" />
Sony Ericsson - v telefonech útlum, v příslušenství král | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Sobota, 13. prosince 2008
Pravděpodobně každý, kdo se aspoň trochu zajímá o svět mobilních telefonů, si již všiml toho, že Sony Ericssonu se v současné době tolik nedaří. Důvodů je nepochybně více, mezi jinými především špatná politika při vydávání nových telefonů a také pouze kosmetické změny ve srovnání s modelovými předchůdci. Zcela jiná situace ale panuje v oblasti příslušenství, tam je podle mého názoru Sony Ericsson králem.


Pravděpodobně nejsilnější je Sony Ericsson v oblasti příslušenství, které má nějakou souvislost s hudbou. Začalo to už sluchátky HPM-70 a minirepráčky MPS-60. Postupem času pak přichází na trh další a další kvalitní sluchátka, tak i minirepráčky. Z kvalitních sluchátek bych vyzvihl například HPM-82 nebo bezdrátová stereo sluchátka HBH DS-980. Reproduktory se dočkaly ejště většího rozmachu a pestrosti. Kromě přímých nástupců MPS-70 jsme se dočkali také hudebních stojanů MDS-60, MDS-65 a MDS-70, bluetooth reproduktoru s designem jako z jiného světa MBS-100 nebo také ochranného puzdra, které kombinuje ochrannou funkci s výborným zvukovým výstupem MAS-100. Samozřejmě jsem neřekl zdaleka vše, ale pokud fandíte hudbě, u Sony Ericssonu máte skutečně široký výběr zajímavého příslušenství a svůj telefon tak můžete náležitě vyšperkovat.



Hudbou to ale samozřejmě nekončí, pro spoustu uživatelů jsou mnohem důležitější Bluetooth sluchátka, případně bezdrátové handsfree sady do autmobilu. V této oblasti Sony Ericsson vdy patřil ke špičce a také současná nabídka je velmi rozsáhlá a uspokojí každého.



Pokud chcete udělat dojem, nemohu než doporučit hodinky od Sony Ericssonu. Vše začalo modelem MBW-100, který se prodával ve dvou různých variantách a jehož recenzi si můžete přečíst zde. Po delší době se tyto hodinky dočkaly nástupce v podobě modelu MBW-150, které se vyrábí hned ve třech verzích. Protože jsem sám majitelem hodinek MBW-150 Executive Edition můžu prohlásit, že jsou skutečně špičkové a jen těžko  se na nich hledají slabá místa. Pokud si chcete prohlédnout fotogrälerii těchto hodinek, můžete tak učinit zde, pokud vás zajmá spíše recenze, tu najdete tady. Pevně věřím, že Sony Ericsson bude v uvádění hodinek se svým logem dále pokračovat.



Na konec jsem si nechal příslušenství, které možná společnost Sony Ericsson proslavilo nejvíc. Jak asi většina z vás tuší, jedná se o Bluetooth Car. Toto autíčko bylo uvedeno na trh brzy po vzniku samotné společnosti a rychle se stalo velkým hitem. Ani já jsem neodolal a v současné době vlastním hned dva kusy tohoto exkluzivního příslušenství.



Co dodat na závěr? Mít širokou a pestrou paletu příslušenství je velmi výhodné pro zákazníka, který si tak svůj mobilní telefon může dále vylepšovat. Jedinou skutečně zásadní výhradou pro mě zůstává absence Bluetooth GPS modulu. A pokud k tomu přidám fakt, že žádný Sony Ericsson s otevřeným operačním systémem integrovaným GPS modulem nedisponuje, Sony Ericsson nutí uživatele svých telefonů kupovat si GPS moduly jiných výrobců. Jakou bych měl radost, kdyby měla moje budoucí GPS stejný konektor, jako můj telefon, abych ušetřil jeden nabíjecí kabel a současně stejnou baterii, jako samotný přístroj, ke kterému BT GPS připojuji. Na podobné řešení jsem si zvykl u Nokie 6630 ve spolupráci s BT GPS modulem LD-3W (k nabíjení ale byla třeba ještě malá redukce) a u Sony Ericssonu mi citelně chybí. Pokud se v brzké době objeví i toto zatím chybějící příslušensví, nebudu mít v této oblasti žádné výhrady.



Jak ale ukazuje vývoj celé společnosti, ani sebelepší příslušenství nezachrání špatnou situaci, která panuje mezi samotnými mobilními telefony. Pokud srovnám výkonnost oddělení, které se stará o příslušenství a toho, které vytváří mobilní telefony, možná by nebylo od věci pár vývojářů přetáhnout. V současné době totiž příslušenství překonává samotné mobilní telefony, což je na pováženou.

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >