" />

Vážení čtenáři SEMania.cz, web byl po osmi letech provozu zakonzervován a již nebudou přidávány nové články. Nicméně web bude nadále funkční a můžete tak stále čerpat z obsáhle databáze informací o produktech Sony Ericsson.

Jak jistě víte, nové telefony jsou nově na trh uváděny pouze pod značkou Sony, proto došlo k rozhodnutí na tomto webu dále nepokračovat.

Děkujeme všem čtenářům, kteří nás četli a také všem autorům, kteří pro vás psali.

Část redaktorů pokračuje ve své tvorbě a s jejich články se můžete setkávat na webech Xperia.cz, SonyMania.cz, SmartMania.cz, MobilMania.cz a dalších.

 Vaše SEMania.cz

 

Bleskovky (tip na bleskovku)
Na úplný závěr roku zde máme jednu příjemnou zprávu - do nabídky našich operátorů se od ledna dostane další komunikátor řady XPERIA. Konkrétně se jedná o model XPERIA Ray, který od začátku příštího roku najdete v nabídce operátora O2. Doufám, že postupný návrat telefonů Sony Ericsson (a do budoucna již jen Sony) bude pokračovat i příští rok. Kvalitou na to tyto přístroje rozhodně mají.
Podle očekávání ještě do konce roku uvolnil FXP (FreeXperiaTeam) nový Android ICS pro Sony Ericsson XPERIA Arc. Nová ROM prozatím ještě není ve finálním stavu a nehodí se pro běžné použití, brzy by ale měla být plně funkční a schopná nasazení. Jindy bychom možná po této zprávě jásali a slavili. Tentokrát je ale uvolnění testovací verze velmi tiché - Sony Ericsson vzal FXP vítr z plachet, sám oficiálně uvolnil testovací ROM pro trojici komunikátorů XPERIA a po několika dnech usilovné práci komunity jsou již tyto ROM vhodné na běžné použití.
Včera byl po trochu delší odmlce certifikován další necustomizovaný firmware pro komunikátory Sony Ericsson letošního roku. Jsem rád, že Sony Ericsson pouze nevyčkává na příchod ICS a i do té doby se snaží svým zákazníkům poskytnout maximální možnou podporu. Sám jsem zvědav, jestli se bude jednat o další vylepšení stávajícího Androidu 2.3.4 (označení by tomu napovídalo) nebo výrobce posune své telefony ještě o stupínek výše na Android 2.3.5, což ale nepovažuji za moc reálné.
Galerie
Sony Ericsson XPERIA Arc dorazil do redakce - tady jsou naše první dojmy | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Středa, 16. březen 2011
Včera do naší redakce dorazil dlouho očekávaný komunikátor Sony Ericsson XPERIA Arc a dnes si již můžete přečíst naše první dojmy s tímto skvělým telefonem. Netřeba nic skrývat, vzhledově se telefon skutečně povedl a také po stránce funkční výbavy dosahuje bez problémů na naprostý vrchol. Pravděpodobně se konečně vrací éra špičkových telefonů Sony Ericsson. Dnešní krátký článek berte jako ochutnávku pro následující týden, ve kterém se budeme věnovat pouze Sony Ericssonu XPERIA Arc v mnoha samostatných článcích. Připravte se na recenzi nejvybavenějšího Sony Ericssonu všech dob.
1~145.JPG 3~141.JPG 8~130.JPG 7~131.JPG


Zatím jsem měl možnost telefon používat pouze několik hodin, proto dnešní článek skutečně berte pouze jako shrnutí těch nejdůležitějších prvních dojmů. Jak jsem už naznačil výše, během víkendu se pokusím natočit a pořídit maximum obrazového materiálu a během příštího týdne se budu snažit každý den vydat článek na téma některé funkcionality Sony Ericssonu XPERIA Arc. Telefon si podle mého takovou pozornost zaslouží, jedná se totiž o první model nové generace komunikátorů Sony Ericsson s Androidem a je třeba se pozorně podívat, jak výrobce od prvních modelů pokročil. Za sebe musím už nyní říct, že progres je skutečně výrazný. Jako první vás před zapnutím telefonu zaujmou prohnutá záda a také celkem veliký půdorys telefonu. Ten je ale daní za skutečně rozměrný displej, který se moc povedl. Nabízí skvělou kvalitu obrazu a téměř bezkonkurenční pozorovací úhly. Skutečně je na něj radost pohledět. Přes veliké rozměry se telefon díky zadnímu krytu výborně drží a hlavně působí velmi lehkým dojmem. Při pohledu na rozměry člověk v ruce očekává cihlu, telefonu je ale naopak skutečně lehký a výborně se s ním pracuje. Díky velmi malé tloušťce se navíc vejde do každé kapsy. Trochu problém mám s umístěním 3,5 mm konektoru jack na levý bok, horní hrana by podle mě byla mnohem lepším řešením. Stejně tak microUSB konektor bych rád viděl na stejném místě, výrobce se ale rozhodl to takto rozdělit a nám nezbývá, než jeho rozhodnutí respektovat. Moc mi upřímně nevyhovuje ani umístění čočoky fotoaparátu. V daném místě jsem totiž zvyklý telefon při fotografování držet, takže budu muset trochu změnit své návyky. jinak je ale konstrukce a zpracování naprosto precizní, výše zmíněné věci jsou spíše subjektivním pocitem.

Po spuštění telefonu vás přivítá nový Launcher a také nejnovější verze operačního systému Android. Uživatelské prostředí jako takové se samozřejmě stále dá nahradit některou z alternativ, nicméně defaultní řešení je nyní mnohem kvalitnější než u původní XPERIE X10. Telefon nabízí pětici přizpůsobitelných obrazovek, největší změny se ale dočkalo menu. Zde se nyní ikony dají vhodně řadit a třídit a při aktivní práci s telefonem toto skutečně potěší. Všechny reakce jsou velmi rychlé, skvěle také reaguje dotykový displej s plnou podporou multitouch. I ve srovnání s odladěnou ROM pro původní X10 je citelný veliký krok vpřed z pohledu výkonu. Moc to zatím nechci rozepisovat, telefon jsem netestoval zatím příliš dlouho, ale po stránce optimalizace zatím moc není co vytknout a dá se předpokládat, že s novým firmwarem to bude ještě lepší. Dostatečně kvalitní je i software od Sony Ericssonu, docela mi ale chybí nějaký správce souborů případně alespoň jednoduchý instalátor aplikací. Takto jste na začátku zkrátka odkázáni na MArket případně na návod v našem fóru, který vám umožňuje nainstalovat aplikaci přímo z Pc bez nutnosti mít v telefonu Wi-Fi nebo obecně internetové připojení. Kvalitní je nabídka widgetů přímo v telefonu, zatímco dříve jsem jich mnoho doinstalovával, nyní si už v podstatě vystačím s těmi základními a nepotřebuji nic dodávat. Standardní verze ROM je zkrátka výrazně dál, než dříve. Trošku mě mrzí, že se zatím menu nedá třeba baevně ladit podobně, jako u komunikátorů HTC. Tady jste zkrátka odkázáni na neoficiální úpravy pomocí rootu, ten ale zatím na Sony Ericssonu XPERIA Arc není dostupný. Grafické úpravy jsou ale prakticky jediným důvodem (samozřejmě kromě smazání nepotřebných aplikací), kvůli kterým by se root hodil. Nějaké větší ladění už u modelu Arc není potřeba, telefon i standardně funguje výborně. Zatím jsem jen málo testoval fotoaparát, v horších podmínkách ale podává výborné výsledky a pohodlnému focení pomáhá i ten skutečně luxusní displej. Sony Ericsson je zkrátka zpátky a znovu si chce vybojovat své místo na slunci. Pokud budou ostatní novinky minimálně tak dobré, jako právě model Arc, pak se o budoucnost výrobce ani trochu nebojím.

Pokud máte k telefonu jakékoliv otázky, směřujte je prosím do našeho diskuzního fóra





Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >