" />

Vážení čtenáři SEMania.cz, web byl po osmi letech provozu zakonzervován a již nebudou přidávány nové články. Nicméně web bude nadále funkční a můžete tak stále čerpat z obsáhle databáze informací o produktech Sony Ericsson.

Jak jistě víte, nové telefony jsou nově na trh uváděny pouze pod značkou Sony, proto došlo k rozhodnutí na tomto webu dále nepokračovat.

Děkujeme všem čtenářům, kteří nás četli a také všem autorům, kteří pro vás psali.

Část redaktorů pokračuje ve své tvorbě a s jejich články se můžete setkávat na webech Xperia.cz, SonyMania.cz, SmartMania.cz, MobilMania.cz a dalších.

 Vaše SEMania.cz

 

Bleskovky (tip na bleskovku)
Na úplný závěr roku zde máme jednu příjemnou zprávu - do nabídky našich operátorů se od ledna dostane další komunikátor řady XPERIA. Konkrétně se jedná o model XPERIA Ray, který od začátku příštího roku najdete v nabídce operátora O2. Doufám, že postupný návrat telefonů Sony Ericsson (a do budoucna již jen Sony) bude pokračovat i příští rok. Kvalitou na to tyto přístroje rozhodně mají.
Podle očekávání ještě do konce roku uvolnil FXP (FreeXperiaTeam) nový Android ICS pro Sony Ericsson XPERIA Arc. Nová ROM prozatím ještě není ve finálním stavu a nehodí se pro běžné použití, brzy by ale měla být plně funkční a schopná nasazení. Jindy bychom možná po této zprávě jásali a slavili. Tentokrát je ale uvolnění testovací verze velmi tiché - Sony Ericsson vzal FXP vítr z plachet, sám oficiálně uvolnil testovací ROM pro trojici komunikátorů XPERIA a po několika dnech usilovné práci komunity jsou již tyto ROM vhodné na běžné použití.
Včera byl po trochu delší odmlce certifikován další necustomizovaný firmware pro komunikátory Sony Ericsson letošního roku. Jsem rád, že Sony Ericsson pouze nevyčkává na příchod ICS a i do té doby se snaží svým zákazníkům poskytnout maximální možnou podporu. Sám jsem zvědav, jestli se bude jednat o další vylepšení stávajícího Androidu 2.3.4 (označení by tomu napovídalo) nebo výrobce posune své telefony ještě o stupínek výše na Android 2.3.5, což ale nepovažuji za moc reálné.
Galerie
T610: Srovnání revizí hardware R6A a R7A | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Marek Hajn   
Čtvrtek, 29. duben 2004
Mel jsem moznost porovnat dve ruzné revize hardware modelu T610. Konkrétne jsou to dve poslední a to R6A a R7A. Myslíte, ze jsou stejné? Nebo, ze jsou mezi nimi velké rozdíly? Ctete dál...

V první rade vás musím upozornit, ze nejsem servisní technik a proto se nebudu vrtat ve vnitrnostech telefonu a posuzovat rozdíly na základní desce apod. Podívám se na telefon zvencí a vypísu rozdíly, kterých si muze vsimnout kazdý bezný uzivatel pri pouzívání T610. Proto ode mne necekejte zádné technické zázraky, ale celkem subjektivní hodnocení dvou kousku stejného modelu.

Zpracování

Moje první T610 byla ve verzi R6A a po fyzické stránce jsem s ní byl maximálne spokojen. Nikde nic nevrzalo, telefon byl perfektne pevný, proste jednicka...

Jaké bylo mé rozcarování, kdyz jsem si koupil u jednoho ceského operátora dalsí T610, tentokrát ve verzi R7A. Pocítal jsem, ze nová revize hardware na tom bude jeste o kousek lépe, ale ouha. To jsem se spletl. Telefon mám neco málo pres týden a vrze jako stará almara. Bál jsem se, ze mám smulu na konkrétní kus, ale poté co se mi dostaly do ruky jeste dalsí tri T610 ve verzi R7A, zjistil jsem, ze vsechny se chovají úplne stejne. Proto jsem se porozhlédl po svém okolí a nasel dalsí T610 ve verzi R6A. Ta je na tom naprosto stejne jako ta moje první. Po více nez pul roce nikde nic nevrze a to se k ní její majitel chová podstatne hur, nez já k té svojí puvodní.

Rozdíly ve zpracování jsou nejlépe videt na krytu baterky, který má u R7A oproti R6A pomerne velkou vuli. Celkem hodne vrze i cerný plast nad cockou integrovaného fotoaparátu.

Klávesnice

Té nemuzu nic vytknout a s jejím zpracováním jsem spokojen u obou verzí. Jen se musím zmínit o barve podsvícení. Obojí je bíle, ale R6A má lehký nádech do fialova a R7A je blede modrá. Je to na první pohled dobre viditelné.

Displej

U displeje také najdeme pár rozdílu. Sice si jich hned nevsimnete, ale jsou tam. R7A nepatrne víc zárí a oproti R6A má vernejsí barvy a displej je kontrastnejsí. Nejdríve jsem si myslel, ze to je rozdílnými verzemi firmware, ale po nahrání R4C003 do obou modelu tyto rozdíly zustaly. Je to tedy opet zpusobeno rozdílnými verzemi hardware.

Hlasitost reproduktoru

Ze bude rozdíl i zde by me nikdy nenapadlo, ale kdyz uz písu tento clánek, tak proc to nezkusit. Do obou modelu jsem nahrál stejnou melodii a nastavil stejnou hlasitost. Z R7A se melodie linula v hlasitejsí a mnohem cistsí podobe. Je mozné, ze zde by tento rozdíl mohl být zusoben starím konkrétního modelu s R6A, ale moc tomu neverím a osobne si myslím, ze je to opet rozdíl mezi R6A a R7A a ne mezi dvema konkrétními modely.

Fotoaparát

Kvalita fotografií se tezko posuzuje, zvlást kdyz displeje jsou dost rozdílné. Vyfotil jsem tedy stejný objekt obema telefony a fotografie prenesl do PC. Opet vede R7A, fotografie z ní jsou ostrejsí a mají lepsí barvy. Ve velikosti rozdíl není, obrázky z obou modelu na tom byly úplne stejne.

 

To by asi bylo to hlavní, ceho si pri pouzívání nebo spís porovnávání dvou modelu vsimnete. Pokud se chystáte koupit bazarovou T610, dávejte dobrý pozor na to, jakou revizi hardware kupujete. Cím vyssí císlo, tím líp, pamatujte na to.

Jestli s nekterými rozdíly nesouhlasíte nebo jste narazili jeste na nejaký jiný, dejte nám a vsem ostatním vedet v diskusi pod clánkem.

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >