" />

Vážení čtenáři SEMania.cz, web byl po osmi letech provozu zakonzervován a již nebudou přidávány nové články. Nicméně web bude nadále funkční a můžete tak stále čerpat z obsáhle databáze informací o produktech Sony Ericsson.

Jak jistě víte, nové telefony jsou nově na trh uváděny pouze pod značkou Sony, proto došlo k rozhodnutí na tomto webu dále nepokračovat.

Děkujeme všem čtenářům, kteří nás četli a také všem autorům, kteří pro vás psali.

Část redaktorů pokračuje ve své tvorbě a s jejich články se můžete setkávat na webech Xperia.cz, SonyMania.cz, SmartMania.cz, MobilMania.cz a dalších.

 Vaše SEMania.cz

 

Bleskovky (tip na bleskovku)
Na úplný závěr roku zde máme jednu příjemnou zprávu - do nabídky našich operátorů se od ledna dostane další komunikátor řady XPERIA. Konkrétně se jedná o model XPERIA Ray, který od začátku příštího roku najdete v nabídce operátora O2. Doufám, že postupný návrat telefonů Sony Ericsson (a do budoucna již jen Sony) bude pokračovat i příští rok. Kvalitou na to tyto přístroje rozhodně mají.
Podle očekávání ještě do konce roku uvolnil FXP (FreeXperiaTeam) nový Android ICS pro Sony Ericsson XPERIA Arc. Nová ROM prozatím ještě není ve finálním stavu a nehodí se pro běžné použití, brzy by ale měla být plně funkční a schopná nasazení. Jindy bychom možná po této zprávě jásali a slavili. Tentokrát je ale uvolnění testovací verze velmi tiché - Sony Ericsson vzal FXP vítr z plachet, sám oficiálně uvolnil testovací ROM pro trojici komunikátorů XPERIA a po několika dnech usilovné práci komunity jsou již tyto ROM vhodné na běžné použití.
Včera byl po trochu delší odmlce certifikován další necustomizovaný firmware pro komunikátory Sony Ericsson letošního roku. Jsem rád, že Sony Ericsson pouze nevyčkává na příchod ICS a i do té doby se snaží svým zákazníkům poskytnout maximální možnou podporu. Sám jsem zvědav, jestli se bude jednat o další vylepšení stávajícího Androidu 2.3.4 (označení by tomu napovídalo) nebo výrobce posune své telefony ještě o stupínek výše na Android 2.3.5, což ale nepovažuji za moc reálné.
Galerie
Videopohled na Sony Ericsson Vivaz Pro - kdo a kdy jej nahradí? | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Pátek, 1. duben 2011
Operační systém Symbian je sice stále ještě z pohledu absolutních čísel velmi úspěšným operačním systémem, na druhou stranu už ale snad každému je jasné, že jeho éra je pomalu na konci a možná už brzy budeme o těchto telefonech mluvit v minulém čase. Telefony s tímto operačním systémem dosud nabízí také Sony Ericsson a ve své kategorii patří mezi naprostou špičku. Příkladem může být třeba model Vivaz Pro, který nabízí komplexní nabídku funkcí a navíc také pohodlnou klávesnici.
45~31.JPG 46~31.JPG 41~40.JPG 48~28.JPG


Poslední dobou jsem celkem často řešil otázku svého nového telefonu - už dlouho jsem svůj primární telefon neaktualizoval a tak nějak bych se rád vrátil k Sony Ericssonu. Především z důvodu svého zaměstnání totiž nyní používám komunikátor BlackBerry ve spojení s firemní poštou a službami BES. Tohle řešení má spoustu výhod a samotné telefony to podtrhují špičkovou klávesnicí a dlouhou výdrží. V některých ohledech je ale operační systém od společnosti RIM docela nemoderní a stávající telefony s Androidem nabízí podstatně více možností. Začal jsem tedy hledat Sony Ericsson s kvalitní klávesnicí a zjistil jsem, že nejlépe by mi vyhovoval model XPERIA Pro, ten se ale k nám dostane až za pár měsíců. Hlavně kvůli testování klávesnice jsem si tedy půjčil model Vivaz Pro, který nabízí ještě operační systém Symbian a natočil jsem o telefonu krátké video. Klávesnice je velmi kvalitní, totéž se ale už nedá říct o použitém operačním systému. Tato zkušenost mě ale navnadila právě na model XPERIA Pro - Sony Ericsson vysouvací klávesnice umí a zkušenost s novinkami Arc a Neo ukazuje, že si s novými telefony skutečně pohrál a máme se na co těšit.



Zatím to vypadá, že všechny mé naděje na nástupce modelu Vivaz Pro splní novinka s názvem XPERIA Pro, která v podstatě ve všech směrech přináší vylepšení v hardwaru a vše navíc podtrhuje nejnovější verze operačního systému Android. Nové telefony tak nabízí moderní a aktuální systém, i tak mám ale pocit, že Vivaz Pro ani zdaleka nesplnil očekávání, která v něj výrobce vkládal. Přitom operační systém Symbian není v telefonech Sony Ericsson o nic horší než v telefonech Nokia a co se týká hardwaru, byl Sony Ericsson spíše vepředu a komunikátory se Symbianem měl velmi odladěné. Malá komunita a celkem slabý marketing ale udělaly svoje a dobrodružství jménem Symbian S60 končí po trojici modelů, z nichž každý ale určitě zaujal a patřil mezi špičku. Příště už si budeme moci hrát pouze s Androidem. Až budoucnost ukáže, jestli je to dobře. Proti modernímu operačnímu systému Android ale stávající Symbian moc šancí neměl.

Sony Ericsson Vivaz Pro můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Sony Ericsson



Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
Další >