Vazeni ctenari SEMania.cz, web byl po osmi letech provozu zakonzervovan a jiz nebudou pridavany nove clanky. Nicmene web bude nadale funkcni a muzete tak stale cerpat z obsahle databaze informaci o produktech Sony Ericsson.
Jak jiste vite, nove telefony jsou na trh uvadeny pouze pod znackou Sony, proto doslo k rozhodnuti na tomto webu dale nepokracovat.
Dekujeme vsem ctenarum, kteri nas cetli, a take vsem autorum, kteri pro vas psali.
Cast redaktoru pokracuje ve sve tvorbe a s jejich clanky se muzete setkavat na webech Xperia.cz, SonyMania.cz, SmartMania.cz, MobilMania.cz a dalsich.
Vase SEMania.cz
Forum
Galerie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nahrávám obrázek 0/8 |
T610: Srovnani revizi hardware R6A a R7A | | Tisk | |
Marek Hajn | |||
Thursday, 29. April 2004 | |||
Mel jsem moznost porovnat dve ruzne revize hardware modelu T610. Konkretne jsou to dve posledni a to R6A a R7A. Myslite, ze jsou stejne? Nebo, ze jsou mezi nimi velke rozdily? Ctete dal... V prvni rade vas musim upozornit, ze nejsem servisni technik a proto se nebudu vrtat ve vnitrnostech telefonu a posuzovat rozdily na zakladni desce apod. Podivam se na telefon zvenci a vypisu rozdily, kterych si muze vsimnout kazdy bezny uzivatel pri pouzivani T610. Proto ode mne necekejte zadne technicke zazraky, ale celkem subjektivni hodnoceni dvou kousku stejneho modelu. Zpracovani Moje prvni T610 byla ve verzi R6A a po fyzicke strance jsem s ni byl maximalne spokojen. Nikde nic nevrzalo, telefon byl perfektne pevny, proste jednicka... Jake bylo me rozcarovani, kdyz jsem si koupil u jednoho ceskeho operatora dalsi T610, tentokrat ve verzi R7A. Pocital jsem, ze nova revize hardware na tom bude jeste o kousek lepe, ale ouha. To jsem se spletl. Telefon mam neco malo pres tyden a vrze jako stara almara. Bal jsem se, ze mam smulu na konkretni kus, ale pote co se mi dostaly do ruky jeste dalsi tri T610 ve verzi R7A, zjistil jsem, ze vsechny se chovaji uplne stejne. Proto jsem se porozhledl po svem okoli a nasel dalsi T610 ve verzi R6A. Ta je na tom naprosto stejne jako ta moje prvni. Po vice nez pul roce nikde nic nevrze a to se k ni jeji majitel chova podstatne hur, nez ja k te svoji puvodni. Rozdily ve zpracovani jsou nejlepe videt na krytu baterky, ktery ma u R7A oproti R6A pomerne velkou vuli. Celkem hodne vrze i cerny plast nad cockou integrovaneho fotoaparatu. Klavesnice Te nemuzu nic vytknout a s jejim zpracovanim jsem spokojen u obou verzi. Jen se musim zminit o barve podsviceni. Oboji je bile, ale R6A ma lehky nadech do fialova a R7A je blede modra. Je to na prvni pohled dobre viditelne. Displej U displeje take najdeme par rozdilu. Sice si jich hned nevsimnete, ale jsou tam. R7A nepatrne vic zari a oproti R6A ma vernejsi barvy a displej je kontrastnejsi. Nejdrive jsem si myslel, ze to je rozdilnymi verzemi firmware, ale po nahrani R4C003 do obou modelu tyto rozdily zustaly. Je to tedy opet zpusobeno rozdilnymi verzemi hardware. Hlasitost reproduktoru Ze bude rozdil i zde by me nikdy nenapadlo, ale kdyz uz pisu tento clanek, tak proc to nezkusit. Do obou modelu jsem nahral stejnou melodii a nastavil stejnou hlasitost. Z R7A se melodie linula v hlasitejsi a mnohem cistsi podobe. Je mozne, ze zde by tento rozdil mohl byt zusoben starim konkretniho modelu s R6A, ale moc tomu neverim a osobne si myslim, ze je to opet rozdil mezi R6A a R7A a ne mezi dvema konkretnimi modely. Fotoaparat Kvalita fotografii se tezko posuzuje, zvlast kdyz displeje jsou dost rozdilne. Vyfotil jsem tedy stejny objekt obema telefony a fotografie prenesl do PC. Opet vede R7A, fotografie z ni jsou ostrejsi a maji lepsi barvy. Ve velikosti rozdil neni, obrazky z obou modelu na tom byly uplne stejne.
To by asi bylo to hlavni, ceho si pri pouzivani nebo spis porovnavani dvou modelu vsimnete. Pokud se chystate koupit bazarovou T610, davejte dobry pozor na to, jakou revizi hardware kupujete. Cim vyssi cislo, tim lip, pamatujte na to. Jestli s nekterymi rozdily nesouhlasite nebo jste narazili jeste na nejaky jiny, dejte nam a vsem ostatnim vedet v diskusi pod clankem.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář. |
< Předch. | Další > |
---|