" />

Vážení čtenáři SEMania.cz, web byl po osmi letech provozu zakonzervován a již nebudou přidávány nové články. Nicméně web bude nadále funkční a můžete tak stále čerpat z obsáhle databáze informací o produktech Sony Ericsson.

Jak jistě víte, nové telefony jsou nově na trh uváděny pouze pod značkou Sony, proto došlo k rozhodnutí na tomto webu dále nepokračovat.

Děkujeme všem čtenářům, kteří nás četli a také všem autorům, kteří pro vás psali.

Část redaktorů pokračuje ve své tvorbě a s jejich články se můžete setkávat na webech Xperia.cz, SonyMania.cz, SmartMania.cz, MobilMania.cz a dalších.

 Vaše SEMania.cz

 

Bleskovky (tip na bleskovku)
Na úplný závěr roku zde máme jednu příjemnou zprávu - do nabídky našich operátorů se od ledna dostane další komunikátor řady XPERIA. Konkrétně se jedná o model XPERIA Ray, který od začátku příštího roku najdete v nabídce operátora O2. Doufám, že postupný návrat telefonů Sony Ericsson (a do budoucna již jen Sony) bude pokračovat i příští rok. Kvalitou na to tyto přístroje rozhodně mají.
Podle očekávání ještě do konce roku uvolnil FXP (FreeXperiaTeam) nový Android ICS pro Sony Ericsson XPERIA Arc. Nová ROM prozatím ještě není ve finálním stavu a nehodí se pro běžné použití, brzy by ale měla být plně funkční a schopná nasazení. Jindy bychom možná po této zprávě jásali a slavili. Tentokrát je ale uvolnění testovací verze velmi tiché - Sony Ericsson vzal FXP vítr z plachet, sám oficiálně uvolnil testovací ROM pro trojici komunikátorů XPERIA a po několika dnech usilovné práci komunity jsou již tyto ROM vhodné na běžné použití.
Včera byl po trochu delší odmlce certifikován další necustomizovaný firmware pro komunikátory Sony Ericsson letošního roku. Jsem rád, že Sony Ericsson pouze nevyčkává na příchod ICS a i do té doby se snaží svým zákazníkům poskytnout maximální možnou podporu. Sám jsem zvědav, jestli se bude jednat o další vylepšení stávajícího Androidu 2.3.4 (označení by tomu napovídalo) nebo výrobce posune své telefony ještě o stupínek výše na Android 2.3.5, což ale nepovažuji za moc reálné.
Galerie
Obstojí Neo proti LG Optimus 2X? | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Soukup   
Úterý, 26. duben 2011
Dostal jsem příležitost otestovat nový Sony Ericsson Neo ještě před jeho prodejním startem a protože zde již klasická a obsáhlá recenze je, vše jsem pojal jako srovnání s konkurencí. Tu bude zastupovat LG Optimus 2X, které bude konkurovat nejen Neu, ale pravděpodobně ještě více modelu Arc. Článek tedy není pojat jako klasická recenze, ale zaměřil jsem se spíše na vlastnosti a funkce, které mohou rozhodovat o koupi jednoho, či druhého přístroje.
1~151.JPG 12~119.JPG 1~150.JPG 7~136.JPG

 

Než přikročím k vlastnímu srovnání jednotlivých vlastností, shrnu základní rozdíly ve výbavě obou zařízení. Hlavní jsou v podstatě čtyři. 2X jako první přichází na trh s dvojjádrovým procesorem Nvidia Tegra 2, zatímco Neo i Arc pohání dnes již ověřený Qualcomm MSM8255 Scorpion s grafikou Adreno 205. Druhým rozdílem je velikost a rozlišení displeje. 2X nabízí rozlišení 480x800 bodů a velikost 4 palce, Neo na menším 3,7 palcovém displeji pracuje s rozlišením 480x854 bodů. Trochu jiné jsou i možnosti záznamu videa, kde 2X umí točit ve FullHD (tedy 1920x1080), kdežto Neo si musí vystačit pouze s HD, tedy 1280x720 bodů. Posledním rozdílem stojícím za zmínku je použitá verze OS Android, kde Neo běží na verzi 2.3.2, kdežto Optimus zatím na verzi 2.2.2 a aktualizaci na 2.3 by měl dostat v průběhu června.

Design a provedení

Porovnání vzhledu je samozřejmě hodně subjektivní záležitostí a tak se spíše zaměřím na kvalitu provedení, či ergonomii. Design Optimusu nijak nevyčnívá z dnešních zvyklostí, snad kromě zkoseného krycího skla na stranách a povedeného rámečku okolo přístroje, který dává telefonu střídmou míru elegance. Plusem je rozhodně použití matného plastu na zadní kryt zabraňující nechtěným otiskům prstů. Celé provedení je naprosto příkladné, vše přesně lícuje a nikde nic nevrže. Mínusem je absence spouště fotoaparátu a osobně mi nevyhovuje ani umístění power tlačítka na horní straně přístroje. Naopak za umístění microUSB klasicky dole výrobci děkuji.

Neo je však zcela něco jiného, Sony Ericsson chytře využil designově velmi povedeného modelu Vivaz, lehce jej upravil a zvětšil. Vznikl telefon, který rozhodně nikdo nepřehlédne a který se prostě musí líbit. V dnešní monotónní nabídce se jedná o správný krok. Je tak velká škoda, že se výrobce zcela nevyhnul drobným nedostatkům v dílenském zpracování. Vše na první pohled lícuje tak jak má, ale v určitých místech bohužel vrže stříbrná boční lišta a občas se nepříjemný zvuk ozve také při stisku kláves menu a zpět. Daní za lesklý povrch je samozřejmě náchylnost na otisky prstů. Největší možnost potencionálních problémů ale vidím v provedení microUSB zásuvky. Nejen, že je opět hloupě umístěna na horní straně, ale velmi by mě zajímalo, z jakého důvodu ji výrobce udělal obdélníkového tvaru. To způsobuje, že konektor lze do telefonu vsunout i opačně a zastaví se až o tenkou plastovou plošku s kontakty uvnitř microUSB zásuvky. Je jen otázkou času, kdy se například v horším osvětlení podaří tuto plošku zlomit a microUSB v přístroji zničit.

Klikněte pro zobrazení původního obrázkuKlikněte pro zobrazení původního obrázku

Vzhled Nea je více originální, ale dílenské zpracování je na straně 2X.

http://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X08.JPGhttp://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X09.JPG

Horní a spodní strana přístrojů, oba disponují mircoHDMI konektorem.

http://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X10.JPG

Právě tato boční lišta má u Nea tendenci vrzat.

http://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/Neo_USB01.jpg  

Řešení microUSB konektoru je opravdu nešťastné

Celkově se mi v ruce lépe drží 2X, ale ovládá Neo. Je to způsobeno zejména díky umístění power tlačítka na boku přístroje a menší velikosti displeje, kde pro moji ruku je 3,7 palců naprosto ideální rozměr. Ani u jednoho přístroje nejsou optimální funkční tlačítka pod displejem. LG používá bohužel jen senzory a byť reagují naprosto přesně, není to prostě tlačítko. Neo sice HW klávesy má, ale jsou již umístěny hodně nízko a tak to také není ideální.Tlačítka u Nea navíc nejsou vůbec podsvícena, takže ovládání ve tmě bude pouze po paměti.

Displej

Dlouho jsem váhal, jak přistoupit k hodnocení displeje u Nea a kde je vlastně vina jeho špatného obrazu. Ano je to tak, obraz na Neu se mi nelíbí. Otázkou zůstává, zda je chyba pouze v nastavení parametrů od výrobce, nebo v HW jako takovém.

Problém, který žádný nový FW jednoznačně nezmění, jsou nízké pozorovací úhly. V porovnání s displejem na Optimusu či Nexusu S jsou pozorovací úhly velmi malé, obraz tak mění barvu a ztrácí kontrast opravdu velmi rychle. Také viditelnost na přímém slunci není moc dobrá, ale to je zcela v mezích použité technologie a je na tom s 2X v podstatě skoro stejně.

http://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD14.JPGhttp://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD16.JPG

Barvy i kontrast ztrácí Neo již při malých úhlech pozorování,

http://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD20.JPGhttp://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD21.JPG

a nezáleží, zda je to v horizontálním, či vertikálním směru.

Problém číslo dvě je nedostatečný jas a kontrast displeje. Zde je to pravděpodobně způsobeno jednak špatným SW nastavením základních hodnot, a jednak špatně nastavenou automatikou reagující na okolní světlo. To je navíc umocněno tím, že tato automatika nejde vypnout. V telefonu je v nastavení pouze možnost regulace jasu, ale i přes jeho ruční nastavení stále zároveň funguje i automatika, a displej působí zejména v místnosti mdlým dojmem i přes nastavení na maximální hodnotu.

http://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD12.jpghttp://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD13.jpg

Rozdíl je vidět na první pohled, displeje jsou foceny v místnosti ve dne a protože nelze u Nea vypnout automatický jas (nastaveno na maximum), je zapnuta i na 2X. Čím nižší osvětlení okolí, tím je rozdíl znatelnější.

Problém číslo tři je nastavení barev. To je jednoznačně otázkou SW nastavení a lze jej upravit. Nicméně, toto nastavení může v některých případech ukazovat velmi hezké obrázky, ale bez přirozených a skutečných barev zdroje. Dovedu si však představit, že se to mnohým uživatelům může líbit do chvíle, než tento displej srovnají s konkurencí. Více než slova popíšou přiložené fotky. Jinak řečeno, ač ani 2X nemá displej s AMOLED či SAMOLED technologii, kvalitou zobrazení je zcela někde jinde a Sony Ericsson tady hodně ztrácí. A to i přes to, že 2X má nerovnoměrné podsvícení displeje a více prosvětlené horní rohy mohou rušit při sledování například tmavých scén filmu.

http://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD11.JPGhttp://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD08.JPGhttp://galerie.semania.com/galerie/uzivatel/NEOvs2X_LCD09.JPG

Opět na první pohled viditelný rozdíl nejen v barevném podání, ale také v rozsahu kontrastu.

Výkon a výdrž

Ač Neo v syntetických testech za 2X samozřejmě hodně zaostává, například v oblíbeném Quadrantu dosahuje Neo výsledku okolo 1300 bodů, Optimus okolo 2400 při běžné práci se mu většinou vyrovná. Reakce v menu nebo otevírání aplikací je dílem okamžiku a telefon vás rozhodně nebude nikde zdržovat. Práce s webem je taky pohodlná. Rozdíl ve výkonu se tak projeví až u náročnějších procesů. Příkladem mohou být reakce při použití náročnější živé tapety, práce v 3D galerii s velkým počtem fotografií, nebo u internetových stránek obsahujících flash. Neo samozřejmě také nemůže LG konkurovat v náročných hrách, nebo přehrávání videa, kde pro 2X již existují hry, které přes HDMI výstup běží ve FullHD rozlišení. Sony Ericsson ale tento model nestaví jako herní, nebo TOP přístroj firmy a tak se zde vůbec nic neděje. I pro postarší grafický čip Adreno 205 je dostatek velmi kvalitních titulů.

Zde si dovolím malou odbočku, protože co u Nea nevadí, bude rozhodně vadit u vlajkové lodi Arc, nebo ještě spíše herního mobilu Play. Oba tyto přístroje běží na stejném HW základu a vzhledem k užití a jejich ceně by již měly být vybaveny jiným HW.

Co se týká výdrže baterie, tak při testování vydrželo Neo o přibližně třetinu kratší dobu než 2X, což mě vzhledem ke stejné kapacitě baterie 1500mAh docela překvapilo. Využil jsem víkend a tak oba telefony po dobu testu měly prakticky stejnou zátěž. Na obou běžela synchronizace s Gmail i firemní Exchange, byla zapnuta WiFi i GPS, pracovaly na stejném launcheru, se stejnými widgety a nastaveními aktualizace jako počasí nebo FB. Kromě toho jsem pořizoval fotografie nejen do tohoto článku. Telefony také byly připojeny 20 minut k internetu, 2X navíc uskutečnil 2 hovory v délce cca 10 minut. Z počátečních 100 % na začátku dne, zbývalo na jeho konci u 2X 45%, zatímco Neo ukazovalo pouze 20% kapacity baterie. Při aktivním používání tak počítejte u obou přístrojů s nabíjením každý den.

Prostředí OS

Neo samozřejmě těží z novější verze OS Android a snad i proto v běžných operacích rychlostně 2X zdatně konkuruje. Oba výrobci implementovali vlastní aplikace nad samotný Android, a v obou zařízeních tak běží i hodně SW, který běží na pozadí, přitom jej nikdy nepoužijete. Root je však u obou přístrojů velmi snadný a tak to není žádná velká tragédie.

Pozitivně musím hodnotit pět ikon umožňujících rychlé přepnutí na tichý režim, zapnutí WiFi, BT, GPS a polohového čidla, které jsou k dispozici při vysunutí notifikační lišty u Optimusu. Toto řešení používá například i Samsung a dle mého je to velmi užitečné a u Nea mi chybí. Hodně netradičně má Sony Ericsson nastaveno použití telefonu jako Mass storage. Nevím, co se výrobci nelíbilo na tradičním Androidím řešení, protože místo jednoho klasického kliku na „zapnout úložiště“ musíte u Nea, stáhnout notifikační lištu, kliknout na „Připojit telefon“ a následně „Připojit paměťovou kartu telefonu“. Při odpojení musíte celý proces opakovat. Na interní paměť se v tomto režimu z PC nedostanete. Nikde v menu nenaleznete ani možnost připojovat se pouze jako Mass storage. Výrazně se mi nelíbí ani řešení editoru SMS, který se svým řešením výběru příjemce zbytečně zdržuje. Zajímavým faktem je, že ač oba přístroje používají klasickou 3D galerii, 2X fotky při zvětšení ostří až na velikost 1:1, kdežto u Nea doostřené bohužel nejsou.

Co se týká grafického ladění, tak zde jednoznačně boduje Sony Ericsson. Celé prostředí je dobře barevně sladěné, elegantní a vyladěné. LG navíc nemá FW zcela odladěn, a tak cca jednou do týdne dojde i na samovolný restart, což se mi u Nea po dobu testování nestalo ani jednou. Je to pravděpodobně daň za zcela nový HW uvnitř přístroje. Pro budoucí majitele Nea mám jiné doporučení. Nevypínejte ho! Samotné zapnutí telefonu trvá několik minut, a zatím co již na 2X i jiných přístrojích můžete normálně pracovat, u SE stále vidíte pouze nápis Sony Ericsson a čekáte na úvodní animaci.

Některé předinstalované aplikace v Neu:

TrackID - SW pro rozpoznávání hudby známý již z předchozích telefonů SE rozšířený o povedený widget, v jiných značkách lze aplikaci nahradit např. SoundHound

Touchnote - jednoduchá aplikace umožňující z fotografie poslat jako klasický pohled, předností je podpora českých znaků, na pohlednici je pod adresou zobrazena mapa s místem, odkud je fotografie odeslána. Kvalita je solidní, ale například konkurenční program Bluppr nabízí výtisk kvalitnější. Aplikace je k dispozici na marketu zdarma, odeslání pohledu stojí 1,49 Euro, nicméně pohled přišel i bez kreditu :-)

Timescape - efektní, lež dle mého naprosto neužitečné

Fotoaparát

Technické parametry obou přístrojů napovídají, že by se mělo jednat o vyrovnaný souboj. Oba přístroje disponují rozlišením 8 Mpix s velkým množstvím pokročilých nastavení. Nechybí detekce obličeje, úsměvu, scénické režimy, GEO značku, několik režimů blesku nebo stabilizátor obrazu. Neo navíc nabízí například ostření dotykem, nebo tři režimy měření expozice. LG kontruje s čistě ručním ostřením (posuvník na displeji), či sekvenčním snímáním a režimem panorama. Výhodou Nea je i tlačítko spouště, jehož citlivost je velmi dobrá. Škoda, že ani dlouhým stiskem spouště nelze rovnou zapnout fotoaparát z pohotovostního režimu, ale je nutné nejprve rozsvítit displej a poté jej i odemknout.

Na závěr jsem si nechal technologii Exmor R, která má být jednou z hlavních zbraní Sony Ericssonu proti konkurenci. Exmor R má vylepšit fotky a video zejména za zhoršených světelných podmínek. Porovnání jsem se snažil pojmout co nejvíc komplexně. Proto v této galerii naleznete nejen fotky z 2X a Nea, ale pro srovnání také z Nexusu S (který má nižší rozlišení a velmi málo možností nastavení) a některé i z DF Panasonic TZ5. Co se týká výsledné kvality, lze napsat, že SE má snímky barevnější, ale mnohdy na úkor reálnosti. Neo disponuje širokoúhlejším snímáním. Nexus S viditelně nestačí nejen rozlišením, ale v mnoha případech je mimo i barevně. Výjimku jsou pouze makro snímky, kde Nexus S oproti soupeřům zaostří z cca poloviční vzdálenosti. Co se týká nočních snímků, tak fotografie z Nea sice ukazují daleko nejvíce detailů okolí, ale je to docíleno vysokým nastavením ISO na hodnotu 2000, což způsobuje neúměrně vysokou úroveň šumu. Naopak výkon samotné přisvětlovací diody je slabší.

foto_02_LG_2X.jpgfoto_02_NEO.jpgfoto_02_Nexus.jpgfoto_02_TZ5.JPG

foto_03_2X.jpgfoto_03_NEO.jpgfoto_03_Nexus.jpgfoto_03_TZ5.JPG

foto_10_2X.jpgfoto_10_NEO.jpgfoto_10_Nexus.jpgfoto_10_TZ5.JPG
Zleva postupně snímky z 2X, Nea, Nexusu S a Panasonicu TZ5 

foto_06_2X.jpgfoto_06_NEO.jpgfoto_06_Nexus.jpg

foto_09_2X.jpgfoto_09_NEO.jpgfoto_09_Nexus.jpg
Noční scéna, zleva opět 2X, Neo a Nexus S

Tyto a další fotografie nejdete v této galerii.

Vzhledem k technickým komplikacím jsem bohužel nebyl schopen nahrát do galerie SEManie fotografie z 2X a TZ5 v plné kvalitě, a musel jsem je nejprve uložit v počítači s vyšší kompresí s velikostí do 2MB. Fotografie 2X a TZ5 mají v originále velikost mezi 2,5 – 5MB, kdežto fotografie ve stejném rozlišení ukládá Neo ve velikostech 1-2MB.


Video

Optimus umí natáčet video v rozlišení 1920x1080, Neo v rozlišení 1280x720. Ukázková videa jsou v rozlišení 1280x720, tak aby byl výsledek lépe porovnatelný. Na straně 2X je jednoznačně plynulost videa, frame rate videí z tohoto přístroje je velmi stabilní okolo 30 FPS a je to znát. Lepší je také nahrávaný zvuk. Kvalitu videa však sráží moc vysoká komprese, která se projeví zejména na rychlých záběrech. Frame rate videa natočeného SE zdaleka tak stabilní není a klesá až k 18 FPS, což je již opravdu málo. Neo svoji sílu ale ukázal v noci, kdy Exmor R zafungoval a oproti fotografiím tentokrát nezvýšil šum videa. Takže zatímco na video z 2X není prakticky nic vidět, v záběru Nea je vidět i dům v pozadí nebo plot. Opět škoda pouze nižšího frame rate.

MiniaturaMiniatura

Vlevo video z 2X, vpravo z Nea 

Miniatura Miniatura Miniatura Miniatura  

Dvě krátká noční videa, zleva vždy 2X a poté Neo

 

Závěrem

Je tedy Neo konkurence schopné? Ano je, ale rozhodně to nebude mít jednoduché. Výrobce se bohužel nevyvaroval některých chybiček. Rozhodně zamrzí displej, dílenské zpracování boční lišty nebo slabší výdrž baterie. Tyto nedostatky jsou zbytečné a mohou na miskách vah rozhodnout v neprospěch Nea. Cenu nastavil výrobce na 10 495,- Kč, dá se tedy předpokládat, že jeho cena v eshopech bude okolo 9 500,- Kč. V této cenové kategorii se dnes například prodává původní Desire, Samsung Galaxy SL a velmi brzo dorazí i stylový LG Optimus Black. Těsně nad hranicí 10 000,- se nabízí i původní Galaxy S. Největším zabijákem Nea tak nakonec může být posunutí termínu prodeje až na červen, nebo dokonce červenec tohoto roku. Pokud má mít úspěch, bude nejspíš výrobce nucen ještě snížit cenu, protože konkurence nespí a je pravděpodobně, že například i 2X se cenově ještě více přiblíží hladině 10000,- Kč.

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: Marakesch Datum: 2011-05-20 06:30:35
tak design je otazkou individualneho vkusu samozrejme, ale ja tvrdim, ze DLHODOBO su SE najkrajsie mobily (androidy) na trhu. ladne pritazlive tvary, ktore nemaju konkurenciu.  
tato debata nema moc vyznam - prave kvoli tomu, ze kazdemu sa paci nieco ine - ale tak tvrdenie ,ze SE ma najat partiu dizajnerov mi pride uplne zcestne - sorry. 
sak sa kuknime na secky tie placky co sa predavaju - secko jedno kopyto 
ip4 trosku new hranaty design 
samsungy - sa im dost podobaju - oni by mali skusit nieco vymysliet - ale tak stara dobra azijska tradicia hovori, ked nieco funguje a sa predava, nac vymysliet nieco nove ?? (v tejto suvislosti dost pochybujem o zalobe apple na tvary samsungov) ak si v tejto suvislosti vezmem auta (ako pod cinskymi znackami behaju medaky, bmw, ...) 
htc-cka - su toho plne fora - jak vajce vajcu, az na incredible.chrbat, nevidim rozdiel. 
atd atd.. 
 
SE ma design uplne TOP ! 
 
a najlepsi dokaz toho pre mna je - vziat do mobilshopu niekoho, kto ma mobily uplne na haku a pouziva uplne basic telef., sms, snad inet. 
 
vyjadrenia seckych ludi co som zazil: neni z coho vybrat - secko rovnake - a potom im padne do oka xperia, ci uz mini, lebo je chutna alebo  
velka x10 nehovorim o novych modeloch. 
 
u mna a zmojho okruhu u takmer seckych ludi je SE VYRAZOM pre mobilnu ELEGANCIU ! 
 
. Autor: sk8pr Datum: 2011-05-19 14:10:12
Upřímně řečeno i z článku vyšlo najevo, že LG je jasně lepší koupě. A cena ? LG 2X se už prodává na internetu za ceny od 9300,- a Neo je v předobjednávkách za cenu 8900,- ... Pokud bych nechtěl telefon s klávesnicí (Xperia pro), tak na tuhle řadu telefonů rychle zapomenu. HW je proti současné konkurenci slabý a velmi se to projeví například za rok až bude spousta aplikací nativně podporovat 2 jádra. A já nevím jak vy, ale já mám telefon už 2,5 roku...
Autor: p.e.t.r.a.s. Datum: 2011-05-03 21:05:25
Ganimed: Já se neptám co dělají jiní výrobci. Nejsem na stránkách mobilmánie,ale SE mánie! A proč by nemohli najmout partu lidí,kteří ten design oživí? To že jsou blbci,kteří kupujou Iphone,kterej vypadá pořád stejně tak to je jejich problém! Já chci po SE pestrou designovou nabídku! Nic víc!
. Autor: Indian Datum: 2011-04-27 12:32:08
jistě obstojí :grin
. Autor: PepaSE Datum: 2011-04-26 23:06:50
vzdy som mal znacku se rad a bol som dlhodoby uzivatel tejto znacky a to az po dobu uzivania x10 mini potom som ,,bohuzial" presiel k inej znacke konkretne desire HD, no po pol roku som sa chcel opat vratit k mojej oblubenej znacke a bol som dost namotany prave na se xperia neo,ale do hry tiez prisiel lg optimus 2x. No a nakoniec som sa priklonil k lg. No z toho mi vypliva ze aj ked nove xperie sa mi dizajnovo velmi pacia,ale chcelo by to este nieco viac, nieco co by ma presvedcilo na 120% kupu SE.Ved preco lg, samsung ci motorola predstavilo dual core fony a pomaly vstupuju na trh. Ano sice su nove xperie co sa tyka tech. vybavenosti bohate, ale i napriek ich mobile bravia engine displey a funkcie ako exmor r atd je aj tak ako si malo, keby ze je aspon jedna xperia vybavena dvojadrom,alebo aspon 1Gb ram tak je to ina basen, cize z toho vypliva ze stale je se znacka SE trosku po zadu a navyse nove xperie sa oficialne este nepradavaju aj ked samozrejme za to nemozu. No i napriek tomu stale verim a budem verit, ze tato znacka sa opat stane mojou naj a ze pride na trh top model ktory bude s velkou hrdostou konkurovat ostatnym, lebo dnes uz fotak nieje prioritou telefonu aj ked pre mna je dolezitou sucastou fonu,ale chce to nieco viac, takze verim ze pani z se ma milo prekvapia a ja budem spokojne vyuzivat telefon tejto znacky.
Autor: HUdasp Datum: 2011-04-26 21:43:18
Co čtu, tak docela uživatelé nadávají na LG (displej, zpracování, výdrž a já nevim co všechno). Znamená toto srovnání, že je to z bláta do louže?:)
. Autor: MarS Datum: 2011-04-26 21:00:45
Rozdíl mezi 2X a Neem v kapse ač se to tak nemusí zdát je prakticky nulový, telefony nosím jedině tak. Jinak souhlas, myslím, že naopak design Nea je to, co se povedlo a SE se alespoň trochu snaží být jiný.
. Autor: MarS Datum: 2011-04-26 20:54:43
no po pravdě jsem byl přesvědčen, že tady je i klasický textová recenze, moje chyba. Nicméně je zde několikadílná recenze Arcu což je v podstatě Neo s větším displejem, potom srovnání právě těch rozdílů mezi Arc a Neo, obsáhlá galerie Nea a 2 videopohledy.
Autor: DaNnilaN Datum: 2011-04-26 15:15:25
píšete, že zde již obsáhlá recenze Nea je, ale já ji tady nikde nevidím. Jsem slepý nebo Jste to myslel nějak jinak?
Autor: Ganimed Datum: 2011-04-26 14:58:14
Najmout partu dezigneru ??? Větší blbost jsem neslyšel podivej se na takové světové značky jako je Samsung, HTC, Iphone dezign jednoho přístroje starého 3 roky se kopíroval nejméně 4 krát a každý jim to žere, tak že jsou v žebříčku prodejů přístrojů 3 krát výše než SE. Nechápu proč si stěžovat na dezign přístrojů SE které se dokonce dají koupit i ve více barevných variantách než konkurence. Osobně dávám bod pro Neo protože 2X nestrčím do kapsy a pouzdrem bych akorát přitahoval zloděje, Jinak moc hezké srovnání, jinak souhlasím Neo by mělo jít s cenou dolů, u 2X je cena optimální ostatní výrobci se cenově s LG nemůžou rovnat.
Autor: p.e.t.r.a.s. Datum: 2011-04-26 13:08:55
Z tohoto porovnání mi teda vychází něco co jsem podvědomě tušil. Ano LG je sice papírově ve vyšší třídě a SE navíc je primárně firma na mobily takže bych čekal,že si se vším vyhrajou do nejmenších detailů. Bohužel není tomu tak! Design vychází z Vivazu a to už je prosím docela starý mobil. Měli by v tom SE najmout partu designéru,kteří jen slepě nekopírují,ale kteří taky vymýšlejí něco nového a atraktivnějšího(neznamená,že když je něco atraktivní letos,že to bude atraktivní za dalších 5 let. Alespoň tak mi to s designové impotence SE vyznívá.) A dílenské zpracování u mobilu,který se má prodávat za cca 11000 no to snad někdo nemyslí vážně(i když jsou dražší mobil s podobnými neduhy tak je to jednoznačně ostuda výrobců!)
Autor: Joza Datum: 2011-04-26 13:06:51
Osobně to nevidím tak zle, některé věci jsou otázkou preferencí. Navíc Neo je tady proto, aby se hodně prodávalo, ne jako vlajková loď. Tou se trochu neočekávaně stává Play...
Autor: Tom.Fucik Datum: 2011-04-26 13:07:01
Nevíte někdo, kdy asi Sony Ericsson bude mít nějaké dvoujádro? Totiž čekám na něj.
Autor: Marakesch Datum: 2011-04-26 13:07:10
tak za tuto porovnavacku vskutku Dakujem ! ozaj perfektne urobene. bohuzial zaver ale nebude pre SE pozitivny (myslim u mna). najvacsim negativom SE je podla mna to,ze sa este nepredava

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >