" />

Vážení čtenáři SEMania.cz, web byl po osmi letech provozu zakonzervován a již nebudou přidávány nové články. Nicméně web bude nadále funkční a můžete tak stále čerpat z obsáhle databáze informací o produktech Sony Ericsson.

Jak jistě víte, nové telefony jsou nově na trh uváděny pouze pod značkou Sony, proto došlo k rozhodnutí na tomto webu dále nepokračovat.

Děkujeme všem čtenářům, kteří nás četli a také všem autorům, kteří pro vás psali.

Část redaktorů pokračuje ve své tvorbě a s jejich články se můžete setkávat na webech Xperia.cz, SonyMania.cz, SmartMania.cz, MobilMania.cz a dalších.

 Vaše SEMania.cz

 

Bleskovky (tip na bleskovku)
Na úplný závěr roku zde máme jednu příjemnou zprávu - do nabídky našich operátorů se od ledna dostane další komunikátor řady XPERIA. Konkrétně se jedná o model XPERIA Ray, který od začátku příštího roku najdete v nabídce operátora O2. Doufám, že postupný návrat telefonů Sony Ericsson (a do budoucna již jen Sony) bude pokračovat i příští rok. Kvalitou na to tyto přístroje rozhodně mají.
Podle očekávání ještě do konce roku uvolnil FXP (FreeXperiaTeam) nový Android ICS pro Sony Ericsson XPERIA Arc. Nová ROM prozatím ještě není ve finálním stavu a nehodí se pro běžné použití, brzy by ale měla být plně funkční a schopná nasazení. Jindy bychom možná po této zprávě jásali a slavili. Tentokrát je ale uvolnění testovací verze velmi tiché - Sony Ericsson vzal FXP vítr z plachet, sám oficiálně uvolnil testovací ROM pro trojici komunikátorů XPERIA a po několika dnech usilovné práci komunity jsou již tyto ROM vhodné na běžné použití.
Včera byl po trochu delší odmlce certifikován další necustomizovaný firmware pro komunikátory Sony Ericsson letošního roku. Jsem rád, že Sony Ericsson pouze nevyčkává na příchod ICS a i do té doby se snaží svým zákazníkům poskytnout maximální možnou podporu. Sám jsem zvědav, jestli se bude jednat o další vylepšení stávajícího Androidu 2.3.4 (označení by tomu napovídalo) nebo výrobce posune své telefony ještě o stupínek výše na Android 2.3.5, což ale nepovažuji za moc reálné.
Galerie
SEMania má oficiální Facebook - kdo si počkal... | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Pondělí, 7. březen 2011
Ačkoliv to trvalo velmi dlouhou dobu a v některých chvílích už jsem nechtěl tuto otázku vůbec řešit, nakonec se čtenáři dočkali a během víkendu jsme spustili oficiální Facebook SEManie. Kromě jiného tím začal proces postupného omlazení a odladění celého webu, který se musí přizpůsobit stále náročnějším čtenářům. Cílem není nic menšího, než abyste v budoucnu na našem webu nalezly komplexní informace napříč celým portfoliem společnosti, kromě toho ale měli možnost diskutovat volně na jakákoliv témata, která třeba s telefony souvisí. Uvidíme, jak se nám to podaří...



Hned na úvod dnešního krátkého článku musím trochu osvětlit, proč vše trvalo tak dlouho. Z větší části za to samozřejmě mohu já, neboť sociální sítě jako takové jdou zkrátka mimo mě, ačkoliv uznávám, že mají něco do sebe a že zde je skutečně prakticky každý. Sám jsem ale z časových důvodů nikdy moc aktivní nebyl a situaci kolem nich v podstatě ani moc neznal, o čemž ostatně svědčí mé otázky v našem fóru o tom, jak co kde nastavit. Druhým důvodem bylo, že oficiální Facebook už má česká pobočka společnosti zavedený a nechtěl jsem fanoušky moc drolit. Faktem ale je, že vlastní stránky zkrátka nabízí mnohem větší prostor a nejsme takto svázáni žádnými pravidly, navíc pokud se dostatečně zapojí komunita našeho webu, mohlo by to na Facebooku výborně fungovat. Nechtěl bych, aby Facebook nahrazoval naše diskuzní fórum, přeci jen je zde obrovské množství informací a to v dostatečně srozumitelné formě. Na druhou stranu některé diskuze třeba o výběru telefonu se naopak více hodí právě na Facebook, kde se může diskutovat prakticky neomezeně. Těch výhod by se samozřejmě našlo mnohem více. Po dlouhém čekání a ještě delším přemýšlení jsme tak o víkendu konečně spustily oficiální Facebook stránky SEMania.

Samozřejmě je mi jasné, že to není jen o tom stránky založit, ale také se o ně pak starat. Naštěstí mám v tomto směru po ruce několik šikovných lidí, kteří budou chod našich stránek na Facebooku zajišťovat. Toto řešení má spoustu výhod, mimo jiné i fakt, že díky nim získáte na některé věci jiný pohled, než vám třeba nabízím já přímo zde na webu. Osobně budu na Facebooku spíše v ústraní, sám web si bere spoustu času. Tím spíše jsem ale rád, že si to na starost vzali lidé, na které se mohu spolehnout. Hodně zvýšit by se takto mohla pružnost v předávání některých zajímavostí. Také informace o některých novinkách se budou nepochybně rychleji šířit a také více diskutovat právě na Facebooku, napsat krátký příspěvek a odkaz k němu zabere řádově méně času, než zpracovat (byť krátký) článek nebo bleskovku. Postupem času bych chtěl dále upravit kanál na YouTube, kde sice pravidelně přibývají videa, dosud jsem jej ale používal skutečně pouze jako úložiště a moc neřešil další nastavení nebo třeba obsah. Právě v tomto ohledu je také co zlepšovat, první změny už se realizovaly, na dalších se pracuje. Souvisí to také se současnou situací Sony Ericssonu - témata na články jsou vyčerpaná a novinky zatím na trhu nejsou, ušetřený čas se tedy budu snažit věnovat zlepšení webu jako celku. Stále ale bohužel nikdo z nás neví, kam dál zamíří společnost Sony Ericsson jako taková. Snad se do Velikonoc v redakci dočkám aspoň dvou nových komunikátorů Sony Ericsson.

Oficiální Facebook našeho webu najdete zde



Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: roxetak Datum: 2011-05-11 10:51:47
Ako vidim, tak stranka je malo propagovana, admini, ktori dostali na starost tuto stranku na FB sa jej venuju velmi malo. Jozka Cmara pochopim, ten ma dost prace s oficialnou strankou, forom, etc. Okrem jeho a mojich par prispevkov, tam skoro nic nie je. Ziadne novinky, odkazy na clanky, nic ... Mali by sme sa stretnut na najblizsom stretnuti fora semania.cz a pokecat o dalsom smerovani stranky na facebooku a jej adminoch.
Autor: mizzou Datum: 2011-03-07 21:12:57
my z FB sme uz za vodou, vitame tento krok kedze dennodenne tam nazrieme a potesia nove info zo SEManie
Autor: sego Datum: 2011-03-07 19:14:05
Teď už chybí jenom Twitter a máme to kompletní :)

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >