Forum |
T 230 vs. T310 | | Tisk | |
Martin Chroust | |||
Sunday, 23. May 2004 | |||
Mel jsem moznost porovnat tyto dva telefony a tak jsem toho vyuzil. Prekvapily me velke rozdily funkci, byt T 230 je nastupcem T 310.
Viditelne rozdily: SE T 230 je mensi a uzsi a lehci nez , byt jen o 6 mesicu, "mladsi bracha" T 310. Velikost,rozliseni displeje a pocet 7 aktivnich radku jsou shodne, ale T 230 nabizi 4096 barev oproti T 310 s dnes uz neobvyklymi 256 barvami, ale musim podotknout, ze vykresleni barev je skoro stejne. Podsviceni telefonu je kvalitni, byt T 230 ma silnejsi podsvetleni displeje, ale slabsi zluto-zelene podsviceni klavesnice, T 310 je ma naopak a s viditelnejsim oranzovym podsvicenim klavesnice. T 310 ma mensi tlacita s vetsim rozestupem, takze je lepe ovladatena, tj. nemuze se Vam stat, ze jednim prstem zmacknete vice tlacitek jako je tomu u T 230.Rosdily jsou take v ovladani. Hlavnim ovladacim prvkem T 310 je velmi citlivy joystick, u T 230 je to ctyrsmerna kurzorova klavesa se strednim potvrzovacim tlacitkem, u tohoto telefonu se hudba line z reproduktoru v prave bocni "liste" a u T 310 se "stredoveho" reproduktoru.Na prave liste T 230 kde je reproduktor se u T 310 nachazi infraport.A jeste odbocme k bateriim.T 230 ma baterii typu Li-Ion a T 310 ma typu Li-Pol,takze budete muset vzdy pockat, az se nabije do plna, diky pametovemu efektu.A nyni poj?me k funkcim. Rozdily funkci: Na uvod:T 310 je trialni (GSM 900/1800/1900) oproti T 230, ktera je jen dualni (GSM 900/1800), coz je skoda. Nevim proc Sony Ericsson od triality upustil, ale tim padem musel udelat i "klony" T 230 v americke verzi,tj. T 226 a T 237, ale o tech az jindy. Oba dva telefony (T 230 a T 310) podporuji 32 hlase polyfonni melodie, ktere zni u T310 lepe, vice realisticteji, mozna i proto, ze ma stredovy reproduktor. Zkousel jsem to na skladbe Copacabana. U T 230 je takova "upipana", kdyz jsem ji slysel poprve, rekl jsem si, ze je super, ale po poslechu te shodne skladby z T 310, kde se mi zalo, ze slysim i nejake bubny, jsem zmenil nazor. Nybrz obrazky vypadaji lepe na T 230, kvuli absence barev ze strany T 310 pri rozliseni obou displeju 101 x 80, ktere je pomerne hrube a dnes jiz nedostacujici. Sporic displeje je u T 230 jen casovy, tj. zobrazuji se pouze hodiny. Naopak u T 310 si muzeme zvolit jakykoliv obrazek nebo hodiny. Oba telefony shodne nepodporuji javu, ale podporuji alespon herni platformu Mophun, ktera neni ze strany operatoru bohuzel podporovana. T 230 ma predinstalovane 2 hry: V-Rally 2 a Deep abyss, T 310 ma predinstalovane dokonce tri hry Ace of spade, minigolf a THPS 4 (cili Tony Hawks Pro Skater 4) a myslim ze je to lepsi vyber her nez u T 230. Vnitrni pamet telefonu je rozdilna.T 230 ma 1 MB sdilene pameti na hry, obrazky a schemata, a jeho protejsek ma "pouze" 0,4 MB, i kdyz 1 MB taky neni buh vi co.I vnitrni pamet na SMS se lisi. U T 230 je to 60 mist a u T 310 40 mist. Kalendar najdete jen v T 310, ktera podporuje navic take synchronizaci s PC, po ktere se mi, uzivateli T 230, muze jen zdat, HSCSD s rychlosti az 28,8 kB/s a hardwarovy modem. Zaver: T 230 je novejsi, avsak "orezany" nastupce T 310 a schazi ji nektere dulezite i celkem nepotrebne funkce. Doufejme, ze se jeste dockame vydarenejsiho nastupce, nez jaky je T 230. Ale spolecnost Sony Ericsson se te? ubira jinym smerem (viz K 700, S 700 a Z 1010), takze pokud vubec nejaky nastupce bude, tak to bude za pekne dlouhou dobu, bohuzel.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář. |
< Předch. | Další > |
---|