" />
Sony Ericsson W900i: První Japonec vyjízdí | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Vagner   
Středa, 4. leden 2006
Sony Ericsson zacne hned po Novém roce prodávat model W900i. Tato novinka zaujme hlavne svojí velikostí, podporou 3G, obrovskou pametí a velkým prehledným displejem. Exklusivní vsak bude i cena, a tak se ptáme, zda si tento model najde své fanousky. Poj?me si jej predstavit.

 
 
 
Sony Ericsson tento model predstavil sice teprve nedávno, presto se o nem suskalo jiz pomerne dlouho. Nepodlozené informace se vsak nakonec potvrdily, a tak telefon s kódovým oznacením Sakura hned po Novém roce vstoupí oficiálne na nás trh. Model W900i bude jeden z nejdrazsích telefonu na trhu. Doporucená cena necelých 16 tisíc zní strasidelne, ale jak jiz mnozí vedí, tak mohlo být i hure. První cenová verze totiz zacínala nekde na hranici 19 tisíc. Je otázkou, zda tento obrí telefon dokáze oslovit potenciální zájemce a prinutit je vysázet tuto exklusivní cástku.
 
  
 
Walkman na tretí
 
Sony Ericsson W900i je jiz tretí walkman mobil v poradí. První model W800i zaznamenal asi nejvetsí úspech, jeho cena se pohybuje okolo 11 tisíc a stále se v prodejních zebríccích pohybuje velmi vysoko. Druhým modelem byl slider W550i. Jde o miniaturní telefon otocné konstrukce, který zaujal svojí pametí 256 MB a spoustou zajímavých novinek. Jednak nabízí stereo produkci ze dvou reproduktoru, také potesí nabídka ulození az 1000 kontaktu. Zajímavý je jiste i nový internetový prohlízec a moznost aktualizace firmware prímo z prostredí telefonu. Naopak oproti modelu W800i mu chybel 2 Mpx fotoaparát s funkcí automatického zaostrení a také pametové karty. Jeho cena se práve díky temto omezením pohybuje okolo 9 tisíc korun. Tretí mohykán v poradí jde do vseho rovnou po hlave a témer vsechny uvedené funkce nabízí v jednom prístroji.
 
Tip!
Prectete si recenze na modely Sony Ericsson W800i a W550i.
 
  
 
Velký, ale chytrý
 
Sony Ericsson W900i je model opravdu velkých rozmeru. Parametry hovorí za vse - 109 x 49 x 24 mm není treba nijak obhajovat. Kdo si potrpí na telefony mensích rozmeru, tak by mel zacít pomaloucku brzdit. Musím ríct, ze na me tyto parametry nepusobí nijak strasidelne, v kapse sice trosku tlací, ale proporce jsou vyvázené pohodlným ovládáním. Kázdá klávesa má okolo sebe spoustu místa a tak jen málokdy dojde k preklepu. Váha 148 gramu také nezní prílis hezky, ale vlastníci smartphonu Sony Ericsson si také zvykli, tak proc ne tady. Testujeme bílou variantu a musím ríct, ze opravdu pripomíná slavné MP3 prehrávace iPod. V nasich luzích a hajích se vsak setkáme spíse s cernou variantou. Nemuzu si pomoci, ale ta telefonu slusí o poznání lépe. 
 
Poznámka! Poslední informace hovoríly o tom, ze bílá verze nebude vubec v Ceské republice k distribuci. Nyní se vsak suská, ze v prípade zájmu bychom se i této barevné varianty mohli dockat.
 
Sony Ericsson W900i je jiz tretím modelem s otocnou konstrukcí. Netusím, kde Sony Ericsson bere inspiraci pro tuto konstrukci, ale budiz. Výhod není mnoho, ale presto se nejaké najdou. Potesí moznost príjmu hovoru nebo volání v zavreném stavu. Vsechny hlavní prvky jsou na celní strane, a tak si lze i precíst zprávu nebo ovládat menu walkmanu. Bohuzel hlavní vypínací tlacítko je umísteno stejne jako u modelu S700i, tedy pod numerickou klávesnicí. Toto resení není stastné, nebot pri kazdém startu ci vypnutí telefonu je nutné telefon otevrít. Predchudce, verze W550i, mela toto hlavní tlacítko umísteno na horní hrane svrchní cásti, coz mi pripadalo praktictejsí. Navíc tato klávesa nabízí krátkým stiskem nové jednoduché menu, které mi takto neprijde moc u modelu W900i pouzitelné. Stejne jako u Nokie zde najdeme moznost vypnutí telefonu, uzamcení klávesnice nebo zmenu profilu telefonu.
 
  
 
Samotná otocná konstrukce se také dockala vylepsení. Nyní se po odsunutí o 15° uvolní pruzina, která dokoncí celý proces otevrení za vás. Trosku v prvním okamziku hrozí, ze vám telefon vypadne z ruky, ale jde opravdu jen o zvyk. Konstrukcne celý proces otevrení vypadá slozite a bojím se, ze se pruzina vychodí a celý kloub se casem uvolní. Nyní vsak telefon putuje z ruky do ruky, vsichni jej otvírají a zavírají a výsledek? Vse drzí jak má, nikde zádná vule. Na bocích prístroje najdeme spoustu doplnkových tlacítek. Ta jsou bohuzel umístena ve spodní cásti, která vám preskocí otevrením na druhou stranu. Tak napríklad kolébková klávesa pro zesilování hlasitosti se presune vlevo dolu. Prístup k ní je tím horsí, pochválit vsak lze konstruktéry za softwarovou úpravu, kdy po pretocení se stále zesiluje stiskem vrchní cásti kolébky. Tlacítko fotoaparátu je umísteno tradicne ve dvou tretinách pravé cásti. Fotit lze jen v zavreném stavu, telefon vás na to upozorní a dokud tak neuciníte, tak se snímané scény na displeji nedockáte. Pod tlacítkem fotáku se jeste ukrývá okénko infraportu. V tomto prípade je, ale díky bílé barve telefonu, viditelné az prílis. Levá strana ve spodní cásti ukrývá slot pro pametové karty Memory Stick Duo. Samotnou kartu vsak v balení s telefonem neocekávejte. Zatím to vypadá, ze díky velké vnitrní pameti se telefon bude distribuovat bez pametové karty. Hned nad slotem najdeme indikacní diodu. Ta bliká zelene v pomalé frekvenci, kdyz je telefon spusten a pri vybití nebo nabíjení pro zmenu cervene. Kdyz si pripomeneme, ze i model W900i (stejne jako S700i) nemá v nabídce sporic displeje, tak je s podivem, ze tato dioda není vyuzita lépe. Ta se sice rychle ,,rozkmitá'', kdyz prijde zpráva, ale po deseti sekundách se vrátí do svého puvodního rezimu a vy se opravdu o zmeskané události nedozvíte nijak jinak, nez stiskem nekterého tlacítka  a následném rozsvícení displeje. Levá cást jeste obsahuje tlacítko walkmanu, který umí spoustet a vypínat prehrávání, a také posuvného jezdce, kterým zamykáte klávesnici. Jde o sikovné resení, kterého se dockáme i u nového smartphonu P990i.
 
  
 
Prední cást telefonu a vlastne celý design mi pripadá na evropské mravy trosku výstrední. Zde opravdu zapracovala firma Sony a do Evropy prichází první opravdový Japonec. Hlavne hlavní kurzorový kríz svítící oranzove mi pripomíná modely prodávané v Asii. Kríz je díky velikosti telefonu velký a velmi pohodlne se ovládá. Ostatní ovládací klávesy jsou sice mensí, ale díky velkým rozestupum se také príjemne mackají. Stisk kláves je velmi nízký, ale více nez jistý. Novinkou jsou tri klávesy umístené zcela vespod. První zleva spoustí nový internetový prohlízec, strední klávesa spoustí nabídku videohovoru a konecne vpravo najdeme oblíbené Menu cinností. Tentokrát jde o opravdu plnohodnotné menu (oproti modelu W800i). Najdeme zde okénko zmeskaných událostí, vlastní zkratky a lze zde i ukládat webové zálozky. Trosku prekvapí, ze samostatnou klávesu nedostal Walkman. Ten najdete jako zkrácenou volbu stiskem kurzorové klávesy nahoru. I ostatní smery si vsak muzete podle svých potreb nastavit. Samotný displej je opravdu velký a nabízí velmi jemné rozlisení. Pohledu to lahodí, presto se jiz dnes prodávají telefony s jeste lepsími parametry a taky si je treba uvedomit, ze rozlisení je tu stejné jako u starsího modelu S700i. Vrchní cást telefonu jiz nabízí jen otvory reproduktoru, podpis výrobce, ale hlavne cocku kamerky pro 3G hovory.
Po otevrení modelu se na vás ve spodní cásti usmeje logo Walkmanu. Numerické klávesy jsou pravidelného obdélníkového tvaru s mensími rozestupy. Opet lze prostor a velikost kláves chválit. Jde o jednu z nejpohodlnejsích klávesnic, se kterými jsem se u Sony Ericssonu setkal.
 
  
 
Zadní partie jsou vcelku strohé. Cocka fotoaparátu nemá trosku prekvapive mechanickou krytku. Vse ochranuje jen velké sklenené oko. Na aktivní krytku jsem si u modelu K750i nebo W800i rychle zvykl. Jejím sejmutím dochází vzdy ke startu menu focení. U modelu W900i je potreba dlouze podrzet tlacítko spouste nebo se prokousat pres menu. Oba prípady nejsou prílis pohodlné, a tak mi zrusení krytu prijde jako krok zpet. Pod cockou fotáku najdeme jednu prisvetlovací diodu a zrcátko na autoportréty. Dioda je tedy oproti Kácku jen jedna, ale rozdíl v osvetlení je minimální. Hned vedle zrcátka najdeme externí reproduktor. Bohuzel je jen jeden, netusím proc Sony Ericsson i zde nepouzil stereo reprodukci, jaká je pouzita u modelu W550i. Je to skoda, rozdíl v kvalite je více nez patrný. Zbytek zadní cásti slouzí jako kryt baterie. Jde o typ BST-33 o kapacite 900 mAh. Jestli jde o dostatecnou kapacitu, se muzeme jen dohadovat. Velký displej a spousta zajímavých funkcí dávají telefonu natolik zabrat, ze musel obden strávit hodinu a pul ve spolecnosti nabíjecky.
Z designových a funkcních prvku je to snad vse. Jeste jsem opomel ve spodní cásti na konektor Fast Port, ten je sikovne ukryt po gumovou krytku. Ta výborne kryje proti necistotám, na druhou stranu trosku vadí pri zasouvání kabelu. V neposlední rade se musím zmínit i o lesklém povrchu telefonu. Kazdý kontakt s telefonem to dává na prístroji dost znát. Tím velmi casto budete muset vytáhnout hadrík a pokusit se vse rychle napravit.
 
  
 
Rychle a zbesile
 
Jakmile telefon spustíte, tak ná vás vykoukne jiz dobre známé startovací menu vsech Walkman mobilu Sony Ericsson. Je tak mozné poslouchat muziku nebo prohlízet video pri vypnuté telefonní cásti. Jednak asi trosku vysetríte energii v baterii, ale hlavne je mozné poslouchat muziku, tam kde je to zakázané. Samotnou startovací nabídku vsak muzete v nastavení vypnout. Základní nabídka v pohotovosti zobrazuje dobre známé polozky o case, datumu, stavu baterie nebo signálu. Prítomnost 3G síte je pak znázornován samostatnou ikonkou a její prihlásení probíhá automaticky. Pokud vás zajímají presnejsí informace o stavu telefonu, tak stací zmácknout jeden z bocních tlacítek hlasitosti. Objeví se nabídka s procentuálním stavem baterie nebo stavu pameti telefonu. První firmware prekvapive zde neumí zobrazit informace o stavu pametové karty. Základní ikonková nabídka nabízí tradicní rozmístení. I model W900i jiz umí menit obrázky ikonek a myslím, ze bude mozné obmenit i celou strukturu menu. Vse je mozné zmenit pomocí pripravených schémat. Bohuzel vsak zatím bude váznout tvorba nových, nebot nové verze Themes Creatoru tyto operace stále nepodporují. Bohuzel Sony Ericsson opet nevyresil zálohu nekterých schémat, her a aplikací. Ty totiz po master resetu nadobro ztratíte. Rychlost telefonu je více nez slusná. Díky displeji není rychlost tak svizná jak u modelu K750i, ale skok z modelu S700i bude obrovský. Navíc první verze standardne vykazuje drobné chybky. Pri najetí do servisního menu se telefon hodne rozmýslí, zda vám zobrazí informace o firmwaru, stejné je to i s mazáním plné pameti zpráv. Zde je potreba hodne trpelivosti. 
 
  
 
Tak kolik kontaktu?
 
Základním parametrem vsech telefonu je jiste maximální mozný pocet ulozených kontaktu. Zde Sony Ericsson konecne zapracoval a stejne jako u modelu W550i nabízí ulození az 1000 vícepolozkových kontaktu. Vyhledávat lze samozrejme pomocí více písmen a s razením slov zacínajících diakritikou to také není jiné. Ty najdete jako vzdy na konci vaseho seznamu. Pod jeden kontakt muzete zadat spoustu údaju. Jednak je to az 5 císel, také 3 e-mailové adresy, ale i poznámku, datum narozenin, obrázek, hlasový povel nebo kompletní adresu.
 
  
 
Menu zpráv nabízí také spoustu polozek. Ty klasické textové muzete tvorit pomocí slovníku T9, který umí vypnout diakritiku. Slovník funguje oproti modelu W550i bez vetsích problému. Zde bych se opet rád zastavil nad kvalitou klávesnice. Psaní zpráv je opravdu radost, klávesnice je neuveritelne pohodlná, nemám zádných námitek. Do pameti telefonu se vejde az 200 zpráv, není to málo, ale proc ji stále omezovat, kdyz má telefon tolik vnitrní pameti? U modelu W900i se mi líbí, ze pri odeslání dlouhé zprávy se nabídka odeslání ukryje a prestoze takové odeslání trvá nekolik sekund, tak vy jiz s telefonem muzete dále pracovat. Nezvyklé jsou i sipecky, které vám u príchozí zprávy signalizují, zda jsme odesílateli odepsali nebo jste danou zprávu preposlali. U multimediálních zpráv se také rezim psaní trosku poupravil. Textové polozky písete rovnou a tak je nemusíte predtím potvrzovat. Obrázky ci jiné soubory lze odeslat i vyssí nez 100 kb, ale predtím je nutné odmítnout nabídnutou kompresi.
I modelu W900i nechybí e-mailový klient, který umí nastavit jakoukoliv melodii pro príchozí psaní (stejné je to i u ostatních zpráv). Bohuzel nechápu, proc se príchozí e-maily nedokázou radit prímo do Menu cinností do nových událostí. Nastavení e-mailového klienta se nijak výrazne nelisí od starsích modelu. Lze zde pouzívat naráz az 10 ruzných úctu a pro odchozí postu je mozné nastavit svuj server s overením.
 
   
Startovací menu * standardní menu * správce souboru * aplikace FaceWarp 
 
Fotís, fotím, fotíme
 
Sony Ericsson W900i má fotoaparát s rozlisením 2 megapixely. Jde o stejnou verzi jako známe u modelu K750i a W900i. Opravdu mi tu chybí jiz zmínená aktivní cocka a také informace o focení v zavreném stavu se mi nelíbí. Je to ale pochopitelné, spoust je v otevreném stavu na opacné strane. Samotná spoust samozrejme obsahuje funkci automatického zaostrení. Nechybí rezimy makro, nocní rezim nebo rezim digitálního priblízení. Bohuzel tyto nabídky musíte lovit pres menu, nebot na klávesové zkratky známé z modelu K750i nebo W800i zde muzete zapomenout. Pro focení vsak muzeme vyuzít spoustu dalsí polozek. Najdeme tu focení s pomocí samospouste, dále panorama, shlukové snímání nebo vylepsení pomocí rámecku. Novinkou je také rezim s pomocí bodové fotometrie. Celkove vsak foták nabízí to stejné jako jiz zmínené starsí modely. Neocekávejte zádné rapidní vylepsení, to vsak neplatí u videa. Zde lze vysledovat konecne krok vpred. Výsledné video lze porizovat jiz v rozlisení 320x240. Myslím, ze tato velikost je jiz pro prohlízení v pocítaci pouzitelnejsí. Muzeme se jen a jen tesit na prístí modely, které snad jiz nabídnou rozlisení VGA. 
Správce souboru také zaznamenal nekolik drobných novinek. Jednotlivé polozky se delí na vnitrní pamet, pametovou kartu a spolecné. To vcelku rychle pridává na prehlednosti a lépe se tak zorientujete. Obrázky se radí na matici 3x3 ikonky a je samozrejme mozné je prohlízet ve fullscreenu. U tak velkého displeje je to více jak pouzitelné. Stejnou nabídku ocekávejte i u videa.
 
   
 
 
   
Menu videohovoru * Walkman na dvakrát * Menu zpráv 
 
Sony Ericsson W900i v základním balení nabízí datový kabel. Po pripojení kabelu si na displeji telefonu muzete vybrat ze dvou nabídek. Jednak je mozné pouzít volbu Prenos souboru anebo funkci Telefon. První polozka umrtví telefon, ale za odmenu nabídne jak vnitrní pamet tak pametovou kartu jako dva samostatné disky ve vasem pocítaci. Výrobce hlásí, ze jiz není nutné pouzít vlastní ovladace, ze jde o první model s funkcí USB Mass Storage. Pravda bude nekde uprostred. Po zrusení první cásti ovladacu se mi ostatní podarilo naistalovat a telefon opravdu komunikoval. Na druhém PC, které se doposud nepotkalo s zádným Sony Ericssonem, se mi to vsak nepodarilo. Pokud navíc zvolíte menu Telefon, tak jsou ovladace za kazdou cenu nutné. Telefon zustane zapnut, ale komunikace je mozná jen pres samotné PC Suite. Alespon ze telefon po odpojení kabelu zase nabehne, bratrícek W550i s první verzí jiz nenabehl a bylo nutné telefon rucne spustit.
Pro hracicky najdeme v telefonu dve hry: Asphalt 3D (spatne ovladatelná závodní hra) a Powerball Arcade (klasický balónek). Z aplikací je nabízen jen program FaceWarp. Jde o úzasnou aplikaci, která dokáze dokonale upravit vás oblicej do té správné karikatury. Bohuzel dalsí aplikace a hry jiz ve telefonu chybí, ackoliv o nich server MobilMania informuje. Je jisté, ze jiz zmínené chybející byly odstraneny spolecne s ostatními daty pri obnovení nastavení telefonu.
 
   
Píseme SMS a MMS zprávu * Zábava * Nový internetový prohlízec
 
Walkman
 
Nabídku Walkmanu není treba nijak dukladne rozepisovat, je totiz stejná jako u modelu W800i a W550i. Základní menu Walkmanu je rozdeleno na menu prehrávaných skladeb a dále na jednotlivé interprety ci samostatné skladby. Dále si lze vytvorit vlastní seznam skladeb a samostatnou polozkou je i video. Pokud budete hledat v telefonu samostatnou polozku rádia, tak vám usetríme cas. Samotný telefon totiz rádio vubec nemá. Výrobce tuto funkci integroval prímo do sluchátek HPM-80. Jde o sluchátka s klasickým ovládacím váleckem, který je zakoncen standardním jackem. V pulce metrového kabelu vsak najdete dalsí ovládací panel oválného tvaru, který umí zobrazit nekolik základních informací. Na nem je nekolik ovládacích prvku a jednoduchý displej. Zde tedy najdete samotné rádio, bohuzel na takové vymozenosti jako je pamet stanic nebo RDS rychle zapomente. Sada umí prehrávat jen danou frekvenci, preladit musíte rucne. Po prepnutí na rezim Walkman se nabídka výhod prevází na druhou stranu. Jednak lze pomocí ovladace regulovat hlasitost, ale také je mozné preskakovat mezi prehrávanými skladbami. Smutné je, ze sluchátka HPM-80 si nerozumí se starsími modely.
 
   
Polozky kontaktu * pamet na kontakty * info o stavu telefonu * Menu cinností 
 
Druhý 3G telefon
 
Volnou polozku v menu po rádiu zacelila ikonka Videohovoru. Nemohli jsme odolat a i tuto novou sluzbu u Eurotelu vyzkouseli. Hovor Brno-Praha probehl bez problému. Na jedné strane Sony Ericsson W900i na druhé kolega Z800i. Pravda obraz je stále trosku trhaný, ale myslím, ze i tohle bude lepsí. V malém okénku vidíte sebe, ve velkém naopak volaného. Obe obrazovky je mozné prehodit, stejne je mozné sebe priblízit ci oddálit. Nechybí prepnutí na druhou kameru, kde muzete volanému ukázat své okolí. Nabídka je v tomto menu rozmanitá, jen tezko nyní muzeme ríct, zda ji plnohodnotne v budoucnu vyuzijeme.
Sít UMTS bude vsak pouzitelnejsí i na data. Se soucasnými telefony nelze ocekávat zádné závratné rychlosti a tak jiné to zatím není i s modelem W900i. Krome podpory UMTS novinka zvládá klasické GPRS a jiz skoro zapomenuté vytácené pripojení. Zajímavý je jiste nový internetový prohlízec. Ten predstavil jiz model W550i a u verze W900i doslo k vyladení nekolika drobných chyb. Prohlízec zvládá velmi slusne zobrazit i slozitejsí internetové stránky, potesí i plná podpora ceských znaku.
Telefon samozrejme nabízí spojení s pocítacem ci jinými zarízenímí pomocí Bluetooth nebo infracerveného portu. Nechybí i hardwarový modem pro pripojení pocítace k internetu. 
 
   
Menu vypínacího tlacítka * organizace casu * kalendár * budícek
 
A to ostatní?
 
U kancelárských funkcí jsem nezaznamenal zádné velké novinky. Krome standardního kalendáre bez opakovaných událostí tu najdeme úkolovník, pamet na nekolik poznámek a kódu, dále beznou kalkulacku, stopky, odpocítávání casu. Ve spojení s poznámkami se objevila nová funkce, která dokáze velmi rychle a jednoduse prenést text do SMS nebo MMS zprávy. V textových polozkách je nyní také mozné jakkoliv a kamkoliv kopírovát oznacený text. Dalsí jistou zajímavostí je aktualizacní sluzba prímo v prostredí telefonu. Ta nabízí stáhnutí nové cásti firmware pomocí GPRS a následnou instalací vám opraví drobné chybicky. Sluzba pro tento model zatím není dostupná, ale to se jiste velmi brzy zmení. 
 
Výsledek
 
Sony Ericsson W900i je zajímavý model, který zaujme hlavne svým netradicním vzhledem, který smeruje hodne na východ. Názory na jeho tvary a proporce se lisí a tak si budete muset udelat obrázek sami. Cena jiz tak zajímavá není, ale je vykoupena velmi dobrým fotákem, spickovým displejem, obrovskou pametí a prakticky plnohodnotným prehrávacem médií.
 
  
 
Pro:
 
- vyníkající displej
- kvalitní fotoaparát
- obrovská vnitrní pamet
- kvalitní prehrávac médií
- podpora 3G
- menu cinností 
- vyníkající klávesnice 
 
Proti:
 
- velké rozmery
- nepraktická otocná konstrukce 
- rádio nenabízí takové moznosti
- chybí aktivní kryt cocky
- cena
- sporic displeje 
 
  
 
Obsah balení:
 
- sluchátka HPM-80
- datový kabel DCU-60
- nabíjecka
- manuál 
- instalacní CD  
 
Verze firmware testovaného telefonu: R5AE003 

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: Anonym Datum: 2006-11-11 19:32:14
Čedrovesne priblodnoto vbri a jažik?Prebhlođna a Česky? 
Krhadnu štruvna a miltokpadnu.
Autor: Anonym Datum: 2006-11-11 19:29:15
Nem tudom mit karatyoltok de biztos érdekes lehet. 
Вда имку хжюдри? 
Autor: Anonym Datum: 2006-10-11 20:46:45
Prosim opravte nadpis bije to do oci,ne ze bych byl nejaky puntickar,nebo snad jazykovedec,ale tohle je opravdu blbej prehmat.První Japonec vyjízdí!
Autor: D33p Datum: 2006-03-26 20:42:39
luxusni phone.... kam ho vemu tam je stredem pozornosti... malej zazrak... wow. :eek
Autor: Anonym Datum: 2006-02-15 17:24:23
:zzz :zzz :zzz :zzz :zzz
Autor: asiza Datum: 2006-02-14 21:52:28
Tak jsem dneska zakoupila W900i....jsem moc zvedavá, co vsechno mi predvede...zatím se mi líbí, otocná konstrukce mi nijak zvlást nevadí....uvidíme...je to moc chytrej sympaták... ;)
Autor: Anonym Datum: 2006-01-19 22:50:29
fakt je dobrej,mam w800i a chci ho casem vymenit,jenom si musim zvyknout na tu otocnou konstrukci,je to divny
Autor: Franco_X Datum: 2006-01-16 22:45:42
NO moc se mi ta W900i nelíbí mam W800i a je to super mobil...Mozna ze W900i ma velky display ale je zase oproti W800i moc drahy.... :grin Ja bych volil W800i!!!!!!
. Autor: Katarina Datum: 2006-01-06 21:58:56
já ho mám doma a jsem s tím telefonem úplne spokojena. Nevím proc nekomu vadí ze klávesnice je schovaná protoze telefon celkove ovládáte i kdyz je zavrený, klávesnice je potreba pouze k psaní sms. A navíc tím ze je schovaná tak je i chránená. No a ty fotky jsou velice nádherné a kvalitní i pro pouzití v PC. Jeden jediný minus ze to nemá hodiny jako sporic. :)
Autor: saman Datum: 2006-01-04 22:55:35
ten chcu ale je drahy :sigh :upset :cry kde na neho vzat :?
Autor: Anonym Datum: 2006-01-04 16:44:01
no ty **** to video je fakt nárez, fakt krutý.. :D málo si trhám drzku... btw ten foun je luxusní já bych ho bral.. 
 
Redakce: na SEManii mluvíme slusne....
. Autor: Anonym Datum: 2006-01-04 15:45:39
ale tak rozumis dobra kraksna :grin
Autor: Zdenka Datum: 2006-01-04 14:38:48
No jasne... staci sa nanho pozriet, posunut display o 2-3 mm vyssie a vojde pod neho plnohodnotna klavesnica, ktoru ma vo vnutri. Na hrubke by ubral pol centimetra a v tej chvili mas pravdu, v tej chvili by som ho brala... takto je to neprakticke, predrazene tazitko
. Autor: sargis Datum: 2006-01-04 13:08:33
Skoro kazdy na ten telefon nadava, ale skoro kazdy by ho bral. O par dni by mu vaha ani rozmery nevadili.
. Autor: MartinVagner Datum: 2006-01-04 11:46:32
To video je jen losování z nasí souteze, kde melo slouzit jako dukaz, ze vse probehlo jak má. Tady je jen pro ukázku jak vypadá video na W900i. Nemel jsem potrebu natácet dalsí, i kdyz mohl jsem, no príste se polepsím ;)
. Autor: Swifty Datum: 2006-01-04 11:24:22
Hmm, zajímavý ze jsem rok pouzíval S700 bez nejmensích problému.... ale jsem asi moc velká výjimka, vetsina uzivatelu zrejme nemá dostatecnou inteligenci na extrémne slozité a záludné otocení o 180 stup?u. Anebo na ten telefon proste nemá peníze. Taky moznost.
. Autor: jasisoft Datum: 2006-01-04 11:14:45
Fakt to video je pekna kravina....najma to - a drueh misto obsadil...... :-)))
. Autor: Ano Datum: 2006-01-04 08:51:15
Stací jedna vec a telefon je nepouzitelný. Skoda. SE fandím, ale toto je mimo. A ten plast je také mimo... ach jo.
. Autor: koza jr. Datum: 2006-01-04 08:43:41
heh koho napadlo natocit takovou blbest? fakt sem se smál :D jen tak dál....... :grin
. Autor: Anonym Datum: 2006-01-04 07:37:02
tak ten bilej plast (povrch je ujetej), proste klasickej vzhled levnyho plastu....jak hracka pro dite :)

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >