" />
Navigon v novém kabátě - když nový neznamená lepší | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Úterý, 1. listopad 2011
Navigon patří k nejkvalitnějším aplikacím současnosti a po delší době představil úplně novou verzi, která se po funkční stránce od té předchozí příliš neliší, nabízí ale hodně inovovaný vzhled. Ikony v menu jsou poloprůhledný a celý layout je pojat velmi moderně, na současnou dobu až netradičně. Nejsem si ale jistý, jestli to bude výrobci k úspěchu stačit.


Jednu dobu jsem na Navigon vůbec nedal dopustit - jednoduché ovládání, dostatek funkcí a naprosto triviální instalace z ní dělaly spolehlivého partnera. Většinou jsem navigaci zkoušel na mě známých trasách a navigace se nikdy moc nemýlila. Pak ale přišlo testování v praxi a já zjistil, že na Navigon se zkrátka často nedá spolehnout. S autem jsem několikrát skončil na polní cestě nebo v jednosměrce. Navíc nové verze většinou nepřinášely nic moc nového, pouze se instalace stávala stále složitější. Aplikaci mám legálně pořízenou, s instalací ale vždy dost dlouho bojuji. Navíc mi při nedostupném připojení k internetu opakovaně padá a stává se nepoužitelnou. Nové verzi jsem tedy dal šanci a zatím to vypadá, že malý posun kupředu zde přeci jen nastal. Spousta drobných chyb z dřívějška ale zůstala a jen atraktivní vzhled to nezachrání. Ani samotný koncept dvou řádků ikon, kdy na displeji nevidím vše a vždy se musím někam posouvat mě úplně nezaujal. Dost možná je to ale tím, že už jsem proti aplikaci Navigon trochu zaujatý a po předchozích zkušenostech opatrný. Jak se nové průhledné prostředí líbí vám? Dali byste Navigonu přednost před jinými aplikacemi stejného ražení?





Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
. Autor: MarS Datum: 2011-11-02 17:30:32
Zajímavé, mám naprosto jinou zkušenost. Navigon je pro mě naopak jediný, kdo mě vždy a spolehlivě dovedl do cíle. Sygic - to je krásný kabátek, ale jinak mizerné plánování tras a posílání do někam, na některých křižovatkách nesmysly, nDrive a iGO je hodně slabý ve všem. Rozumně naviguje co jsem projel zatím i google navigace, ale je online, použitelná tedy jen v ČR, navíc ji chybí řazení do pruhů.
Autor: Joza Datum: 2011-11-01 16:25:10
Ano, mi být a ledaskomu funguje, moje legální verze ami ale prostě neustále padala (nyní ve 4.0 to vypadá opravené, ale ještě jsem nikde na delší trase nebyl). Možná to spíše ověřuje neustále legálnost licence...
Autor: Daff.Cz Datum: 2011-11-01 08:24:43
Zajimalo by me,jakto ze bez pripojeni k netu navigace pada, vzdyt to mam byt offline navigace,ne? 

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >