" />
Sony Ericsson Bluetooth sluchátka MH100 - dlouhá výdrž | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Oldřich Mládek   
Pátek, 26. březen 2010
Na nějakou dobu se mi poštěstilo si zapůjčit kompletní balení Sony Ericssonu Aino, kde v balení najdeme i Bluetooth sluchátka MH100. Jaká jsou tato sluchátka se dozvíte v dnešním článku. V portfoliu společnosti Sony Ericsson najdeme i kvalitnější sluchátka, na druhou stranu tyto jsou u modelu Aino k dispozici zdarma, což je veliké plus a budoucího majitele nepochybně potěší.
Jedná se o malou krabičku velikosti tužkové baterie s možností připojení jakýchkoliv sluchátek opatřených o 3,5 mm Jack. Oproti verzi HBH DS200, ze kterých jistě vychází, jsou opatřena již tlačítky pro přeskakování skladeb vpřed/vzad a regulací hlasitosti. Bohužel chybí displej, kterým budou vybaveny až verze MW600. Ten je nahrazen čtveřicí diod, které umí zářit různými barvami, od modré, zelené, přes žlutou, červenou nebo fialovou. Naštěstí tuto barevnou duhu předvádí pouze na začátku skladby a na jejím konci. Tato funkcionalita nejde vypnout úplně a po čase to může rušit. Kromě této barevné parády dokáží diody zastat i další úlohu a to čistě informativní. Kupříkladu po stisknutí tlačítka play, probliknou dvě prostřední diody. Při krátkém stisku tlačítka power se rozsvítí příslušný počet diod, které odpovídají stavu nabití baterie, tedy všechny čtyři při maximálním nabití, jedna u téměř vybité baterii. Za dobu testování 14ti dnů jsem nabíjel pouze jedinkrát a to při vybalení telefonu. Odhadem po 8 hodinách poslechu za tuto dobu klesl stav nabití akumulátoru na 50%, což je výborná hodnota. Navíc s telefonem Aino se zobrazí malá baterka, vypovídající stejnou hodnotu přímo v telefonu mezi připojenými Bluetooth zařízeními (pouze tento model to dokáže, zkoušel jsem W995, X2 a Satio a zde tomu tak nebylo).
Další funkce, která potěší, je automatické spárování s vaším telefonem Aino, stačí zapnout sluchátka a Bluetooth na telefonu a vše i napoprvé se provede samo, bez jakékoliv činnosti uživatele. S jinými telefony je už potřeba vynutit párovací režim a s telefony jiných značek než Sony Ericsson je třeba zadat i párovací kód 0000. A jak hrají? Hrají dobře, nesetkal jsem se s žádným problémem, se všemi sluchátky MH100 fungovalo bez problémů. S dodávanými sluchátky je kvalita dobrá, tak jak jsme zvyklý u  sluchátek dodávaných k modelům Walkman. A abych jen nechválil, je tu věc, která se mi příliš nezamlouvá a tou je regulace hlasitosti. Ta se neovládá klasicky kolébkovým dvojtlačítkem, ale pomocí dotykové plošky. To by ještě nevadilo, jenže jsem nepřišel za celou dobu jak regulaci zajistit pokaždé, kdy to požaduji. Mnohdy jsem jezdil prstem sem a tam a k ničemu nedošlo, někdy se stalo, že hned napoprvé se podařilo. Naštěstí nedocházelo k nechtěné změně hlasitosti při manipulaci s HF, kdy jste jej vyndali například z kapsy košile.
A ještě jedna drobnůstka, HF nejde koupit bez mobilního telefonu Aino, je pouze součástí balení tohoto modelu. Každopádně je to velmi příjemné najít kvalitní stereo Bluetooh sluchátka již v balení telefonu. Avšak s kvalitou modelu Aino je to mnohem horší. Další fotografie jsou k nahlédnutí v galerii zde.









Sony Ericsson Aino v bílé barvě si můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson

Sony Ericsson Aino v černé barvě si můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: obluda zelená Datum: 2010-03-26 16:45:12
Ano, taky bych řekl, že je to tak.
. Autor: WinterC902 Datum: 2010-03-26 13:39:41
spíš sem si jist že to jsou stejná sluchatka jako MW 600 parametry vydrž a vše ostatní odpovídá

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
Další >