" />
Aplikace a hry pro UIQ 3.0: Část pátá | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Chroust   
Pondělí, 27. listopad 2006
Po delší době vám předvedeme další aplikace a hry pro operační systém Symbian 9.1 s grafickou nadstavbou UIQ 3.0.

ClockSS


ClockSS je velmi zajímavou aplikací z dílny společnosti Space Software Studio. Po spuštění aplikace se po zvoleném časovém úseku objeví spořič hodin, takže vždy máte k dispozici aktuální údaje o čase. Aplikace se spouští sama po startu telefonu, škoda jen, že si nepamatuje předešlá nastavení. Dobu aktivaci spořiče lze nastavit ve třech krocích (10 sekund, 2 minuty, 5 minut,10 minut). V nejnovější verzi 0.4 se v pruhu stavových ikon zobrazuje aktuální čas. U aktivního spořiče lze nastavit analogové nebo digitální hodiny, pod nimi je zobrazováno datum (bohužel ve formátu YYYY.MM.DD). Po aktivaci spořiče je telefonu automaticky uzamknuta klávesnice, pro její odblokování je nutno stisknout * a poté #. Oproti předchozí verzi bylo opraveno to, že se spořič již nezobrazuje při hovoru, navíc je přes spořič vidět lišta stavových ikon, takže zmeškané události (zprávy a hovory) na displeji vždy uvidíte, spolu s velkými hodinami.

Download (freeware

The Open Screen Capture


Další dnešní představená aplikace slouží pro pořizování screenů displeje telefonu s UIQ 3.0. Obrázek je sejmut po kliknutí na zelený obdélníček ve stavovém pruhu, následně je odpočítáváno 30 sekund  nebo je obrázek sejmut hned a uložen na paměťovou kartu. Výhoda oproti podobným aplikacím je nasnadě - obrázky jsou ukládány ve formátu PNG, čímž se šetří jejich velikost při zachování kvality.

Download (freeware

Pixy

   

Pixy je prvním grafickou aplikací pro Symbian s UIQ 3.0. Program je stále ještě ve vývoji, ale už je možné jej používat. Základní pracovní plochou je čtverec 21x24 čtverečků, do nichž lze vkreslovat barvy. Jak? Lze zvolit několik barev a různé nástroje (ty však v této nedodělané verzi nejsou dostupné). Celkově se jedná o zajímavou aplikaci k tvorbě jednoduchých obrázků, ale spousta věcí v ní zatím nefunguje, takže ji berte spíše jako ochutnávku.

Download (DEMO

Stick It

 

Umístili jste si někdy na svém Sony Ericssonu bez Symbianu poznámku na displej? Ano? Tak přesně tak se schová aplikace Stick It. Na displej umístí průhledný rámeček, do kterého je možné napsat poznámku. I při vypnutí aplikace a následném spuštění si telefon poznámku pamatuje.

Download (freeware

Oh-no! more Lemmings

 

Popluární hra Lemmings si našla svou cestu i na smartphony s dotykovým displejem. Aplikace je spouštěna v landscape módu, takže telefon musíte otočit na bok (klávesnice je napravo). O co se jedná? Skupina malých skřítků má v každém kole úkol dostat se bez úhony do cíle. Přitom jsou ji kladeny všemožné překážky, přes které se musí dostat kopáním, hrabáním, podkopáváním, lezením po svislých plochách, stavěním schodů nebo padáním s padákem. Hra má dobrou grafiku i hudební zpracování, svými těžkými levely vás dokáže k telefonu upoutat na mnoho hodin.

Download (freeware)  

Vexed 

 

Vexed je logickou hrou pro Sony Ericssony s UIQ 3.0. Cílem hry je k sobě dostat kvádry stejných barev tak, aby žádné nezbyly (při styku nejméně dvou stejných kvádrů oba zmizí). Hra nabízí mnoho úrovní, ke každé z nich jsou pak desítky levelů - nutno dodat, že jedny těžší než druhé. Hra vás dokáže pobavit nadlouho, pořád budete bádat nad tím, jak kvádry posunout aby zmizely úplně všechny.

Download (freeware

STPuzzles

 

Poslední dnešní aplikace, tedy spíše hra, nese název STPuzzles. Ve skutečnosti se jedná o sadu 24 logických her. Naleznete zde mnoho variací, skládáte daný tvar tak, aby se přímky nepřekrývaly (Untangle), na kostku nalepujete modrou barvu tak, aby pole bylo bílé a kostka modrá (Cube), skládáte barvy do pole tak, aby v sousedních polích byly odlišné barvy (Map), ... U každé hry je možno nastavit obtížnost, podívat se na nápovědu, jak danou hru hrát, nebo ji rovnou vyřešit a podívat se na chyby. Celkově mě hra příjemně překvapila, a to nejen svým pojetím, ale také svou propracovaností. Aplikace je propracována tak dokonale, jako by byla placená. Ale nenechte se zmást, opravdu se jedná o freeware aplikaci!

Download (freeware

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: ladislava Datum: 2011-06-08 15:39:15
dobrý nápad bol tá aktualizácia...

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >