" />
Sony Ericsson HPM-85 - recenze na druhý pokus | Tisk |  Email
Sdílení:
Linkuj.cz!
Jaggni to!
pošli na vybrali.sme.sk
Facebook
Jozef Cmar   
Pátek, 18. září 2009
Stereo sluchátka Sony Ericsson HPM-85 rozhodně nejsou absolutní novinkou na našem trhu, prodávají se již několik let. Původně vyšla jejich recenze na webu walkmanphones, po jeho neslavném konci jsme ale o články na něm uložené nenávratně přišly. Proto jsem se rozhodl si tato výborná sluchátka znovu vypůjčit a sepsat novou recenzi.
75~6.JPG 77~4.JPG 79~4.JPG 80~4.JPG 81~3.JPG


Pro někoho jedna ze dvou hlavních výhod, pro jiného možná hlavní nevýhoda. O čem, že to tady tak tajemně mluvíme? Řeč je samozřejmě o vzhledu a provedení samotných sluchátek. Ta jsou všechno, jen ne malá a decentní. Před pořízením podobných sluchátek doporučuji pečlivě zvážit, zdali jste ochotní podobný výrobek na své vlastní hlavě pravidelně nosit. Ne každému to přijde vhodné a mám kolem sebe několik lidí, kteří tvrdí, že podobná sluchátka prostě vypadají divě. Oba konce sluchátek jsou spojeny pevným a pohodlným mostem. Líbí se především jeho dostatečná šířka, takže tlak na hlavu je velmi rovnoměrně rozložený. Samozřejmostí je nastavitelná velikost tohoto mostu, takže si na své přijdou i uživatelé s větší hlavou (jako například já... :)). Vzhled jako takový ale hodnotím jednoznačně jako velmi povedený, sluchátka vypadají velmi decentně a ostudu na hlavě rozhodně neudělají.



Jak je vám ale asi zřejmé, většina uživatelů nenosí sluchátka proto, aby zjišťovali, jak jsou pěkná nebo jak vypadají, když je mají na hlavě. Jde především o kvalitu zvuku, sluchátka si přeci jen kupujeme proto, abychom na nich pokud možno v co nejlepší kvalitě poslouchali hudbu. V tomto směru trochu zamrzí, že standardní sluchátkový konektor stále není součástí většího počtu telefonů Sony Ericsson a pro připojení sluchátek je vždy potřeba redukce. Tu ostatně najdete i v balení HPM-85. Samotnou kvalitu zvuku jsem srovnával jak s klasickýmu drátovými sluchátky HPM-82, tak i s bezdrátovými HBH-DS980. Jako zástupce jiné značky jsem si pak zvolil obligátní Koss Porta Pro, se kterými poslouchám hudbu nejraději. Kvalitou zvuku jsem v případě HPM-85 rozhodně nebyl zklamaný, zvuk je dostatečně jasný a zřetelný, problém nedělají ani výšky. Úplně mi ale nesedly basy, občas jsem měl pocit, že sluchátka jsou jednoduše přebasována. Nevím, nakolik to mohu ovlivnit výběrem skladby a nastavením přehrávače, každopádně v tomto směru bych uvítal trochu citlivější přístup. Zvuk je sice vyloženě plný, v některých případech jsem ale nabýval dojmu, že vzhledem ke snaze zvýraznit basy je trochu umělý. Každopádně tohle je jediná výhrada, kterou mám, u většiny skladeb jsem tyto problémy nepostřehl. Trochu mě mrzí, že sluchátka nehrají tak dobře, jako Koss Porta Pro, na druhou stranu jsem ale nic jiného ani nečekal, Porta Pro jsou prostě současným etalonem, podle kterého se posuzuje kvalita a být o kousek horší není vůbec ostuda.



Pravděpodobně největší nevýhodou sluchátek HPM-85 je podle mého jednoznačně jejich vzhled. Ne každému se chce na uších nosit podobné klapky a pro vaše okolí se můžete rychle stát terčem posměchu. Samozřejmě jsou mezi námi i tací, kteří to budou tiše ignorovat a podobné úsměvy a úškleby neřeší (sám mezi tyto lidi patřím), pro většinu lidí je ale velmi důležité jak vypadají a jaký budí dojem, proto se pravděpodobně modelu HPM-85 obloukem vyhnou. Otázkou ale zůstává, je-li možné vyrobit pevná, kvalitní, uzavřená sluchátka se skvělým zvukem, která budou malá a na hlavě nebudou vypadat divně. Špunty do uší jsou sice fajn, ale pořádná sluchátka jsou prostě pořádná sluchátka.

Sony Ericsson HPM-85 si můžete zakoupit na X-Store


83~1.JPG 84~3.JPG 85~2.JPG 88~2.JPG 89~3.JPG

Komentáře
Příspěvky vyjadřují názory uživatelů a nejsou nijak redigovány.
Vyhrazujeme si však právo příspěvky odstraňovat.
Autor: MartinChroust Datum: 2009-09-20 20:50:17
Nejlepší osvědčená kombinace? HPM-85 + MBR-100, vzniknou z toho velmi dobrá bezdrátová sluchátka :)
Autor: nugetorion Datum: 2009-09-20 12:55:20
koupil jsem je na eBayi za cca 12 Liber, origo balení a jsem moc moc spokojen. kabel z obou sluchátek nevadí.ve spojení s SE hodinkama už ani nepotřebuju ten dodaný dálkáč na kabelu :-)
. Autor: trckapavel Datum: 2009-09-18 21:11:52
me teda vadi ty kabely ze vedou do dvou a ne do jednoho pouze jinak vypadaji stylove
Autor: Sasakr Datum: 2009-09-18 14:55:15
Mně by tedy hodně vadilo, že kabel vede do obou kanálů, ne jen do jednoho.

Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

 
< Předch.   Další >