" />
Krok za konkurencí - Sony Ericsson prosazuje hlavně vysouvací telefony | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Sobota, 30. leden 2010
V těchto dnech se u mě doma sešly hned tři telefony Sony Ericsson s vysouvací konstrukcí a to modely C905, T715 a W995. Ve všech případech se jedná o pěkné a povedené telefony vysouvací konstrukce a právě na konstrukci se dnes podíváme trochu z jiného úhlu (navíc poněkud kritickým pohledem). Mám totiž pocit, že Sony Ericsson moc nedá na trendy, které ve světě letí.
10~92.JPG 11~87.JPG 12~81.JPG 14~78.JPG 1~99.JPG


Před lety, když se objevil Sony Ericsson K750i a následně také jeho hudební bratříček W800i, Sony Ericsson s těmito modely právem sklízel jeden úspěch za druhým. Nabídly totiž vše, co si tehdejší zákazníci přáli. Od té doby to ale jde soustavně z kopce dolů a podle mě není vůbec těžké zjistit, kde se opakovaně stává chyba. Zatímco tehdejší modely nabídly přesně to, co si zákazníci žádali, od té doby Sony Ericsson na jejich prosby příliš nedá. Vidět je to například na tom, jakou u svých telefonů používá konstrukci. Nechci tady teď spekulovat nad tím, jak kvalitní nebo nekvalitní jsou po stránce konstrukce telefony Sony Ericsson, jednak by to pro výrobce nebylo úplně příjemné, jednak to není ani příliš dobře měřitelné. V čem je tedy Sony Ericsson krok za konkurencí? V tom, jakou konstrukci u svých telefonů preferuje. V době, kdy se rozjela móda véčkových telefonů odstartovaná legendární Motorolou Razr, neměl Sony Ericsson prakticky nic, čím by mohl konkurovat a až po nějaké době uvedl na trh alespoň pár povedených telefonů. Ty sice byly mnohem vybavenější, než původní Razr, přišly ale na trh pozdě a dobu véček zkrátka nestihly. V době, kdy už Sony Ericsson měl i nějaká ta povedená véčka už ale na trhu dominovali spíše vysouvací telefony a Sony Ericsson opět neměl moc co nabídnout, těžiště jeho nabídky stále směřovalo mezi telefony s klasickou konstrukcí.

9~90.JPG 7~92.JPG 6~89.JPG 5~98.JPG 27~53.JPG
26~48.JPG 24~56.JPG 15~78.JPG 16~74.JPG 21~63.JPG

V dnešní době již je na trhu dostatek vysouvacích telefonů Sony Ericsson, právě to je možná také důvod, proč se u mě doma sešly hned trojice vysouvacích telefonů. Všechny tři jsou kvalitní, v současné době už je ale vysouvání více než rok na ústupu a móda jednoznačně velí prodávat dotykové telefony. Kolik jich Sony Ericsson má v portfoliu? Použitelný jen jeden a tím je Satio, které ale svou cenou není zrovna lidovým telefonem. zatímco ostatní výrobci vydělávají na levných dotykových telefonech, Sony Ericsson pomalu některé připravuje. než dostatečně zaplní trh, pravděpodobně už bude módou opět něco jiného a i kdyby tomu tak nebylo, největší část peněz od zákazníků bude definitivně rozdělená mezi ostatní výrobce mobilních telefonů. Občas se divím, že Sony Ericsson s touto politikou ještě přežívá. však také finanční výsledky za celý rok 2009 jednoznačně ukazují, v jakých číslech se Sony Ericsson pohybuje a pokrok za celý rok je téměř nulový. Stále stejná písnička v podání mého oblíbeného výrobce mobilních telefonů. Kdy tomu bude konec? Proč to u všech výrobců jde, jenom u Sony Ericssonu ne? Jedna věc je jistá, moc dlouho už výrobce s touto politikou nedokáže přežít a podle mě by si měl s sebou hodit, jinak může následovat osud své mateřské společnosti UIQ Technology, jejíž osud pravděpodobně všichni znáte. Samozřejmě vím, že jeden můj článek na situaci nic nezmění, ale třeba si jej přečte někdo, kdo s tím může alespoň o milimetr pohnout.

Sony Ericsson C905 můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson

Sony Ericsson T715 můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson

Sony Ericsson W995 můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson



Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
. Autor: 7654321 Datum: 2010-01-30 16:40:45
pěkně napsáno.vedení SE by si to mělo povinně vytisknout a nalepit na svůj pracovní stůl.
Autor: Joza Datum: 2010-01-30 12:37:27
No stačilo, ale Sony Ericsson není Apple. Ten si může dovolit vyrobit takřka cokoliv a lidi to koupí (bude-li to dostatečně kvalitní a in), zkrátka zákazník se přizpůsobí výrobci, ostatní výrobci (a Sony Ericsson není výjimka) na to ale musí naopak - prodávat to, co si trh (a zákazník) žádá
Autor: Sasakr Datum: 2010-01-30 11:21:56
Ono by stačilo, kdyby lidi nebyli ovce a kupovali to, co potřebují a co je pro ně praktické, ne to, co je v módě. 
 
Za sebe musím říct, že vysouvák je jasně nejlepší konstrukce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >