" />
Videopohled na Sony Ericsson Cedar - jednoduchý, pohodlný, levný a standardní | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Neděle, 24. říjen 2010
Sony Ericsson Cedar je nenápadný telefon s cenou mírně převyšující dva tisíce korun a na první pohled určitě nebudete mít pocit, že by se v podání Sony Ericssonu jednalo o nějakou zásadní revoluci. Přesto patří v tomto směru Cedar k těm telefonům, které znamenají ve strategii společnosti největší obrat. Poprvé se setkáváme s dvojicí standardních konektorů u telefonu bez otevřeného operačního systému, který běží na moderní platformě A200. Pokud k tomu přičteme dostatek funkcí a dobrou ovladatelnost, máme tady velmi kvalitní telefon, který se před Vánoci může stát prodejním trhákem.


Při představení Sony Ericcsonu Cedar jsem zažíval velmi rozporuplné pocity z toho, jak se postupně objevovaly informace o tomto telefonu. Původní informace o tom, že se bude jednat o nástupce modelu Elm, avšak vybaveném standardními konektory, vzaly rychle za své. Výrobce při představení ani nijak přesně nespecifikoval platformu, na které bude telefon fungovat, takže jsem se docela bál toho, že společnost opět využije řešení na platformě společnosti Sagem. Tyto obavy se ale nakonec ukázaly jako neopodstatněné a Cedar je prvním telefonem na platformě A200, který nabízí dvojici standardních konektorů. Přístroj se tak stává důležitým článkem na cestě ke standardním konektorům, dá se totiž předpokládat, že se už nedočkáme žádného telefonu s konektorem Fast-port. Ten tak míří po mnoha letech do zaslouženého důchodu. Od výrobce bych nyní očekával aktivitu v tom směru, že portfolio svého příslušenství přizpůsobí novým konektorům. Je třeba otočit list a podívat se do budoucnosti. Sony Ericsson Cedar stojí na jejím začátku a jak se můžete přesvědčit na videu (které doporučuji přepnout do HD rozlišení), jedná se o kvalitní start.



Sony Ericsson Cedar mám sice doma teprve pár dní, už nyní se mi ale přístroj skutečně velmi líbí a vidím v něm změnu v politice celé společnosti. Kombinace standardních konektorů pro připojení nabíječky i sluchátek, moderní platformy A200, příjemného vzhledu a pohodlného ovládání spolu s nízkou cenou se prostě nemůže nelíbit. Práce s telefonem je velmi příjemná a rychlá, navíc se na trhu bude prodávat hned několik barevných variant, takže si vybere skutečně každý. Méně nároční uživatelé tak možná budou mít velmi snadné rozhodování v tom, jaký telefon pořídit. Jelikož se sám považuji za o něco náročnějšího uživatele, budu netrpělivě očekávat další telefony se standardními konektory, kterým nebudou chybět funkce jako Wi-Fi a GPS, i když samozřejmě počítám také s vyšší cenou. Sony Ericsson by měl co nejdříve doplnit své portfolio tak, aby měl výrobce co nabídnout i náročným uživatelům, kteří ale nevyžadují otevřený operační systém. Sony Ericsson Cedar je však kvalitním telefonem a premiéra standardních konektorů se společnosti povedla, dávám jí palec nahoru.

Sony Ericsson Cedar můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson



Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
. Autor: Fíla SE Datum: 2010-10-26 03:49:55
Pardon, všiml jsem si, že toto je nový článek o Cedaru, tedy odkaz smazán nebyl. Omlouvám se, pozdní hodina udělala své. :)
. Autor: Fíla SE Datum: 2010-10-26 03:47:03
Praktické zkušenosti s telefonem jsem popsal na fóru MM: http://bit.ly/aiVCC3 
 
Skin s kazetou je možné vzít třeba z Elmu a do telefonu ho jednoduše nahrát přes SEFP2. :) 
 
Pro toho, kdo smazal můj původní příspěvek: mateřským serverem SEManie je MobilMania, pod níž patří i SuperFórum, tedy nevidím důvod, proč mazat příspěvek, který obsahuje odkaz právě na SuperFórum. :roll
. Autor: trckapavel Datum: 2010-10-24 21:33:44
me konkretne zaujal ten popularni s tou kazetou :) protoze sem cetl ze neni pritomen..a chtel bych se este zeptat jak se pise na klavesnici
. Autor: obluda zelená Datum: 2010-10-24 13:44:20
trckpavel: Ano, je jich tam několik na výběr.
. Autor: trckapavel Datum: 2010-10-24 11:31:53
jdou take v přehrávači měnit skiny??

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >