" />
Best eBook: Cteme knihy v mobilu | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Simon   
Sobota, 29. duben 2006
Best eBook je zajímavou Symbian aplikací, s jejíz pomocí knihy nemusíte jen císt, jednoduse si je proste sami vytvoríte. 
 
Best eBook Maker
Soucástí balíku Best eBook je i program pro tvorbu elektronických knih. Ten se nainstaluje automaticky s celou aplikací. Jeho úcel je jediný – konvertuje soubory s príponami *.txt, *.log a dalsí textové soubory do formátu *.prc, v nemz je vetsina elektornických knih. A praktické vyuzití? Kterýkoliv textový soubor kdekoliv a rychle upravíte pro pouzívání v rade jiných zarízení.
 


Prehlednost predevsím

Ovládání Best eBooku je velmi jednoduché a intuitivní. Na liste pod zobrazovaným textem se nachází ikony nejpotrebnejsích funkcí. Najdete mezi nimi sipky na souvislé prevíjení textu, ale i na jednoduché preskakování o jednu stránku. Rychlost souvislého prevíjení regulujete jog-dialem. Jestlize vlastníte nejaký elektronický slovník, oceníte lupu pro hledání celých slov nebo slovních spojení. Pod touto listou se nachází prímka, na kterou jsme zvyklí z vetsiny readeru, informující o vasí nynejsí pozici v knize. Nechybí moznost pridávání zálozek.
 


Knihovna a moznosti nastavení
V knihovne se ukazují pouze knihy, které chcete. Muzete je do ní pridávat (pres adresár), ale také odstranovat. Podporované formáty jsou PRC a PDB. Mozností úprav a vlastního prizpusobení je také dost. Co se samotného textu týce, nastavovat muzete nejen font a velikost, ale také jeho barvu a barvu pozadí. Zaujalo me neobvykle prizpusobitelné ovládání. Témer ke kazdému tlacítku lze priradit jednu z mnoha funkcí, takze pohyby jog-dialem ve výsledku vubec nemusíte prehazovat stránky, ale treba vyhledávat slova. Nevyhovuje-li vám soucasný stav zobrazování, lze vyuzít otocení o 90°.

S narustajícím poctem zájemcu o elektronické knihy pribývají samozrejme také book readery. Jejich kvalita se sále zlepsuje, dukazem je práve aplikace Best eBook, která nabízí siroké moznosti.

Download 

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
. Autor: 585 Datum: 2006-05-08 02:13:48
Existuje! Vola sa to mjBook Maker. Je to normal prog.pre Win, no zo zadaneho textu dokaze vytvorit *.JAR subor, teda app.pre mobil. Sam pisem, ci vlastne som uz napisal recenziu "Ako na E-Knihy v mobile". No nie je nikde uverejnena z dovodu "nedostatku" casu, heh. Link na soft: http://mjsoft.nm.ru 
Snad to je este ziveeeee....
Autor: kubusch Datum: 2006-05-01 09:32:20
existuje neco takovyho i na javu? 
Autor: kubusch Datum: 2006-05-01 09:31:54
existuje neco takovyho i na javu? 
. Autor: dansmrcka Datum: 2006-04-29 17:12:38
mobipocket reader je stejne nej
Autor: dayvee Datum: 2006-04-29 01:39:27
to me teda moc nelaka

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >