Forum |
T300 - Delsi zkusenosti uzivatele | | Tisk | |
Tomas Sonntag, Martin Vagner | |||
Wednesday, 12. May 2004 | |||
Rad jsem si zavzpominal na dobu kdy jsem pouzival T300. O sve zkusensoti a pocity se s vami podelim..... Tento telefon jsem si koupil jako prvni s barevnym displejem, takze si dovedete predstavit, jakou jsem z nej mel radost a ta se jeste zvysila po zjisteni, ze T300 ma sladce znejici polyfonni vyzvaneni. Jeste jsem vahal s koupi T68i, ale tu jsem prave kvuli absenci polyfonie zavrhl. Budu se snazit popsat vse co nejobjektivneji, jelikoz jiz delsi dobu pouzivam Z600 a to je trosku jina kava.
Konstrukce a poskrabani - mobil je pomerne maly a docela lehky, neni problem ho nosit na krku, i kdyz me zpocatku trvalo, nez jsem prisel na to, kam a jak se snurka uchycuje. - display neni zapusten a tak obcas hrozi, ze by se mohl poskrabat, nastesti tomu tak neni a vypada stale jako novy - u telefonu lehce vrze zadni kryt ale to lze vyresit vlozenim papirku mezi nej a baterku, - velmi podobne se takto chova i multimedialni P800. - odolnost telefonu pri padu je vynikajici, spadl mi mnohokrat na zem a odnesl to pouze vymenny kryt, kde se mi zjevila az ciste bila barva. Konstrukce - jediny zpusob, jak si v mobilu zahrat hry - Javu T300 nepodporuje a je to skoda, jelikoz se mi na hrani her vice zamlouva - kvuli malemu a ne moc dobremu display neni hrani idealni ale vystacite si Prislusenstvi - pouzival jsem svitilnu IBT –20 , kterou jsem pouzil mnohokrat a byl jsem sni maximalne spokojen. Poslouzila napriklad pri vraceni na chatu po nocnim lyzovani - spolu s timto mobilem jsem take pouzival starsi typ radia HPR-11. Fungovalo perfektne, jen s jedinou vytkou a to, ze na tomto HF nevidite zvolenou stanici.
Zpravicky - SMS se pisi na tomto telefonu pomerne dobre. Tlacitka maji vysoky zdvih a i kdyz nejsou nejvetsi vyhovuji. T9 vypomaha dobremu a rychlemu psani. - EMS pozivam docela casto a to jako zvyrazneni urcitych veci s SMS zvukem, ktery zaplnuje jen 5 znaku - ke klasickym vyhodam SE patri i moznost volat a pracovat s cislem nebo e-mailem vlozenym do SMS, uzivatele techto telefonu vi o cem mluvim. Volani (Calling) - v pripade, ze nekdo vola vam nastava jeden nemily problem, mobil ma kvalitni polyfonni vyzvaneni a tak si rikate jeste chvilku ho necham hrat a kolikrat jsem uz takto prisel i o hovor ;o) - volani s mobilem je bezproblemove, drzi se dobre a reproduktor je dostatecne hlasity Ovladani - hlavni ovladaci prvek je joystick. Je pomerne maly a tak hlavne pri praci v zakladnim menu (matice 9 ikonek) se s nim pracuje hodne nepresne, hlavne pokud mate vetsi prsty a nebo jednoduse spechate. Fotoaparat - k mobilu byl v zakladnim baleni, ale ja jsem ho nechal v prodejne na protiucet, protoze jsem ho nepovazoval za potrebny. Vzhledem k tomu, ze mam pouze datovy kabel – a pres ten donedavna nebylo mozno stahovat obrazek do pocitace a male pameti se mi to zdalo nevyhovujici - dalsi zasadni nevyhodou je, ze jej musite nosit a myslet tak na dalsi vec.
Diktafon a obrazkova galerie - Zvuk z diktafonu je kvalitni. To se tyce pouze v pripade pouziti pri nahravani hovoru a poznamek s mobilem u ucha. U nahravani rozhovoru s mobilem na stole to jde pouzit, opravdu jen nouzove. - Pro nahravani pisnicek (jo, tahle pisnicka byla dobra ,kdo to byl, ? ) je to vsak zcela nepouzitelne. - Pozor ! nahrane zvuky lze pomoci programu AMRConvertoru prevest do formatu WAV (lze prehravat na PC) - Obrazkova galerie je prehledna a po zobrazeni celeho obrazku staci sipka dolu a prohlizite rovnou cele obrazky (bez indexu). Velkou nevyhodou je ale, ze je nelze seradit vedle sebe. Ukladaji se postupne a tak starsi fotky mate hodne daleko, za novyma treba i cernobilyma obrazky pro EMS. Pamet telefonu - pamet je neco okolo 300kB, coz je hodne malo ale na par her, 2 pozadi a minimum obrazku pro EMS/MMS to staci. Infraport a GPRS - infraport je u tohoto levneho mobilu velmi potesujici, lze pres nej posilat obrazky a melodie. - GPRS je v dnesni dobe uz standart, ale byla by opravdu skoda kdyby tu nebyl Seznam hovoru - je klasicky jako u vsech SE, velkou vyhodou je barevne rozdeleni hovoru. Zelene – volal jste vy (nespojeno). Cervene – nekdo volal vam (nespojeno). Modre – uskutecneny hovor. - u starsich hovoru (minuly den) nezjistite presny cas – pouze den, znamy to neduh vsech Sony Ericssonu Celkove hodnoceni + infraport + polyfonni vyzvaneni + barevny display (v dobe uvedeni na trh) - barevny display (jen 256 barev) - maly joystick - mala pamet - absence Javy
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář. |
< Předch. | Další > |
---|