" />

Vážení čtenáři SEMania.cz, web byl po osmi letech provozu zakonzervován a již nebudou přidávány nové články. Nicméně web bude nadále funkční a můžete tak stále čerpat z obsáhle databáze informací o produktech Sony Ericsson.

Jak jistě víte, nové telefony jsou nově na trh uváděny pouze pod značkou Sony, proto došlo k rozhodnutí na tomto webu dále nepokračovat.

Děkujeme všem čtenářům, kteří nás četli a také všem autorům, kteří pro vás psali.

Část redaktorů pokračuje ve své tvorbě a s jejich články se můžete setkávat na webech Xperia.cz, SonyMania.cz, SmartMania.cz, MobilMania.cz a dalších.

 Vaše SEMania.cz

 

Bleskovky (tip na bleskovku)
Na úplný závěr roku zde máme jednu příjemnou zprávu - do nabídky našich operátorů se od ledna dostane další komunikátor řady XPERIA. Konkrétně se jedná o model XPERIA Ray, který od začátku příštího roku najdete v nabídce operátora O2. Doufám, že postupný návrat telefonů Sony Ericsson (a do budoucna již jen Sony) bude pokračovat i příští rok. Kvalitou na to tyto přístroje rozhodně mají.
Podle očekávání ještě do konce roku uvolnil FXP (FreeXperiaTeam) nový Android ICS pro Sony Ericsson XPERIA Arc. Nová ROM prozatím ještě není ve finálním stavu a nehodí se pro běžné použití, brzy by ale měla být plně funkční a schopná nasazení. Jindy bychom možná po této zprávě jásali a slavili. Tentokrát je ale uvolnění testovací verze velmi tiché - Sony Ericsson vzal FXP vítr z plachet, sám oficiálně uvolnil testovací ROM pro trojici komunikátorů XPERIA a po několika dnech usilovné práci komunity jsou již tyto ROM vhodné na běžné použití.
Včera byl po trochu delší odmlce certifikován další necustomizovaný firmware pro komunikátory Sony Ericsson letošního roku. Jsem rád, že Sony Ericsson pouze nevyčkává na příchod ICS a i do té doby se snaží svým zákazníkům poskytnout maximální možnou podporu. Sám jsem zvědav, jestli se bude jednat o další vylepšení stávajícího Androidu 2.3.4 (označení by tomu napovídalo) nebo výrobce posune své telefony ještě o stupínek výše na Android 2.3.5, což ale nepovažuji za moc reálné.
Galerie
První polovina roku 2011 je za námi, přinesla naději a pak zklamání | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Čtvrtek, 30. červen 2011
Dnes nám končí první polovina roku 2011 a ačkoliv většinou dělám nějaké zhodnocení až na konci roku, tentokrát jsem se rozhodl udělat výjimku a shrnout první polovinu letošního roku už nyní. Jak asi tušíte, společnost Sony Ericsson v dnešním článku moc chválit nebudu. Nejprve sice představila spoustu velmi povedených a atraktivních telefonů, nakonec ale dostupnost a v některých případech i cena dokázaly úspěch novinek omezit na maximum. Druhá polovina roku musí přinést vyloženě revoluci, jinak už výrobce skutečně padne...
10~132.JPG 13~114.JPG 3~144.JPG 4~144.JPG


O budoucnosti společnosti Sony Ericsson se spekuluje docela často a téměř vždycky platí, že se nejedná o zrovna pozitivní informace. Ono se při politice společnosti není moc čemu divit, v posledních letech to byla docela slabota. Před dvěma lety přežila celá firma výrazný propad do červených čísel, z nejhoršího se ale nakonec dostala a ačkoliv loňský rok nebyl úplně dokonalý, vše vypadalo už na lepší cestě. Na začátku letošního roku jsme pak plni očekávání očekávali představení nových telefonů. Největší konkurenti na poli komunikátorů s operačním systémem Android uvedli svoje první telefony s dvoujádrovými procesory a něco podobného jsme tak nějak přirozeně čekali také od společnosti Sony Ericsson. Výrobce sice minimálně jeden telefon tohoto typu již vytváří, ve srovnání s konkurencí je to ale málo. Nakonec jsme se dočkali představení kvarteta novinek s operačním systémem Android. Ve všech případech se jedná o kvalitní telefony, na kratší či delší dobu jsem již před několika měsíci měl možnost testovat všechny tyto telefony a bez výhrad se jedná o kvalitní komunikátory, které patří mezi současnou špičku. Výrobce navíc jednotlivé modely dostatečně diferencoval tak, aby si navzájem nedělali konkurenci a tak si neubírali prodeje. Sony Ericsson XPERIA Play je tedy zaměřený na hry, naopak model XPERIA Arc nabídne maximální rozměry displeje a asi největší porci stylu. Sony Ericsson XPERIA Pro je určena na práci, čemuž odpovídá přítomnost hardwarové QWERTY klávesnice, poslední model Neo je pak analogií modelu Pro, postrádá ale právě hardwarovou klávesnici a je zaměřený na uživatele, kteří s delšími texty zase tak moc nepracují. Zatím to všechno zní docela dobře, nebyl by to ale Sony Ericsson, kdyby vše napoprvé klaplo a telefony se spokojeně prodávaly...


Přišlo totiž zemětřesení v Japonsku. Tady chci podotknout, že zemětřesení chápu samozřejmě jako velikou katastrofu a nechci nijak zlehčovat jeho následky pro lidi, kteří v dané oblasti žijí a samozřejmě ani ekonomické následky pro společnosti, které v dané oblasti podnikají. Z následujících zpráv od Sony Ericssonu to ale občas vypadalo, že zemětřesení zasáhlo snad všechny společnosti, které s naším oblíbeným výrobcem jakkoliv spolupracují a dodávají mu díly pro nové telefony. Ačkoliv novinky se měly prodávat od března potažmo dubna tohoto roku, nestalo se tak. Sony Ericsson s odvoláním právě na zemětřesení ohlásil zpoždění svých novinek. Opět se tedy opakovala stará písnička o tom, že v případě Sony Ericssonu něco jiného znamená představit nový a kvalitní telefon a úplně něco jiného je uvést jej na trh do prodeje. Tentokrát má sice výrobce nějakou výmluvu tak říkajíc na úrovni, stejně je ale na pováženou, že je zpoždění takto rozsáhlé. Nejvíce to zamrzí pokud uvážím, že už v dubnu byly všechny novinky dostatečně odladěné pro vstup na trh a nic tomu nebránilo. První polovina roku 2011 ale neskončila úplně v klidu, výrobce totiž představil dalších 5 nových telefonů, které opět patří mezi zajímavé kousky. Stejně jako starší novinky i tyto nové modely by se měly začít prodávat už příští čtvrtletí. Pokud výrobce tentokrát slovo dodrží, můžeme se těšit na komplexní změnu portfolia, které už pořádný zásah nutně potřebuje. Modely tohoto měsíce vypadají skutečně skvěle a třeba model XPERIA Active v současné době nemá přímou konkurenci. Otázkou ale zůstává, jak tomu bude ve chvíli jeho vstupu na trh... Sony Ericsson umí vyrobit kvalitní telefon, stále ale někdy vázne podpora marketingu. Snad se i toto ve druhé polovině roku změní a výrobce se dostane zpátky na čelní příčky v prodejnosti. Zatím totiž stále platí, že prodává méně a méně telefonů... Velkou neznámou je také uvedení prvního komunikátoru s dvoujádrovým procesorem. Osobně z pohledu výkonu jej zatím sice nepovažuji za nezbytný, takhle ale výrobce nemůže přemýšlet, pokud se chce stát králem mezi Androidy. Pokud nabízí tento typ telefonu všichni ostatní přední výrobci, musí jej zkrátka Sony Ericsson nabízet taky. Od věci by ani nebyl start vývoje komunikátoru s Windows Phone 7. Těším se opět za půl roku v článku se stejným tématem, ale doufám jiným obsahem.



Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: oldboy63 Datum: 2011-07-01 12:17:55
no, čo som počul, tak SE to spláchlo vo Fukušime továreň na výrobu nejakého čipu do telefónov. neviem, aké je jednoduché vyrobiť určitý typ čipu niekde inde a ako rýchlo, takže nesúdim. jednoducho povedané, tiež čakám.
. Autor: pje Datum: 2011-07-01 09:14:12
To opoždění s tržní nabídkou nových typů beru, jak přichází. SE platí manažery, kteří svou práci nedělají jinak než za rychlé peníze a podle toho to vypadá. Představa Sony doposud staví na maximální proprietaritě jako modelu ekonomické úspěšnosti, když to nejde u Androidu, tak to alespoň jde v Timescape, když to nejde v operativním řízení dodavatelů postižených zemětřesením, tak to jde jinak. Rád bych věděl, kolik vedení SE dostává od konkurence, aby technicky zajímavý vývoj zdržovali od plné produkční fáze. Mně ty prodlevy vůbec nevadí, ale než kupovat levnou vybíhající X10 Mini Pro, raději bych počkal na novou Mini Pro - uživatelsky nabízí celkem o dost více. A tak čekám - a mezitím dělám něco užitečnějšího než se hníst kvůli jakémusi opoždění drobných technických prodůktů, které jako nové nezbytně k životu nepotřebuji. Jo, a v lese je nádherně...
Autor: HUdasp Datum: 2011-06-30 19:19:31
Mno jo, Sony Ericsson, všech Androidů král. Skoro sem na tu hlášku zapoměl:D

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >