" />
Dualtouch dorazil do Sony Ericssonu XPERIA X10 | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Čtvrtek, 20. leden 2011
Ačkoliv to původně neměl displej Sny Ericssonu XPERIA X10 vůbec umožňovat, nakonec to přeci jen nějak šlo. O čem tady tak záhadně mluvím? Mluvím o podpoře multitouch, tedy o rozeznání (a samozřejmě zpracování) více dotyků na displeji současně. Sony Ericsson začal postupně uvolňovat aktualizaci, která tuto funkci nabízí. Ačkoliv to není úplně dokonalé, je to pro majitele X10 potěšující zpráva, kterých v poslední době navíc moc nebylo.

Zatím je tato aktualizace dostupná pouze pro X10 prodávané v Japonsku a dalších zemích tohoto regionu, postupně se ale blíží i k nám. V rámci testování už jsem si do své X10 samozřejmě nahrál firmware, který multitouch podporuje a mám tak možnost naživo testovat, jak si Sony Ericsson s implementací této technologie poradil. Hned na úvod musím říct, že vzhledem k tomu, že Sony Ericsson původně proklamoval, že X10 multitouch vůbec hardwarově nepodporuje, ja malým zázrakem už samotný fakt, že se nakonec v Sony Ericssonu XPERIA X10 objevil. Ačkoliv to tedy nefunguje úplně dokonale, ovládání je dostatečně plynulé a třeba přibližování map je nyní velmi pohodlné. Pokud navíc Sony Ericsson úplně nezastaví vývoj, můžeme se ještě čekat dalších drobných úprav. Stejně tak už se dají hrá hry, které více dotyků zkrátka vyžadují. Konkrétně se v případě X10 jedná o dualtouch, přístroj tedy dokáže registrovat pouze dva dotyky současně. Ale i tak je to mnohem lepší, než dosud. Jak se dualtouch líbí vám? Považujete jej alespň za částečnou satisfakci, když už Sony Ericsson neuvolní přímo Froyo?


Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: Sherpa Datum: 2011-01-21 16:59:38
jednoznacne musim pochvalit - mapy sa ovladaju o 100% lepsie a konecne si mozem zahrat psx hry, sandstorma a ine. 
na druhu stranu to nevnimam ako satisfakciu za froyo. stale si myslim, ze toto je zo strany SE velka chyba, ktora nahnevala velmi vela majitelov X10 (a aj vdaka tomuto modelu su po dlhej dobe v ciernych cislach). este ze tu su chlapici z xda.
Autor: Joza Datum: 2011-01-20 16:41:34
Během dneška bude na fóru návod, jak dualtouch dohrát do X10 :)
. Autor: tomasmate Datum: 2011-01-20 13:14:05
citaj forum
. Autor: rombo1 Datum: 2011-01-20 13:08:11
Jozefe aky mas zdroj? 
Tato sprava ma velmi potesila... ale neviem ju najst na SE stranke..
Autor: martinnv Datum: 2011-01-20 12:26:32
už se těším :-)

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >