" />
Hodinky od společnosti Sony Ericsson - vzhled se mění, funkce zůstávají | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Čtvrtek, 3. prosinec 2009
Když před několika lety Sony Ericsson představil svoje první Bluetooth hodinky - model MBW-100, rychle si našly spoustu příznivců i odpůrců. Po nějaké době jsme se dočkaly nového modelu MBW-150 a to hned ve třech variantách, nyní se konečně dočkaly také naše něžné polovičky, jelikož byl představený model MBW-200 a to opět ve třech variantách. Vzhled se mění, funkce Bluetooth hodinek Sony Ericsson ale příliš ne, přitom se určitě najde dostatek drobností a námětů, na kterých by hodinky mohly zapracovat.
47~3.JPG 100_6623.JPG 32~32.JPG 42~23.JPG 123.JPG


Precizní po stránce vzhledu jsou hodinky již od počátku. Původní model MBW-100 se vyráběl ve dvou barevných verzí, ne každému ale vyhovoval vzhled a styl hodinek, které nebyly zrovna malé a ani design jako takový nebyl příliš konzervativní. Sony Ericsson ale rychle usoudil, že je potřeba dát uživatelů, na výběr, proto u další verze hodinek MBW-150 přišel hned se třemi variantami. Ty byly od sebe svým provedením navzájem velmi odlišné a rázem si mohlo ty správné hodinky pro sebe vybrat mnohem více potenciálních zákazníků.



Kromě Executive verze, kterou považuji za vrchol v nabídce hodinek Sony Ericsson i v současné době a u které je vzhled hodinek (a také jejich hmotnost) nekompromisní, jste si mohli vybrat také hudební verzi hodinek s barevně velmi netradičně řešenými rafičkami nebo verzi Classic, která ale příliš veliký úspěch nesklidila. Ačkoliv stála stejně, jako dvě předcházející, vzhledem k jednoduchému a možná až příliš decentnímu vzhledu se vedle dvou výše zmíněných verzí vyloženě ztrácela. Ne každý pak investoval přes šest tisíc do hodinek, které sice nabízí stejné funkce jako edice Executive a Music, ale vypadají výrazně levněji a podobnou cenovku by jim asi hádal jen málokdo.



Také funkce jsou (respektive v prvních modelech nepochybně byly) silnou stránkou těchto hodinek. Ptáte se proč byly? Jde o to, že během několika let, co jsou bezdrátové Bluetooth hodinky Sony Ericsson na našem trhu, nedošlo v jejich výbavě prakticky k žádnému posunu. Kromě své primární funkce, tedy zobrazení aktuálního času a data umí zobrazit také jméno volajícího, respektive jeho telefonní číslo, pokud jej nemáte uložené v telefonním seznamu. Dále zvládnou upozornit na přijatou zprávu nebo ovládání hudebního přehrávače. Zobrazí vám také aktuální stav baterie a tím výčet funkcí prakticky končí. U prvních modelů jsme se na výbavu příliš nezaměřovali, byli jsme totiž rádi už za samotný nápad výroby hodinek. Po několika letech vývoje bych už ale přeci jen čekal další posun. Jediným výraznějším posunem bylo umístění trojice tlačítek přímo na hodinky, které slouží k pohodlnému ovládání hudby. Nápad je to skutečně dobrý, ale pouze v případě, že hudbu skutečně aktivně posloucháte. V opačném případě máte na svých hodinkách trojici tlačítek bez většího využití (můj případ).



Nabídka hodinek od Sony Ericssonu se  pomalu ale jistě rozrůstá a to je jen dobře. Uvítal bych ale, pokud by se alespoň trochu zapracovalo také na jejich funkcích. Například zobrazení odesílatele SMS zprávy nebo prvních pár řádků z ní by jistě uvítala většina potenciálních majitelů. Samozřejmě vím, že hodinky Sny Ericsson zůstanou vždy spíše luxusním doplňkem a přebytek funkcí tak v nich nemá co dělat, na druhou stranu ovládání hudby si našlo cestu do hodinek velmi rychle, takže nevím, proč by se nemohlo poladit i pár dalších funkcí. Ani nové funkce mě ale nedonutí vyměnit moje stávající hodinky MBW-150 Executive Edition, které jsou podle mě těmi nejpovedenějšími, které se  v nabídce Sony Ericssonu objevily. Právě proto možná jejich cena po celou dobu, co byly na trhu prakticky neklesla na rozdíl od ostatních modelů, které se postupně dostaly přibližně na polovinu cena. Za přibližně tři a půl tisíce korun si tak slečny či dámy mohou v této chvíli pořídit některý z dámských modelů hodinek řady MBW-200. Fotogalerie všech tří variant všech tří typů naleznete na našem webu.

Sony Ericsson MBW-200 Contemp Elegnace si můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson

Sony Ericsson MBW-200 Evening Classic si můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson

Sony Ericsson MBW-200 Sparkling Allure si můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson



Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >