" />
Multitouch oficiálně potvrzený pro Sony Ericsson XPERIA X10 | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Středa, 17. listopad 2010
Končí spousta dohadů, Sony Ericsson se po delší době k nějaké věci postavil čelem (i když to trvalo). Vlajková loď společnosti, komunikátor Sony Ericsson XPERIA X10, se v prvním čtvrtletí příštího roku dočká další aktualizace svého operačního systému, která s sebou mimo jiné přinese podporu multitouch. Těžko říct, jak se k prohlášení postavit, otevírám proto pod článkem i na fóru prostor pro vaše komentáře.
10~105.JPG 18~77.JPG 25~60.JPG 15~91.JPG


Už je to docela dávno, co Sony Ericsson oficiálně oznámil, že displej u Sony Ericssonu X10 není na multitouch připravený a ani aktualizace na nejnovější operační systém Android nemá možnost na tomto faktu cokoliv změnit. Diskuze ale neustávaly a dnes se nakonec potvrdilo to, co spousta lidí dávno očekávala - displej u X10 multitouch podporuje a Sony Ericsson do své vlajkové lodi jeho podporu bude implementovat v aktualizaci, která nás čeká v prvním čtvrtletí příštího roku. Dá se očekávat, že přijde současně s aktualizací operačního systému na novější verzi 2.2 - Froyo. Jakkoliv mám z novinky radost, mám trošku pocit, že Sony Ericsson takto učinil jen proto, že už nemá na výběr. Na XDA vývojáři usilovně pracují na nové ROM pro X10 postavené právě na Androidu 2.2, která se vyznačuje výrazně vyšším výkonem. Vývojáři tak zkrátka neměli na výběr, pokud by totiž na XDA dokázali něco, co Sony Ericsson prohlásil za vyloučené, měl by z toho výrobce velmi špatnou reklamu. Jak bude multitouch fungovat si můžete prohlédnout na níže uvedeném oficiálním videu. Z komentáře je patrné, že multitouch nebude fungovat ve všech aplikacích a nebude stoprocentně spolehlivý, na druhou stranu někde se začít musí. Bohužel by to ale chtělo vývoj urychlit, je super získat multitouch a Froyo, ale pokud to bude o půl roku později než u jiných výrobců, nejlepší devizou pro výrobce to stejně nebude. Těším se na vaše názory.

Zdroj zprávy přímo na blogu Sony Ericssonu

Diskuze o uvolnění multitouch na našem fóru

Informace o vývoji custom ROM pro X10 s Androidem 2.2





Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: Lišák Datum: 2010-11-22 12:40:24
Už bylo na čase, aby si uvědomili že bez multitouche to není ono. Chvíli jim to ale trvalo :D
Autor: mizzou Datum: 2010-11-17 22:03:38
po tych burkach a hromoch na roznych forach konecne ustretovy krok, fakt ma tato sprava potesila... asi bude treba castejsie tlacit na SE :roll

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >