" />
Aplikace a hry pro UIQ 3.0: Část druhá | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Martin Chroust   
Středa, 16. srpen 2006
Přinášíme vám další nové aplikace pro smartphony Sony Ericssonu s UIQ 3.0.


V dnešním díle s představíme čtyři aplikace pro symbianové telefony M600i, P990i a W950i. Aktuálním modelem se již stává Sony Ericsson P990i a nemůžeme zapomenout ani na Sony Ericsson M600i. Pojďmě se tedy podívat na novinky mezi aplikacemi pro UIQ 3.0.

AutoCam

Autocam je další aplikací pro redaktory, sloužící ke screnování displeje. Její předností je možnost vytváření screenů v různých formátech (BMP, JPG,...), než je tomu u aplikace CapstureScreen. Ve stavovém řádku se objeví ikona fotoaparátu a kdykoliv budete chtít zaznamenat displej, stačí se jednom dotknout této ikony. Nevýhodou je však to, že aplikace je placená - v trial verzi jsme omezováni informačním proužkem na levé straně obrázku. Jinak se AutoCam jeví jako zajímavou aplikací, která screenování displejů určtě urychlí.

Typ aplikace: Trial (CellPhoneSoft)
Download

Documents To Go

 

Před dvěma týdny se objevil nový balík kancelářských aplikací pod názvem Documents To Go. Jedná se o prohlížeče a editory souborů *.doc (Word to Go), *.xls (Sheet To go) a prezentací (Slideshow To Go). Jedná se plně funkční kancelářské aplikace, které jsou přizpůsobeny potřebám mobilního telefonu. Aplikace Word To Go nyní dokáže prohlížet přiloženou grafiku, prohlížet a vytvářet tabulky, formátovat písmena, odstavce a číslování či dokonce zjišťovat počet napsaných znaků. Škoda jen, že aplikace neumí do word dokumentu vložit obrázek z telefonu - to mi pro vytváření článku na Smartphonu citelně chybí. Dokument je možno zobrazit na celý displej nebo na šířku displeje (zde se vyplatí pracovat jen dotykovým perem). Sheet To Go je plnohodnotný tabulkový procesor, který podporuje až 111 funkcí. Dokáže zobrazit až 65 536 sloupců a 256 řádku ale nevím, zdali by to reálně zvládla paměť RAM. Řádky je možno vkládat, mazat, zvětšovat nebo zmenšovat. Buňky mohou mít pro přehlednost několik barev, v dokumentu lze použít trojnásobný zoom. Do dokumentu je možno vkládat funkce, kterých je opravdu hodně. Slideshow To Go zabezpečuje prohlížení Power Point prezentací. Je možno vybírat ze 3 možných pohledů, upravovat a mazat snímky, využít fullscreen nebo Landscape módu (položení nabok), novinkou je editování prezentací. Aplikace však není freeware, jedná se o trial verzi, která je plně funkční po 30 dní. Poté je nutno aplikaci zakoupit.

Typ aplikace: Trial (Dataviz Inc.)
Download 

Handy Safe


Handy Safe je aplikací, vlastně mobilní trezorem. Po zadání hesla může tento trezor střežit všechna vaše hesla to kupříkladu hesla k platební kartě, bankovnímu účtu, k počítači či k zavazadlům. Dále je možno vybírat z 34 přednastavených oborů hesel, nebo je možno přidávat vlastní. Demo aplikace je v angličtině a licence postačí na 7 dní bezplatného užívání.

Typ aplikace: Demo (Epocware)
Download

Another Ball

 

Jako poslední si dnes představíme hru s názvem Another Ball. Jedná se o klasický arkanoid, který snad nikdy neomrzí. Grafika je na dobré úrovni, stejně tak jako hratelnost - hru lze ovládat dotykovým perem nebo hardwarovou klávesnicí (ano, klávesami 4, 6 a 2). Doporučuji druhou možnost, jelikož při dotyku perem je znatelná dlouhá odezva. Another Ball nabízí až 33 hratelných levelů, dobré zvukové efekty, 17 bonusových čtverců a pět druhů cihliček, které jsou dobře graficky zpracované. Hra však není v plné verzi a je omezena počtem dostupných levelů - plnou verzi je nutno zakoupit.

Typ aplikace: Demo (Epocware-EN)
Download

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: Anonym Datum: 2006-10-13 13:08:57
myslite 3d golf ktory je v P990i a od zaciatku sa neda spustit ... :grin
. Autor: bicek Datum: 2006-08-18 21:16:11
Tyhle clanky jsou fajn - clovek vidi co se objevuje za aplikace a hry. Jen mam prosbu. Neslo by udelat i clanek o freeware aplikacich a hrach s primymi linky na download? Vim ze jich zatim moc neni ale aspon to malo ...
Autor: MartinChroust Datum: 2006-08-17 08:02:45
Určitě, důkazem toho je 3D golf, který je přednastaven na Smartphonech M600i a P990i...
. Autor: montana_cz Datum: 2006-08-16 23:18:34
Nevite jestli budou pro UIQ vznikat take perfektni 3D hry jako pro normalni Symbian?

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >