" />
Pocket Painter | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Simon   
Sobota, 1. říjen 2005
Stante se malírem na svém smartphonu.

Pocket Painter je jednoduchý grafický program, který vsak umí nabídnout dost uzitecných funkcí. Muzete jej vyuzít ve chvilce nudy pro umelecké ztvárnení vasich myslenek, ale zvládne také drobné úpravy digitálních fotografií. Hodí se zkrátka na cesty i kamkoliv jinam.
 
 
Nástroje
Aplikace nabídne mnoho efektivních nástroju, které najdeme i v grafických programech na PC. Predne naleznete nekolik druhu obycejného pera, které vám umozní kreslit nejruznejsí vzorky. Mezi nejzákladnejsí nástroje patrí i obdélník, ctverec ci elipsa. Stejne jako u pera i u nich si muzete nastavit tloustku tahu. K presunu obrázku z jednoho místa na druhé jsou velmi dulezité nástroje pro oznacení. Tech je také velmi pozehnane a oznacovat muzete nejruznejsími zpusoby. Opet je k dispozici klasická elipsa, obdélník ci oznacení vlastním tahem (tuzkou). Je tu ale jeste jeden zpusob, který je velmi pohodlný a uzitecný. Chcete-li oznacit nejakou stejnobarevnou cást, stací pouzít magickou hulku a jedním klepnutím máte celý prostor oznacený. Tyto nástroje patrí mezi ty základní, které by mel obsahovat snad kazdý grafický program. První z nástroju, které bychom mozná tak úplne necekali je rozmáznutí obrázku. Jednoduchým tahem z jednoho místa na druhé muzete obrázek udelat velmi zajímavým. Dále muzeme obrázek zesvetlovat ci ztmavovat nebo dokonce zaostrovat a rozostrovat. Co me ale asi nejvíc prekvapilo jsou barevné prechody mezi dvemi ruznými barvami, které si jednoduse zvolíte. Pro potreby detailnejsí práce muzete samozrejme kdykoliv vyuzít lupu.
 
 

Moznosti
V Pocket Painteru naleznete i radu filtru, které obrázkum mohou dodat ten správný smrnc. Priblizování a oddalování obrázku není zádný problém a je mozné jej vyuzít v dost velké míre. Dokonce se nezapomnelo ani na vkládání textu, moznost hýbání s vlozenými obrázky ci výber barvy z obrázku. Plátno muzete vselijak otácet. Jedinou a to velmi závaznou vadou je moznost vracení tahu. To muzete provést pouze jednou, dále uz si to telefon proste nepamatuje, a tak kdyz omylem udeláte dve chyby po sobe, muzete v podstate zacít kreslit znovu. Veskeré obrázky jsou do telefonu ukládané ve formátu JPEG.

Zakoupit se dá zde.

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >