" />
Advanced Device Locks | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Pondělí, 7. duben 2008
Pokud vám záleží na tom, aby se někdo nepovolaný nedostal k údajům a aplikacím ve vašem telefonu, rozhodně by vaší pozornosti neměla uniknout aplikace Advanced Device Locks.


Ovládání aplikace je velmi jednoduché, nejprve nastavíte heslo a zvolíte, při jaké činnosti má telefon žádat heslo. Poté následuje to nejdůležitější a to výběr aplikací a úkonů, při kterých vás telefon požádá o heslo, než vám je zpřístupní. Znamená to, že si sami můžete zvolit, kam se v telefonu dostane kdokoliv a kam jen ten, kdo zná heslo. Najdete zde všechny součásti telefonu, takže uzamknout lze cokoliv a záleží jen na vás, které věci do seznamu zařadíte. Pokud poté například budete chtít otevřít zprávy ( které jste předtím zařadily do seznamu chráněných aplikací), telefon vás požádá o zadání hesla, bez kterého nebude daná aplikace spuštěna. Heslo je žádáno i tehdy, pokud vyvoláte aplikaci spuštěnou na pozadí. Jako heslo musí být použita pouze čísla, bohužel nelze použít žádné speciální znaky. Na tomto místě trochu odbočím, po instalaci mi bylo divné, že aplikaci nikde nevidím. Ta se totiž zobrazí přímo v nabídce ovládacího ponelu, nikolivj jako standardně do složky nástroje.




Využití aplikace nemusí být samozřejmě jen v ochraně citlivých údajů. Pokud telefon například půjčíte dětem, zařadíte do chráněných aplikací surfování na internetu a vyhnete se tak nepříjemnému překvapení na měsíčním vyúčtování. Nebo půjčíte kamarádovi telefon ale nechcete, aby si prohlížel snímky v galerii, tak do seznamu přidáte galerii. Předem doporučuji promyslet heslo. Mělo by totíž být takové, aby se nedalo snadno odhalit a nebylo příliš jednoduché. Na druhou stranu čím složitější heslo, tím více vás časem jeho zadávání začne omezovat a třeba i zdržovat. Proto se vyplatí skutečně zvážit, které aplikace ve vašem smartphonu si tuto ochranu zaslouží. Program nemá prakticky žádné nedostatky, líbí se mi jednoduché a intuitivní ovládání a pokud nechcete, aby se k datům ve vašem smartphonu dostal někdo nepovolaný, je tato aplikace řešením. Zkušební verzi aplikace je možno stáhnout zde.

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
. Autor: DAJO222 Datum: 2008-05-02 21:39:15
ako sa mam k tomu dostat na mojom tel w580i...ako sa mam k tomu dostat vie mi niekto poradit Advanced Device Locks :upset

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >