikaci postupu navíc nebylo zaručené to, že root dopadne dobře a že se úprava povede. Jelikož celá operace byla časově celkem náročná, většinou po druhém neúspěšném pokusu se již o root pokoušel málokdo. Toto vše nyní odpadá, root zabere skutečně chviličku a zvládne jej každý, kdo do X10 umí nainstalovat aplikaci, což se u majitele komunikátoru předpokládá. Pokud někomu nepůjde dnes popsaný postup, pravděpodobně pro sebe nezvolil ten správný telefon a bylo by možná vhodné se poohlédnout jinde. Root je pro X10 skvělým doplňkem a umožňuje naplno využít potenciálu, který v sobě tento krásný telefon ukrývá. Příští týden by mi měla dorazit X10 Mini (kterou jsem si rozhodl pořídit, nakonec jsem jejímu kouzlu podlehl), brzy tedy budete mít možnost přečíst si mé dojmy z upravené X10 Mini. Už se na nic moc těším. S rootem neotálejte, nemáte co ztratit, můžete jen získat.

O dnešním způsobu rootu a zkušenostech s ním můžete diskutovat na našem diskuzním fóru zde

Sony Ericsson XPERIA X10 v bílé barvě můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson

Sony Ericsson XPERIA X10 v černé barvě můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson


Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: VaRo Datum: 2010-08-10 22:48:12
Ptej se ve fóru... a ne tady.
. Autor: Michael Jackson Datum: 2010-08-10 18:42:56
na co dělate ty stránky když tady pak nikdo na nic neodpoví?
. Autor: Michael Jackson Datum: 2010-08-10 11:01:12
napíše tady někdo z redakce?
. Autor: Michael Jackson Datum: 2010-08-10 10:04:05
Ahoj, nejsem s tim nejak sběhlí, mužete tady lidem jako sem ja prosím napsat postup jak např změnit ikony nebo menu a kde brát ty aplikace?  
 
nejsem zběhli, root nahraný v X10 mám jen me trochu schází to další,jak postupovat,myslím že to ostatní třeba taky uvítají :-) 
 
dík mooc :-)
. Autor: zdeek Datum: 2010-08-09 09:18:30
a nepříjdu potom o záruku? já totiž na tyto věci nejsem moc vzdělaný :grin

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >